Haberler

Havza'da hububat hasadı tamamlandı, TMO buğday alımına devam ediyor

Güncelleme:

Havza ilçesinde hububat hasadının tamamlandığı ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğday alımının devam ettiği bildirildi. TMO Havza Ajans Amirliği alım sahasını ziyaret eden Havza Ziraat Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, alım çalışmaları hakkında bilgi aldı ve çiftçilerle sohbet etti. Havza'da günlük ortalama 700 ila 750 ton hububat alımı gerçekleştiriliyor ve şu ana kadar yaklaşık 11 bin ton buğday alımı yapıldı.

Hububat hasadının tamamlandığı Havza ilçesinde, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından buğday alımı devam ediyor.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ve Yönetim Kurulu üyeleri, TMO Havza Ajans Amirliği alım sahasını ziyaret ederek hububat alım çalışmaları hakkında bilgi aldı, ürün teslim etmeye gelen çiftçilerle sohbet etti.

Günlük ortalama 700 ila 750 ton hububat alımı gerçekleştirilen ve alımların başladığı günden bu yana yaklaşık 11 bin ton buğday alımı yapılan TMO Havza Ajans Amirliği alım sahasındaki çalışmaları takip eden Genç, Havza'da hububat hasadının tamamlandığını belirtti.

Genç, ilçede bu yıl 82 bin 500 dekar alanda yaklaşık 91 bin ton buğday rekoltesi beklendiğine işaret ederek, "TMO Havza Ajans Amirliği tarafından randevulu olarak günlük 700 ila 750 ton buğday alımı yapılmakta. Randevu sisteminin devrede olmasından dolayı sıkışıklık yaşanmamakta. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO Samsun Baş Müdürü Derya Şahinler ve TMO Havza Ajans Müdürü Selçuk Göktaş'ın koordineli çalışmaları ve bizlerin talepleri üzerine alım uygulamasında geçen seneye göre farklıklar oldu. Bu farklılıklar çiftçilerimiz açısından çok önemli idi. Geçen sene Eylül 1'e kadar alım yapıldı. Bu sene ise çiftçinin elinde mal bitene kadar alım yapılacak. Bu sözü TMO Genel Müdürümüz verdiler. Bu bizim çiftçimizin elini rahatlattı. Çünkü Havza'da hasat diğer bölgelere göre daha geç bitmekte." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Toprak Mahsulleri Ofisi Toprak Mahsulleri Ofisi Ajans Havza Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title