Haberler

    İngiliz Bakan'dan Pladis'e Ziyaret

    İngiltere'nin Carlisle şehrinde, geçtiğimiz yıl Aralık ayında meydana gelen Desmond fırtınası sonucunda gerçekleşen sel felaketinin zarar verdiği işletmelerin, bundan sonra olası bir sel tehdidi ile yeniden karşılaşmamaları için hükümet düzeyinde önlemler alınıyor.

    İngiltere'nin Carlisle şehrinde, geçtiğimiz yıl Aralık ayında meydana gelen Desmond fırtınası sonucunda gerçekleşen sel  felaketinin zarar verdiği işletmelerin, bundan sonra olası bir sel tehdidi ile yeniden karşılaşmamaları için hükümet düzeyinde önlemler alınıyor.  Bu amaçla İngiltere'nin Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerinden sorumlu Devlet Bakanı Anna Soubry, pladis'in Carlisle'deki fabrikasını ziyaret etti.

    Anna Soubry, "Hükümet, McVitie's gibi değerli markaların gelecekte sel baskını tehdidi sebebiyle Carlisle'den ayrılmamaları için elinden geleni yapmalı" diyerek, fabrika yetkililerine şu mesajı verdi:

    "McVitie's'in Carlisle'de kalmasını istediğimizi açık şekilde göstermek için buradayız. Yetkilileri dinlemek için geldik; McVitie's'in üst düzey yöneticileri ile görüşerek yeni bir sel baskınına maruz kalmamaları için neler yapabiliriz bunu değerlendirdik."

    Carlisle'deki fabrika, 2014 yılında Yıldız Holding bünyesine katılan United Biscuits'in 17 fabrikasından biri. Yıldız Holding, geçtiğimiz aylarda bisküvi, çikolata ve şekerleme alanındaki işlerini bir araya getirerek 5.2 milyar dolarlık ciroya sahip pladis'i oluşturmuştu.

    Bu fabrika, pladis'in dünyada Carr's Table Water Biscuits'in üretildiği tek tesis olma özelliğini taşıyor. Üretimine bir süre ara verilen Carr's Table Water Biscuits ve Ginger Nuts'ın raflarda görünürlüğü azalmaya başlayınca, ülkedeki bisküvi tutkunları alarma geçmişti.  Carlisle bölgesinin en önemli üretim tesislerinden biri olduğu için bölge ekonomisi için de önem arz eden fabrika, yeniden üretim için yoğun baskı altında kalmıştı. Hem yöre halkının hem müşterilerinin endişelerini gidermek için fabrika yetkilileri hazırladıkları bir ilanla en kısa sürede üretime geçeceklerini duyurmuştu. Bu süreçte fabrika İngiltere yönetiminden de büyük moral destek almıştı. Galler Prensi Charles da sel felaketi sonrası fabrikayı ziyaret ederek, sel felaketinin şehirdeki en büyük işveren  olma özelliği taşıyan fabrikayı nasıl etkilediğini yakından incelemişti.

    Selin ardından verilen ilanda da söz verildiği gibi  Carlisle Fabrikası, sel felaketinden 4 ay sonra üretime başladı. Bu süre zarfında Yoğun ve yorucu bir çalışma ile fabrikadan 39 milyon litre sel suyu atıldı, 376 ton atık çıkarıldı ve 3 kilometre kablo değiştirildi. 4 ay süren çalışmaların ardından fabrika Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'in moral ziyareti ile yeniden üretime açılmıştı. Murat Ülker, fabrikada çalışanlara seslenerek, "Carlisle, bisküvi işini kalbinde taşıyan bir şehir ve bu şehrin kalbinde de bu fabrika var. Çalışma arkadaşlarımızın bu süreçte gösterdiği çaba, fevkalade" diyerek, fabrikaya verdiği desteği dile getirmişti.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Yıldız Holding Murat Ülker Carlisle Ekonomi Haberler

    Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

    Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

    AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

    AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

    Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

    Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını bir türlü söndürülemiyor

    1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

    1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title