Haberler

Turistlerin Lafına Bozuldu, İnat Uğruna Chopper Tarzı Bisiklet Üretti

Güncelleme:

Adana'da çiftçilik yapan Şemsettin Hoşgör, Amerikalı bir gençle arasında geçen diyalog sonrası 'chopper' tarzı bisiklet üretmeye başladı.

Adana'da çiftçilik yapan 50 yaşındaki Şemsettin Hoşgör, 5 yıl önce alışveriş yaparken Amerikalı turist gençle girdiği diyalog sonrası 'chopper' tarzı bisiklet yapmaya başladı.

AMERİKALI GENCE MEYDAN OKUDU

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde 5 yıl önce Harley Davidson motosikletlere benzeyen ve 'chopper' denilen bisiklet kullanan ABD'li bir gençle karşılaşan Şemsettin Hoşgör, gence kendisinin de bu bisikletten yapabileceğini söylediğini anlattı.

ALDIĞI CEVAP ÜZERİNE HIRSLANDI

Amerikalı gençten, "Ben bu bisikleti Amerika'dan getirdim. Buna sizin gücünüz yetmez. Türkiye'de bu bisikleti kimse üretemez" yanıtını aldığını kaydeden Hoşgör, bunun üzerine hırslandığını ve evinin bahçesine yaklaşık 15 bin lira harcamayla atöyle kurduğunu belirtti. Hoşgör burada aldığı parçaları birleştirip 'chopper' tarzı bisiklet ürettiğini kaydetti.

YURT DIŞINDAN TALEBE GÜMRÜK ENGELİ

Yurt içi ve yurt dışından 'chopper' model bisikletler için talep aldıklarını anlatan Hoşgör şunları söyledi:

"Ağır bir modeli tek başıma 1.5-2 ayda yapıyorum. Bunun içerisine boyutu, tekerin dizaynı, şasesi, deri işçiliği dahil oluyor. Yurt dışından görüştüğümüz kişilerden chopper bisikletler için talepler alıyoruz. Ancak görüştüğümüz kişiler gümrük probleminden dolayı çekincede kalıyor. ABD'de bu sorun olmadığından onlar gönderebiliyorlar. Ancak bizde gümrük girdisi veya fatura mecburiyetinden dolayı gönderemiyorsunuz. Her gün satılan bir şey olmadığı için böyle bir handikap yaşıyoruz."

SERİ ÜRETİM İÇİN SERMAYEDAR ARIYOR

Satışların ağır gittiğini ve fabrikasyon üretimin şart olduğunu kaydeden Hoşgör sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fabrikasyona dökmemiz için finans gerekiyor. Bugün küçük bir model yapıyorsunuz 350- 400 liraya mal ediyor, 500-550 liraya elinizden çıkarıyorsunuz. Farklı bir model dizayn etmeye çalıştığınızda uluslararası maliyeti bin 500-2 bin lirayı buluyor. Ancak fabrikasyon üretimde bu sorunun yaşanmayacağını düşünüyorum. Birisi çıkıp ben size bu konuda yardımcı olacağım derse, biz de elimizdeki malzemeleri sunmaya ve fabrikasyona geçmeye hazırız."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Harley Davidson Yaşam Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Tarihi seçim sona erdi! Fenerbahçe'de 3. Ali Koç dönemi

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

Erdoğan'dan elektronik sigarayla ilgili net mesaj: Müsaade etmeyeceğiz

İstanbul Havalimanı'nda alarm! 600 metrede uçan dronu son anda fark ettiler

İstanbul Havalimanı'nda alarm! 600 metrede uçan dronu son anda fark ettiler

Bakmadan Geçme

YKS soruları sızdı mı? ÖSYM Başkanı Ersoy iddiaları yalanladı Fenerbahçe seçim sonuçları 2024! Ali Koç ve Aziz Yıldırım hangi sandıktan kaç oy aldı? İşte oy sayıları Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın aldığı toplam oy sayıları kaç? Aziz Yıldırım ve Ali Koç yüzde kaç oy aldı? (%) Fenerbahçe başkanlık seçimi sonucu! BAŞKAN KİM OLDU? İşte sandık sonuçları Aziz Yıldırım kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Aziz Yıldırım'ın oy sayısı kaç? Ali Koç kaç oy aldı? Fenerbahçe başkanlık seçiminde Ali Koç'un oy sayısı kaç? Fenerbahçe başkanlık seçiminde kaç oy kullanıldı? Kullanılan oy sayısı! 9-10 Haziran Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 9-10 Haziran hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 9-10 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Seçimden zaferle ayrılan Ali Koç: Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor

Seçimden zaferle ayrılan Ali Koç: Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor

500

Yorumlar (34)

AKINCImobilWeb@haberler.com:

Yine sistemli sekilde adanalilari kucuk dusuren bi haber. Not adanali degilim

9
12
yanıtYanıtla
motorcu yusuf:

aman ne önemli bişiy başarmış madalyon takmak gerek

13
7
yanıtYanıtla
...HaSaN...:

Ulan ADANA da olmasa konuşacak bişeyiniz olmayacak ha. . . :)

15
3
yanıtYanıtla
Alpay:

Bu ne hakikaten, neyi başarmış anlamadım.

14
1
yanıtYanıtla
babamobilWeb@haberler.com:

Chp liler de oyle diyor araba uretemezsiniz diyor inanclari yokki basari elde etsinler

8
7
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bu bisiklet üretirken avrupa 2 bininci atom bombası üretiminin sevincini yaşıyor.

11
2
yanıtYanıtla
neden,:

yine adana yine adana tüm buluş icat adanan seninle guru duyuyorum adanam

12
1
yanıtYanıtla
NabermobilWeb@haberler.com:

Bu mu la bisiklet:

13
0
yanıtYanıtla
ÖzgünamalmobilWeb@haberler.com:

Bu kıçımızla üretiriz bu ne ki

9
3
yanıtYanıtla
kemal ozkanmobilWeb@haberler.com:

bunun gibi araci dondurmaci omer abi 40 yil once dondurma satmak icin kulaniyordu.neyin icadiymis bu.habere bakarsan uzay mekigi icat etmis gibi.oda hayirli olsun ne diyelim emek vermis

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title