Haberler

Hak-İş'in 48. yıl dönümü kutlandı

Güncelleme:

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (Hak-İş) kuruluşunun 48'inci yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı. Programda Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, sendikanın geleceği ve akademik dünya ile olan ilişkisine değindi. Ayrıca Filistin'e desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Hak-iş Konfederasyonu 48 yaşında

ANKARA - Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun ( Hak-iş ) kuruluşunun 48'inci yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı.

Ankara'da bir otelde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş'in 48'inci ve Cumhuriyetin 100'üncü yaş gününü kutlayarak, "Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzu gerçekleştirdik. Hak-İş'in 48 yıllık yürüyüşünü uzun uzun ve ayrıntılı bir şekilde basın toplantımızda ifade ettik. Bugün üç ayrı panelde konfederasyonumuzun Cumhuriyetimizin 100 yıllık 'Çalışma Hayatı Sempozyumu'nu gerçekleştirdik. Sempozyumda hocalarımız kendi alanlarında özel ve önemli mesajlar verdiler. Bu çalışmalarımızı Hak-İş'in önemli bir yayını olarak sizlere kazandıracağız. Bu toplantıda aldığımız bir önemli karar var. Hak-İş akademisini kurduk ve 100'e yakın akademisyenimizi akademimize davet ettik. Hak-İş'in geleceği ile ilgili ve yapması gereken faaliyetlerle ilgili hocalarımızdan destekler alacağız. Hak-İş sendikal mücadelenin vazgeçilmez bir konfederasyonudur. Eylemlerimizi ve mücadelemizi sürdürürken bir taraftan akademik dünya ile sendikacılığı buluşturmamız gerekiyor" diye konuştu.

"Hak-İş'in akademik dünya ile yakın çalışması gerekiyor"

Hak-İş olarak yeni bir dünya inşa etmek istediklerini belirten Arslan, "Bugün var olan sorunlarımızı biliyoruz ve sorunlar için çözümler üretmemiz gerekiyor. Hem mevzuat anlamında hem de zihniyet anlamında, felsefi dönüşüm anlamında sendikal hareketin kendisini yorumlayıp yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Bu Hak-İş'in önemli vizyonlarından bir tanesidir. Hak-İş'in bir taraftan sendikacılığı sahada geniş bir şekilde yapmaya çalışırken, bir taraftan akademik dünya ile yakın çalışması gerekiyor. Bunun başlangıcını yaptık, önümüzdeki günlerde bunu ete kemiğe büründüreceğiz. Hocalarımızdan bu konuda büyük destekler alacağız" ifadelerini kullandı.

" Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz"

Filistin'de yaşananları da ilk günden itibaren eleştirdiklerini ifade eden Arslan, " Filistin'in yanında olmaya devam edeceğiz. Özgür ve bağımsız bir Filistin devletinin başkenti Kudüs olarak kurulmasını destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Yapılan soykırımın, katliamın inşallah hesabının sorulacağı bir dönemin başlangıcını bekliyoruz. Hak-İş olarak bir yardım kampanyasının öncülüğünü yaptık. İlk etapta 500 bin liralık bir yardım gerçekleştirdik. Bütün üyelerimizin bağış hesabına desteklerini bekliyoruz. Bu desteklerin gerçekten insanlığın unutulduğu, insan haklarının, sadece güçlülerin hakları olarak önümüze konduğu, sessiz ve sağır insanlığa karşı biz vicdanımızı ve merhametimizi harekete geçirmeliyiz" dedi.

Konuşmanın ardından Arslan, Hak-İş Konfederasyonu kurucularına hediye takdiminde bulundu ve hatıra fotoğrafı çekildi. Programa Hak-İş'e bağlı sendika başkanları, siyasi parti üyeleri ve Hak-İş Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mahmut Arslan Filistin Hak-İş Dünya Genel Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title