Haberler

Mansur Yavaş'tan Ankaralılara doğalgaz desteği! İhtiyaç sahiplerine Aralık ayında 500 TL verilecek

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kentteki ihtiyaç sahibi ailelere "Kara Kış Destek Paketi" ile 600 milyon liralık destekte bulunacaklarını açıkladı. Buna göre başvuran ihtiyaç sahiplerinin Başkent Kartına Aralık ayında 500 liralık doğalgaz desteği yatırılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediyenin ihtiyaç sahibi aileler için hayata geçirdiği destek paketlerine yenisi eklendi. Bu kapsamda Başkent Kart'tan yapılan kömür yardımının ardından "Kara Kış Destek Paketi" hazırlandı.

ARALIK AYINDA 500 LİRALIK DESTEK TUTARI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, destek paketini sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla duyurdu.

Paylaşımında, "600 milyon liralık Kara Kış Destek Paketimizi başlatıyor, Ankara ayazında dayanışmayla ısınıyoruz." mesajına yer veren Yavaş, videoda, "Yeni destek paketimizde, bize başvuran ihtiyaç sahibi ailelerimize doğal gaz desteğinde bulunacağız. Bu desteğe başvuru durumuna göre 400 milyon liralık bütçe ayırırken, aralık ayında 220 bin ailemizin Başkent Kartına 500 liralık (toplam 110 milyon lira) ayrıca destek tutarının yatırılması için çalışmalarımıza başladık." ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK BİR EKMEK VE AYLIK 1 KG ET ALABİLMELERİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Yılbaşından itibaren sosyal yardım alan ailelerin, Başkent Kart ile günlük bir ekmek ve aylık bir kilogram et alabilmeleri için hazırlıkları sürdürdüklerini belirten Yavaş, yeni yılda 20 bin civarında öğrencinin servis ücretlerini de ödemeye başlayacaklarını açıkladı.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesince sosyal yardım alan ailelerin Başkent Kartına bugüne kadar yaklaşık 140 milyon lira, kömür alımı için 28 bin 609 ailenin kartına ayrıca 61 milyon 509 bin 350 lira yatırıldığı ve okullar açılmadan önce 164 bin 910 öğrenciye yaklaşık 25 milyon lira eğitim desteği sağlandığı anımsatıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Başkent Kart Mansur Yavaş Ankara Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı?
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (10)

OKUR:

önce yardımcının belediye aracıyla uyuşturucu kaçakçılığının hesabını ver hatta belediye ihalelerine fahiş fiyatla yapılan alımlarla ilgili soruşturmalarıda bi zahmet ekle

10
43
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Adamın kralı , 2023 de oyum sana

43
10
yanıtYanıtla
Erdal Yıldırım:

Ben iki kere başvurdum hicbir işlem yapılmadı.Kimlere veriliyor acaba

15
29
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Dar gelirli insanlara diyor senin gibi evinde arabası olana üç telefon kullanana vermezler sen git kömür çay ay diğerinden

yanıt30
yanıt10
HAKAN ARSLANOĞLU:

500 TL yardım milletvekillerine yapılsın. Onlar çok ucuza yemek yiyorlar. Asgari ücret alan işçi fakir yemeği olan kuru fasulye pilav cacık' ı esnaf lokantasında 45 TL' den aşağı yemiyor. Vekiller meclis lokantasında etli yemek ,pilav ve cacık yediklerinde en fazla 10 TL ödüyorlar. O nedenle ihtiyaç sahipleri vekillerdir.

32
6
yanıtYanıtla
Sinan Koç:

Mükemmel düşünce devlet her şeye zam yaparken belediyenin bu düşüncesi onur duydum başkan gerçekten işini hakkıyla yapıyor.saol Varol

24
5
yanıtYanıtla
Aydın Halıcı:

İhtiyaç sahiplerine diyor ankaralılara değil.sanki tüm ankaraya böyle bir destek yapıyormuş gibi algı yapıyorsunuz.o ihtiyaç sahipleride kimse artık.

9
16
yanıtYanıtla
NMN:

Ister inanin ister inamayin yardim alanlarin cogu belediye calisanlaridir ve bunlarin durumlari disardaki bircok çalışandan daha iyidir.Gercekten arastirilmadan hakki olan vatandasi bulmdan uygulanan bir yardim kampanyasidir.Lutfen biraz vijdan biraz gayretle inanin kampanya yerini bulacaktir

10
7
yanıtYanıtla
Fatih Umut Berat Varlık:

500 tl yeterli bi de bu yardım tek seferlik se bence her ay verilmeli bence

8
1
yanıtYanıtla
Erhan Bolat:

Hani birşeyler çok güzel olacaktı! Değişen birşey yok, zihniyet hep fakirin ekmeği üzerinden oy devşirmek üzere kurulmuş.

2
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title