Haberler

Hayat pahalılığı Nihat Hatipoğlu'nu da isyan ettirdi

Güncelleme:

Ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, hayat pahalılığını ve fahiş fiyat uygulamalarını eleştirerek "Marketlerde, lokanta ve benzeri mekânlarda baş döndüren pahalılık ve günlük, hatta saatlik oynak fiyatlar hepimizi rahatsız ediyor. Kimse alınmasın ama ahlakımız İslam ahlakıyla örtüşmüyor. Kendimizi iman, akıl, vicdan üçgeninde sorgulamalıyız. Onun için bereket kalmadı, huzur kalmadı. Sevgi azaldı, kavga çoğaldı. Nasipsizlik diz boyu" ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesinde kaleme aldığı köşe yazısında hayat pahalılığını ve fahiş fiyat uygulamalarını ele alan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"OYNAK FİYATLAR HEPİMİZİ RAHATSIZ EDİYOR"

Hayat pahalılığının toplumun her kesimini rahatsız ettiğini belirten Hatipoğlu, "Marketlerde, lokanta ve benzeri mekânlarda baş döndüren pahalılık ve günlük, hatta saatlik oynak fiyatlar hepimizi rahatsız ediyor. Elbette idareciler gereken tedbirleri alıyor ve alacaklar da. Caydırıcı müeyyideler ne yazık ki çoğu kez göz ardı edilemeyen birer çözüm olarak ortada duruyor. Ancak her şeyden önce vicdanen rahatsız olmak gerekiyor" dedi.

"EĞER BU SEKTÖRDEYSENİZ..."

Sektör temsilcilerinin keyfi fiyat uygulamasını da eleştiren Hatipoğlu, "Bence 'Şu fiyatı koydum, isterse müşteri oturmasın' diyemezsiniz. Eğer bu sektördeyseniz insana en uygun, insaflı ve makul fiyatlarla imkân sunmalısınız. Bunun bir kul hakkı olduğunu bilmeniz gerekir. Tabii vatandaşların da bu astronomik listeye kural, akıl, vicdan çerçevesinde makul, kavgasız gürültüsüz ikazlar yapmaları gerekir" ifadelerine yer verdi.

"ONUN İÇİN BEREKET KALMADI"

Yazısının devamında "Kimse alınmasın ama ahlakımız İslam ahlakıyla örtüşmüyor" diyen Hatipoğlu, şöyle devam etti: "Kendimizi iman, akıl, vicdan üçgeninde sorgulamalıyız. Onun için bereket kalmadı, huzur kalmadı. Sevgi azaldı, kavga çoğaldı. Nasipsizlik diz boyu..."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nihat Hatipoğlu Kavga Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Mengele:

Hocam hepsi Allahtan geliyor ne yapacan

99
58
yanıtYanıtla
Canım Türkiyem:

ALLAHA iftira Etme

yanıt17
yanıt2
Cem Demirkaya:

Bu adamlar niye emekli olmuyor yaw

yanıt26
yanıt8
Gelir Geçer Her şey:

Bu sene ramazan vaazlarında kazandıkları az gelmiş

92
48
yanıtYanıtla
Hakan Celik:

Mülk Allah'ın biz emanetçisiyiz diyen Turgut ALTINok ne yapsın hocam

111
6
yanıtYanıtla
Mhmt xxx:

İşler kesatmı hoca zamanında 2saatlik program için 200.000 TL istiyordun

80
27
yanıtYanıtla
Murat Topcu:

Senin öyle bir derdin Yok ki hocam

74
25
yanıtYanıtla
Alaattin KALAFATOĞLU:

TAM BİR YARATIK.

52
33
yanıtYanıtla
hikmet yaşar:

hiç bir din tüccarı cennete gidemez

0
0
yanıtYanıtla
Motto Premium Hotel info:

şurada yaradanıda kattınız ya içine pes dogrusu..

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title