Haberler

Günlük 12 saat çalışıp 460 TL yevmiye kazanıyorlar

Güncelleme:

Haşhaş hasadı için Şanlıurfa'dan Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine gelen işçiler günlük 460 lira yevmiye ile ekmek paralarını kazanmaya çalışıyor. Günlük 12 saat çalışan işçiler, "Bir mutfak tüpü 430 TL. Mazot 35 TL'nin üzerinde. Bir şeyler alınmıyor." diyerek hayat pahalılığına isyan etti.

Afyonkarahisar önemli tarım ürünlerinden olan haşhaş hasadı devam ediyor. Şanlıurfa'dan Afyonkarahisar'a gelen tarım işçileri günlük 460 TL'ye 12 saat çalışıyor.

Günlük 12 saat çalışıp 460 TL yevmiye kazanıyorlar

HAYAT PAHALILIĞINA İSYAN ETTİLER

Tarım işçisi Yakup Urfalı konuyla ilgili açıklamalarında, "Haşhaş kırımındayız. Haşhaş kırımında sabah 08.00'de geliyoruz. Akşam 20.00-20.30 gibi bırakıyoruz. Her şey pahalı. Bir mutfak tüpü 430 TL. Mazot 35 TL'nin üzerinde. Bir şeyler alınmıyor. Bizim fasulye hasadına gittiğimizde yevmiyemiz 460 lira. Akşam 08.00-08.30 civarında bitiriyoruz" dedi.

Günlük 12 saat çalışıp 460 TL yevmiye kazanıyorlar

ÜRETİCİ PARA KAZANAMAMAKTAN DERTLİ

Haşhaş üreticisi Mustafa Argadal ise konuyla ilgili açıklamalarında, "Haşhaşlar yağmurdan yağıştan dolayı bu sene olmadı. Haşhaşlarda yatma oldu. 65 TL diyorlar geçen seneki fiyatlar bunlar. Bir işçinin yevmiyesi 450-500 TL arasında oluyor. Eskiden biz de kabuğu masraf, haşhaşı ise kar kalırdı. Ama şimdi kabuk parası anca kalıyor. Kabukta 8-9 TL'den gidiyor şu anda. Gezilerimiz çok yüksek. Tarla kendimizin çalışmak zorundayız, el işçisi olduğu için aldığımız masrafı anca alıyoruz. Eğer rayiş yardım ederse haşhaş 80-100 lira civarında olursa para kazandırır. Eğer bu şekilde olursa zarar eder. Verim yok. Eskiden dekardan 200-250 kilo haşhaş alırdık. Şimdi 30 kilo alan var, 60 kilo alan var, 40 kilo alan var. Verim yok yani. Aşırı yağışlar oldu, yatmaları oldu, haşhaşlar da onun için para kazandırmıyor" dedi.

Günlük 12 saat çalışıp 460 TL yevmiye kazanıyorlar

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Şanlıurfa Ekmek Şuhut Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500

Yorumlar (2)

Erener:

Oy verirken düşünecektiniz.

6
7
yanıtYanıtla
Resul Altıntaş:

Ülkenin başına getirmek istediğiniz o kadar muhteşem biri ki partinin başında istemiyorsunuz.

yanıt5
yanıt4
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title