Haberler

Günümüzün Gözde Mesleğinde Tmgd'ler İşbaşı Yapıyor

ASPİR Eskişehir-Bursa Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Merkezi’nden Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı eğitimi alan ve sınavdan başarılı olanlar iş başı yapmaya başladılar.

ASPİR Eskişehir-Bursa Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Merkezi'nden Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı eğitimi alan ve sınavdan başarılı olanlar iş başı yapmaya başladılar.

İş yerlerinde Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulundurma zorunluluğu 30 Haziran 2015 tarihinde yasal olduktan sonra işsizlere yeni iş imkanı doğdu.

ASPİR Tehlikeli Madde ve Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Merkezi Sorumlusu Emine Arslan, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ile ilgili yaptığı açıklamada, eğitimlerin içeriği ve mesleki kazançlarını aktardı. Tehlikeli maddelerle iştigal eden ve tehlikeli madde taşımacılığı sürecinde yer alan, gönderen, paketleyen, yükleyen ve dolduran olarak faaliyette bulunan işletmelerin bünyelerinde tehlikeli madde güvenlik danışmanı bulundurmak zorunda olduğunu hatırlatan Emine Arslan, 30 Haziran 2015 tarihinde bu zorunluluğun yasal olarak başladığını ve 2016'da iş yerlerindeki denetimlerin de başlayacağını ifade etti.

NE ŞARTLAR GEREKİYOR

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olmak için gereken şartları da aktaran Arslan şöyle konuştu: " Üniversitelerin herhangi bir bölümünden 4 yıllık lisans mezunu olmak ilk kıstas. Sonrasında eğitim kurumumuza gelerek 1 hafta sürecek olan 49 saatlik Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı eğitimi alınıyor. Eğitim sonrasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın açmış olduğu sınavda 70 puan alarak başarı sağlayan herkes, Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olabiliyor. 1 kişinin 4 defa sınava girme hakkı var. Ayrıca danışman olan kişiler, 5 yılda bir sertifikasını yenilemek zorunda."

İŞ KOLU ALANI OLDUKÇA GENİŞ

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olanların pek çok iş kolunda çalışma fırsatı yakaladıklarını dile getiren Arslan, iş alanlarını şu şekilde aktardı: "Akaryakıt istasyonları başta olmak üzere boya, tiner fabrikaları, kozmetik fabrikaları, belediyelerin ve kurumların atık depoları, fabrikaların boyahaneleri, geri dönüşüm fabrikaları, dinamit fabrikaları, maden sahası ve aklınıza gelebilecek tehlikeli ve patlayıcı madde üreten, boşaltan, satışını yapan tüm firmalarda çalışabilirler. Ayrıca tehlikeli madde güvenlik danışmanı olduktan sonra 1 değil 5 firmada danışmanlarımız çalışabilirler. Eğitimlerimizi alıp sınavda başarılı olan kursiyerlerimiz firmalarda işbaşı yapmaya başladı. Biz, buradan bu işi ve mesleği yapmak isteyenlere seslenmek istiyoruz. ASPİR Eskişehir-Bursa Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Merkezi'ne gelin, günümüzün gözde iş mesleğini yakalayın." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Emine Arslan Eskişehir Ekonomi Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title