Haberler

Hollanda, Türkiye'ye yönelik savunma sanayi teçhizatlarının ihracat kısıtlamasını kaldırdı: İş birliğini geliştirmek istiyoruz

Güncelleme:

Hollanda, Türkiye'ye yönelik bazı savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararını kaldırdığını açıkladı. Hollanda hükümeti, Avrupa savunma işbirliğini güçlendirmek ve Hollanda'nın bu projelere katılımını teşvik etmek istediğini, bu nedenle kısıtlamanın iptal edildiğini belirtti.

Hollanda, Türkiye'ye yönelik bazı savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararını kaldırdı.

KISITLAMA KARARI KALDIRILDI

Türkiye'yi yakından ilgilendiren haber Hollanda'dan geldi. Hollanda, Türkiye'ye yönelik bazı savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararını kaldırdığını duyurdu.

ÜÇ BAKANLIK ORTAK METİN YAYIMLADI

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ile Ekonomi ve İklim İşleri Bakanlığı, savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına yönelik kısıtlamayı kaldırma kararına ilişkin ortak metin yayımladı. Üç bakanlığın ortak metninde, Avrupa'da savunma işbirliğinde daha fazla yakınlaşmanın teşviki için Hollanda hükümetinin silah ihracat kontrolleriyle ilgili aldığı önlemler açıklandı.

HOLLANDA, SAVUNMA İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMEK İSTİYOR

Hollanda hükümetinin, Avrupa savunma işbirliğini güçlendirmek ve Hollanda'nın bu projelere katılımını teşvik etmek istediği aktarılan metinde, bunun Avrupa'da adil rekabet gerektirdiğine işaret edildi. Metinde, Hollanda savunma sektörünün ekonomik canlılığı ve yenilikçi gücünün büyük ölçüde ihracata bağlı olduğuna dikkat çekilerek, bu sektörün cirosunun yarısından fazlasının (yüzde 54'ünün) ihracattan geldiğinin altını çizildi. Bu bağlamda halihazırda Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan için geçerli olan savunma sanayi teçhizatlarının ihracatına ilişkin kısıtlama kararının derhal sona ereceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Kısıtlama Hollanda Türkiye İhracat Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (9)

I Bor :

Ülke dediğinde Hollanda, Konya ilimiz kadar büyüklükte ha.....

20
0
yanıtYanıtla
Hülya Sayar:

İnşallah inşallah sweden

2
5
yanıtYanıtla
Hülya Sayar:

İyi oldu çabuk kaldırsınlar hem de

2
3
yanıtYanıtla
malik aglagu:

O kadar saf mıyız. Baktılar kısıtlama olunca Türkiye kendi başının çaresine bakıp gençleri daha iyilerini üretmede muktedir. Bunlar da aklın sıra ambargoyu kaldıralım, hazıra konduralım da Türkiye üretim teknolojilerinde, yazılımda bilgi ve deyeyim birikimi elde edemesin, üretmeyi öğrenmesinler, hem teknolojileri kontrolumuzda olur dediler. Gereğiniz yok ulen, biz size satarız, lazımmı.

2
0
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Ağam bizimle eğlenir

1
0
yanıtYanıtla
bekir yapici:

ne alaka kardesim almanya basta olmak üzere sanayisi gelismis AB ülkelerinin gelirinin büyük bir kismini ihracat karsilar mesela almanya avrupanin en cok ihracat yapan ülkesidir bu kesilirse büyük bir gelir kaybina ugrar hatirlayin abd irana boykot karari aldiginda almanya yinede baska ülkeler üzerinden ihracata devam etmisti ve bu ihracatlar bir sekilde zaten devam ediyor.

0
0
yanıtYanıtla
Hülya Sayar:

Tanksavarlarımızı geri versinler istediğimizin zaman kaldırabilirler.Bunun için tekrar Natoya gitmeye gerek yok

0
0
yanıtYanıtla
Hülya Sayar:

Bilmem doğru anlatabildim mi?

0
0
yanıtYanıtla
Hülya Sayar:

Kısıtlama kararını kaldırdığı iyi olmuş ha şöyle yola gel sarışın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title