Haberler

IMF Başkan Yardımcısı, Mehmet Şimşek ile fotoğraf paylaştı: Mükemmel sohbet

Güncelleme:

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile fotoğraf paylaştı. Gopinath, yaptığı paylaşıma "Türkiye Maliye Bakanı ile Türkiye'nin ve dünyanın görünümü üzerine muhteşem görüşme." notunu düştü.

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Görüşmenin fotoğraflarını sosyal medya hesabından 'Dünyanın görünümü üzerine mükemmel sohbet' başlığıyla paylaştı.

IMF BAŞKAN YARDIMCISI VE BAKAN ŞİMŞEK AYNI KAREDE

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Amerika Birleşik Devletleri'nde Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nın Bahar Toplantıları'na katıldı. Şimşek'e Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da eşlik etti. Bakan Şimşek, bir takım temasların ardından düzenlenen forumda da konuşma yaptı. ABD ziyaretinde en dikkat çeken detay ise IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile verdiği poz oldu.

IMF Başkan Yardımcısı, Mehmet Şimşek ile fotoğraf paylaştı! 'Mükemmel sohbet'

"MUHTEŞEM GÖRÜŞME"

Gopinath, Bakan Şimşek ile karşılıklı sohbet ederken ve el sıkıştıkları kareleri sosyal medya hesabından paylaşarak, "Türkiye Maliye Bakanı ile Türkiye'nin ve dünyanın görünümü üzerine muhteşem görüşme." ifadelerini kullandı ve Mehmet Şimşek'i etiketledi.

IMF Başkan Yardımcısı, Mehmet Şimşek ile fotoğraf paylaştı! 'Mükemmel sohbet'

BAKAN ŞİMŞEK'E POLİTİKA ÖVGÜSÜ

Toplantıda, Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye'deki 'reform programını' desteklediklerini ifade etti. Kammer, geçen yılın ortalarında Türkiye'de bir politika değişikliği gördüklerini, parasal tarafta ciddi bir sıkılaşma ve mali tarafta deprem nedeniyle artan harcamaları karşılamak da dahil olmak üzere mali konsolidasyon olduğunu söyledi. Kammer, o tarafta bazı başarılar gördüklerini belirterek, dezenflasyon tarafındaki başarıların ise uzun zaman alacağını dile getirdi. Kammer, "Ancak bu politika ortamı sayesinde Türk ekonomisine yönelik kırılganlıklar azaldı" dedi.

Türkiye'de yeni bir IMF programına ihtiyaç olup olmadığına ve bu konuda Türk yetkililerle görüşülüp görüşülmediğine dair soruya da Kammer, "Öncelikle yürürlükteki reform programını destekliyoruz. Biz de Türkiye'ye oradaki ekonomi ekibinin izlediği programı tavsiye ederdik. Türkiye'yi desteklemeye yönelik herhangi bir IMF programına ilişkin görüşme yok" şeklinde yanıt verdi.

Haberler.com / Eymen Dursun - Ekonomi

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye Maliye Finans Politika Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (60)

ahmet zengin:

IMF PARA GELİYOR ANLAŞILAN O

246
52
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Para alan emir alır.. Hangi liderin sözüydüüü buuuu..hatırlayan var mı

yanıt108
yanıt18
osman Öztürk:

Hasan sabrı sen de izle de belki birşeyler öğrenirsin.Öyle demliklerin TV.lerini izlemekle düşünce oluşmaz canım.

yanıt1
yanıt11
Hasan Sabri Tüçel:

Osman Öztürk efendi AKP kurucu üyesiydim. Geçen sene AKP heyeti HDP ile görüşünce edevlet'den istifa ettim. Öyle trol hesaptan falanda yazmıyorum. Allah sana da akıl fikir versin.

yanıt1
yanıt0
Halil Yarbaşı:

Geçti o günler Tüyü bitmemiş yetimin hakkını bu tefecilere faiz olarak siyasi dönem Türkiye battı bitti diyenler çokkkk büyük süprizler sizi bekliyor

43
71
yanıtYanıtla
Hasan Sabri Tüçel:

A haber seyreden bir zavallı daha maalesef.

yanıt88
yanıt30
Halil Yarbaşı:

Hasan Cahil diye dem chp ittifakının ülkeyi yönetebileceğine inanan zavallılara denilir

yanıt41
yanıt58
Halil Yılmaz:

Haklısın çok büyük sürprizler olacak ama öncelikle sizin gibi cahillerin pistten alınması lazım

yanıt14
yanıt4
Hasan Sabri Tüçel:

Halil efendi, DEM TC devletinin düşmanı. CHP iktidara gelse ona düşman olur. Uyanan halk, tek başına seçime giren CHP yi 1.parti yaptı. İttifaksız CHP, iktidarı, İyi Partiyi, DEM'i karşısına alarak zafer kazandı.

yanıt10
yanıt8
itunes parax:

hnalil neyimin basi

yanıt2
yanıt3
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title