Haberler

Maliye Bakanı "Allah'a şükürler olsun" diyerek duyurmuştu! IMF ile anlaşan Pakistan'ın 1,2 milyar dolarlık ilk kredisi yatırıldı

Güncelleme:

Uluslararası Para Fonu (IMF), 3 milyar dolarlık stand-by anlaşmasının ardından Pakistan Merkez Bankasına 1,2 milyar dolarlık ilk krediyi yatırdı. Böylece Pakistan, son 3 günde 4,2 milyar dolarlık finansal destek aldı. Pakistan Maliye Bakanı İshak Dar, IMF anlaşmasını duyururken "Allah'a şükürler olsun" ifadesini kullanmıştı.

IMF ile yapılan 3 milyar dolarlık stand-by anlaşmasının ardından Pakistan Merkez Bankasına 1,2 milyar dolarlık ilk krediyi yatırdı. Anlaşmayı Pakistan Maliye Bakanı İshak Dar, "Allah'a şükürler olsun" mesajıyla duyurmuştu.

3 MİLYAR DOLARDAN 1,2 MİLYAR DOLARI YATTI

Geo News televizyonundaki habere göre, Pakistan Gelir ve Maliye Bakanı İshak Dar, IMF'nin Merkez Bankasına 1,2 milyar dolar krediyi yatırdığını açıkladı. Dar, 3 milyar dolardan kalan 1,8 milyar dolarlık kredinin ise Kasım 2023 ve Şubat 2024'te yapılacak değerlendirmelerin ardından yatırılacağını belirtti.

SON 3 GÜNDE 4,2 MİLYAR DOLARLIK DESTEK ALDILAR

Pakistan, son 3 günde 4,2 milyar dolarlık finansal destek aldı. Pakistan, 11 Ağustos'ta Suudi Arabistan'dan 2 milyar dolar, dün ise Birleşik Arap Emirliklerinden 1 milyar dolar finansal destek almıştı.

IMF Guvernörler Kurulu, Pakistan'ın ekonomik istikrar programını desteklemek için bu ülkeyle 9 aya yayılan 3 milyar dolarlık stand-by anlaşmasını dün onaylamıştı.

FITCH, PAKİSTAN'IN KREDİ NOTU YÜKSELTTİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, IMF ile anlaşmasının ardından Pakistan'ın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "CCC-"den "CCC" seviyesine yükseltmişti.

IMF Pakistan Misyon Şefi Nathan Porter, 30 Haziran'da yaptığı açıklamada, IMF ile Pakistanlı yetkililerin 9 aylık süreyle 3 milyar dolar stand-by düzenlemesi konusunda anlaştığını duyurmuştu.,

MALİYE BAKANI "ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN" DİYE DUYURMUŞTU

Pakistan Maliye Bakanı İshak Dar ise, IMF anlaşmasının ardından Twitter'da "Allah'a şükürler olsun" mesajını paylaştı. Başbakan Şahbaz Şerif ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, anlaşmanın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirtmişti. Şerif, bu anlaşmanın, Pakistan'ın döviz rezervini güçlendireceğini, ekonomik istikrara kavuşmasını sağlayacağını ve ülkeyi sürdürülebilir ekonomik büyüme yoluna sokacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Pakistan Maliye Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (11)

DİYARBEKİR:

savaşta bizimle savaşa ilk girecek olan ülkeye bak 1 milyar doları yok yazık

111
37
yanıtYanıtla
Emir Ertunç:

Sanki bizim çok mu var...

yanıt13
yanıt3
DİYARBEKİR:

yani abd ye şükür

62
12
yanıtYanıtla
Berkay Katırcıoğlu:

ABD'ye neden bu kadar aşıksınız PKK'ya silah ve cephane gönderdiği içinmi

yanıt0
yanıt0
Güray Dilli :

Nükleer güce sahip Pakistan'ı bu hale düşüren beş milyondan fazla Afgan Sığınmacıdır. Ekonomilerini , sosyal ,kültürel yaşamlarını alt üst ettiler. Düştükleri duruma bak. Aklıma bir ülke daha geliyor ama...

41
9
yanıtYanıtla
Berkay Katırcıoğlu:

Pakistanı bu duruma getiren nükleer silahlarıdır tüm dünya bu yüzden pakistana ambargo uyguladı.

yanıt0
yanıt2
ŞAŞKIN:

Bizde vatandaş olarak bankalardan kredi başvurusuna düşük miktarda da olsa olumlu yanıt alınca piyangodan ikramiye çıkmış gibi seviniyoruz Allah'a şükür diyoruz. Bankalar kimselere kredi vermez oldu; yani bu kadar düştük...

34
3
yanıtYanıtla
Uaeee IA:

Vermesinler işte Allahın inayetiyle aklınız başınıza gelir belki.

yanıt0
yanıt0
Emir Ertunç:

Sanki bizim çok mu var

17
4
yanıtYanıtla
Uaeee IA:

İslam ülkelerinin ortak bir ekonomik teşkilatlanması lazım. Öyle olmalıki bir İslam ülkesi bu duruma düşünce imf den falan kredi almamalı.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title