Haberler

İntes Başkanı Koçoğlu: Hasat Toplama Dönemine Girdik

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, cari açıktaki gerilemenin ve işsizlik oranındaki "tarihi" azalmanın izlenen ekonomik politikaların sonucunun alınmaya başlandığını belirterek, "Demek ki hasat toplama dönemine girdik" dediTürkiye İnşaat Sanayicileri...

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu, cari açıktaki gerilemenin ve işsizlik oranındaki "tarihi" azalmanın izlenen ekonomik politikaların sonucunun alınmaya başlandığını belirterek, "Demek ki hasat toplama dönemine girdik" dediTürkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası(İNTES) Başkanı Şükrü Koçoğlu, cari açıktaki gerilemenin ve işsizlik oranındaki "tarihi" azalmanın izlenen ekonomik politikaların sonucunun alınmaya başlandığını belirterek, hasat toplama dönemine girildiğini vurguladı. Koçoğlu, "Bundan sonra daha dikkatli olmalıyız. Ekonomiyi soğutma pahasına önemli yatırımlardan vazgeçmemeliyiz" dedi.

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu yaptığı yazılı açıklamada son ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Cari açıktaki gerilemenin ve işsizlik oranındaki "tarihi" azalmanın izlenen ekonomik politikaların sonucunun alınmaya başlandığını dile getiren Koçoğlu, "Demek ki hasat toplama dönemine girdik. Bundan sonra daha dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullandı. Koçoğlu, ekonomik gelişmelerle ilgili olarak 2012 Mayıs ve Haziran verilerinin hem makro ekonomide hem de işsizlik oranında önemli bir iyileşme olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, bu verilere göre Mayıs ayı işsizlik oranının geçen yılın aynı dönemine göre 1.2 puan düşerek yüzde 8.2'ye indiğini kaydetti. Koçoğlu, cari açık ise 2012 ilk 6 ayda yüzde 30 azalarak, 44.7 milyar dolardan 31.1 milyar dolara gerilediğini belirtti.

-"BÜYÜYEN İNŞAAT SEKTÖRÜ, BÜYÜYEN İSTİHDAM DEMEK"-

İNTES Başkanı M. Şükrü Koçoğlu, istihdamla ilgili gelişmelerde inşaat sektörünün payının göz ardı edilmeyecek boyutta olduğuna dikkat çekerek, şu bilgileri verdi:

"Mayıs 2012 döneminde istihdam edilenlerin yüzde 25.2'si tarım, yüzde 18.8'i sanayi, yüzde 7.,2'si inşaat, yüzde 48.8'i ise hizmetler sektöründe yer alıyor. Burada dikkat çeken en önemli gelişmelerden biri istihdamın inşaat sektöründe gösterdiği artıştır. 2011 Mayıs ayında inşaat sektöründe istihdam edilenlerin sayısı 1 milyon 769 bin iken 2012 Mayıs ayında 1 milyon 828 bine çıktı. Büyüyen bir inşaat sektörü büyüyen istihdam demek. Bu veriler bizim de makro ekonomik politikalarla uyumlu bir yolda doğru bir şekilde ilerlediğimizi gösteriyor."

-"İŞ BEĞENME SORUNU, İŞ BULAMAMA SORUNUNUN ÖNÜNE GEÇTİ"

Son veriler ışığında işsizlik oranının da makul seviyelere yaklaştığını belirten Koçoğlu şunları kaydetti:

"İşsizlik rakamları dünyanın hiçbir yerinde sıfıra yakın düzeylerde değildir. Açıklanan son rakamlarla işsizlik oranında makul seviyelere yaklaştık. Türkiye'de "iş beğenme' sorunu, iş bulamama sorununun önüne geçti. Mesleki eğitim işte bu noktada daha önemli hale geliyor. Mesleki eğitimle işsizliğin daha makul düzeylere indirilebileceğine inanıyoruz."

-"BUNDAN SONRA DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ"-

Değerlendirmesinde carı açıktaki gelişmelere de yer veren Koçoğlu, cari açıkta 8 aydır izlenen gerilemenin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, "2011 ilk 6 ayına göre hizmet ihracatında en çok artış gösteren kalem yüzde 89 ile inşaat hizmetleri oldu. Ekonominin yumuşak karnı olarak tanımlanan cari açıktaki iyileşmeye böyle bir katkımız olduğu için son derece memnunuz" dedi.

-"EKONOMİYİ SOĞUTALIM DERKEN, SEKTÖRLERİN KÜÇÜLMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ"-

Bütün bu gelişmelerin ekilenlerin biçildiği bir döneme girildiğini gösterdiğini bundan sonraki dönemde önemli olanın iyileşmeleri kalıcı hale getirmek olduğunu belirten Koçoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Gerek cari açık gerekse işsizlik sorunu çok kolay çözüleceğine inanılmayan konular. Demek ki izlenen ekonomik politikalar ürününü vermeye başladı. Ama bundan sonra çok daha dikkatli olmalıyız. Ekonomiyi soğutalım derken, sektörlerin küçülmesine izin vermemeliyiz. Cari açığı önleme adını yatırımlarda hızlı bir frene basmanın çok daha ciddi sonuçlar doğurması muhtemeldir. Özellikle karayolları, demiryolları ve havayolları gibi belli bir ivmeyi tutturan sektörlerdeki küçülme, hem özel sektör açısından hem de kamu hizmetleri ve büyüme açısından vahim sonuçlar doğurabilir ki, biz buna fırsat verilmeyeceğine inanıyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Şükrü Koçoğlu Ekonomi Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title