Haberler

İslam Kalkınma Bankasından TKB ve TSKB'ye Kredi

Güncelleme:

İslam Kalkınma Bankası, TKB A.Ş. ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.ye 220'şer milyon dolar finansman sağlanmasına ilişkin anlaşma imzaladı.

İslam Kalkınma Bankasından, Türkiye Kalkınma Bankası AŞ ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'ye 220'şer milyon dolar finansman sağlanmasına ilişkin anlaşma imzalandı.

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Kalkınma Bankası AŞ'ye ikrazen kullandırılmak üzere İslam Kalkınma Bankasından 220 milyon dolar tutarında finansman sağlanmasına ilişkin bir kısıtlı mudaraba anlaşması imzalandı. Sağlanan finansman, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının desteklenmesi amacıyla kullandırılacak.

İslam Kalkınma Bankasından, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'ye Hazine geri ödeme garantisi altında 220 milyon dolar tutarında finansman sağlanmasına ilişkin bir garanti anlaşması da imzaladı. Söz konusu finansman da yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının desteklenmesi amacıyla kullandırılacak. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Türkiye Kalkınma Bankası Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title