Haberler

Hatay'da 404 prefabrik iş yeri hak sahiplerine teslim edildi

Güncelleme:

Hatay Valiliği ve AFAD iş birliğinde yapılan 404 prefabrik iş yerinin hak sahipleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda belirlendi. Depremin yaralarının sarıldığı enkaz kentte, Hatay Valiliği ve AFAD iş birliğinde Antakya ilçesi Haraparası mevkiinde yapılan 404 prefabrik iş yeri inşa edildi. Cumhuriyet Bayramı'nda hak sahipleri belirlenen ve anahtarları teslim edilen iş yerlerinin bulunduğu çarşıya 'Türkiye Yüzyılı Alışveriş Merkezi' ismi verildi.

Türkiye Yüzyılı Alışveriş Merkezi, enkaz kentte 404 depremzede esnafa can suyu olacak

Cumhuriyetin 100. yılında 404 depremzede esnaf yeni iş yerlerine kavuştu

HATAY - Hatay Valiliği ve AFAD iş birliğinde yapımı tamamlanan 404 prefabrik iş yerinin hak sahipleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda belirlendi.

Asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay'da Cumhuriyet'in 100. dolayısıyla buruk bir sevinç yaşanıyor. Depremin yaralarının sarıldığı enkaz kentte, Hatay Valiliği ve AFAD iş birliğinde Antakya ilçesi Haraparası mevkiinde 404 prefabrik iş yeri depremzede vatandaşlar için inşa edildi. Cumhuriyet Bayram'ında hak sahipleri belirlenen ve anahtarları teslim edilen iş yerlerinin bulunduğu çarşıya ' Türkiye Yüzyılı Alışveriş Merkezi' ismi verildi. Deprem çarşısı, düzenlenen programla açıldı. Toplamda 16 bin 900 metrekare alan üzerine inşa edilen ve 404 adet 24 metre kare iş yeri bulunan çarşı, çok sayıda aileye umut olacak

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bölgenin yeninden ayağa kalkması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifadede ederek "6 Şubat'la beraber ilimiz büyük bir afete maruz kaldı. Bu afete maruz kalmakla beraber başta Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, devletimizin tüm yetkilileri dahil buranın bir an önce normale dönmesi için, yeniden ihya ve inşası için çalışmalara başladı. Bizler de bugün Haraparası mevkiindeyiz. Burası Antakya'nın ticaretinin kalbi diyebileceğimiz bir mevki. Burası da depremde çok hasar almıştı. Bizler de bu hasarın izlerini süratle ortadan kaldırabilmek bakımından önce buradaki enkazları kaldırıp daha sonra da buraya prefabrikten oluşan 404 tane prefabrik dükkanın planlamasını yaptık. Bugün de çok şükür bu işyerlerinin önceden burada çalışan vatandaşlarımıza anahtarlarını teslim ettik. Diğer taraftan da hak sahipliğine göre de kuralları çekip dört yüz dört tane dükkanımızın hak sahibini belirledik" dedi.

Şehrin yeniden ayağa kalkması için ticaretin önemli olduğuna değinen Vali Masatlı, "Bir şehrin en önemli unsurlarından bir tanesi ticarettir. Eğer siz orada ticareti hakim kılamazsanız orada yaşamı devam ettirememiş olursunuz, O bakımdan biz de başta burada tacirlerimizi, işletme sahiplerimizi, üretim yapan yani emeğiyle çalışan bileğiyle çalışan vatandaşlarımıza böyle bir imkanı sunmaya çalıştık. Tamamıyla depremin bütün yanını ve yönünü de değerlendirerek oluşturduğumuz bir projedir. Ben bu projenin hayata geçmesinde ilk günden beri bizlere destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, bakanlarımıza, emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün hak sahibi olarak belirleyip anahtar teslim ettiğimiz vatandaşlarımıza da buradan bol ve bereketli kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Cumhuriyet Bayramı Türkiye Yüzyılı Hatay Valiliği Türkiye 29 Ekim Antakya Hatay AFAD İnşaat Genel Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title