Haberler

İstanbul Merkezli Operasyon - DOSİAD Başkanı Özkılıç -

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Ülkemizin ve bölgemizin geleceği, barış ve ekonomimizin istikrarı için sayın Başbakanımıza güveniyoruz" dedi.

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç, İstanbul merkezli operasyona ilişkin, "Ülkemizin ve bölgemizin geleceği, barış ve ekonomimizin istikrarı için sayın Başbakanımıza güveniyoruz" dedi.

Yönetim kurulu üyeleriyle Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenleyen Başkan Özkılıç, İstanbul merkezli operasyonun ardından yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederek, barış süreciyle Türkiye'de oluşan güzel ortamın korunmasına her anlamda destek vereceklerini belirtti.

Özkılıç, oluşan huzur ve güven ortamının devamını arzuladıklarını vurgulayarak, operasyonun ekonomiye olumsuz yansımalarını izlediklerini dile getirdi.

- "Ekonomiye yansımasını doğru bulmuyoruz"

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının araştırılmasını herkes gibi kendilerinin de istediğini kaydeden Özkılıç, "Bu sürecin yargı bağımsızlığı, demokrasi ve hukuk devleti ilkesinden taviz verilmeden takip edileceğinden şüphe duymuyoruz" diye konuştu.

Özkılıç, Türkiye'nin ekonomik anlamda önemli bir büyüme yakaladığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Yaşanan olayların son bir haftada piyasa göstergelerinde 20-25 milyar dolar zararın çok ötesine geçebileceğinden ve demokrasimizin zarar göreceğinden endişe ediyoruz. Söz konusu adli bir operasyonun ekonomiye bu şekilde yansımasını doğru bulmuyoruz. Yaşanan sıkıntıların demokrasi çerçevesinde ve halkın iradesi göz önüne alınarak çözüleceğini umut ediyoruz. Çünkü halkın iradesinin yansıdığı yer meclistir ve demokrasilerde bütün kararlar mecliste alınır. Dolayısıyla meclis dışından müdahalelerin demokrasi tanımına ters düşeceğini savunuyoruz. Yanlış uygulamaların ve sert üslupların ülkemize ve herkese zarar verebileceğini düşünüyor, bu görüş doğrultusunda herkesi demokrasi içerisinde sağduyuya davet ediyoruz."

- "Bir bakanın istifasıyla ekonomi zedelenmez"

Çözüm sürecini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığını anımsatan Özkılıç, "Bu olaylar nedeniyle çözüm sürecinin sekteye uğrayacağı kaygısı içerisindeyiz. Ülkemizin ve bölgemizin geleceği, barış ve ekonomimizin istikrarı için sayın Başbakanımıza güveniyoruz" diye konuştu.

Özkılıç, gazetecilerin bakanların istifasına ilişkin sorusunu, "Bir bakanın istifasıyla ekonomi zedelenmez, yerine bir başkası atanır. En kısa sürede kabine revizyonuna gidileceğini de hepimiz biliyoruz" şeklinde yanıtladı.

Muhabir: Özgür Ayaydın

Yayınlayan: Erdem Gültekin

Kaynak: AA / Ekonomi

Diyarbakır İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title