Haberler

Gözler Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararında! Ekonomistler tek bir tahminde birleşti

Güncelleme:

Milyonların gözü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun bugün saat 14.00'da açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Piyasa ve ekonomistler, 2021'in son 4 toplantısındaki indirim serisinin ardından faizi geçen ay yüzde 14'te sabit bırakan kurulun bugünkü toplantıda da aynı kararı almasını bekliyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) bugün saat 14.00'da faiz kararını açıklayacak. Geçen ay yılın ilk PPK toplantısında politika faizi yüzde 14'te sabit bırakılmıştı. 2021 Eylül-Aralık döneminde ise 4 toplantıda toplam 500 baz puanlık indirime gidilmişti.

EKONOMİSTLERİN TAMAMI FAİZİN SABİT BIRAKILACAĞINI ÖNGÖRÜYOR

Piyasa beklentisi bugün de geçen ay olduğu gibi faizin sabit bırakılacağı yönünde AA Finans'ın beklenti anketine katılan 24 ekonomistin tamamı politika faizinin yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngördü.

REUTERS VE BLOOMBERG ANKETLERİNE KATILAN KURUMLAR DA AYNI FİKİRDE

Benzer şekilde Reuters anketine katılan 20 kurumun da tamamı faizin sabit bırakılmasını beklediğini bildirdi. Bloomberg HT'nin 20 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankette medyan beklenti politika faizinin değişmeyerek yüzde 14'te bırakılması yönünde oluştu.

"GÖZDEN GEÇİRME SÜRECİ"

PPK aralıkta aldığı son faiz indirim kararının ardından kararların etkilerini gözlemleyeceğini bildirmişti. Geçen ayki karar metninde de "Alınmış olan kararların birikimli etkileri yakından takip edilmekte ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir zeminde yeniden şekillenmesi amacıyla TCMB'nin tüm politika araçlarında Türk Lirası'nı öncelikleyen geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülmektedir" ifadeleri kullanılmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Bloomberg Haberler

500

Yorumlar (10)

Zırtapoz:

Reis düşür faizleri 3% e ne olursa olsun korkma. Şu faizden geçinenler az faizler düştüğünde ayaklanan babadan dededen kalmış mirasla lüks hayat yaşayan geziciler faiz olmayınca çalışmayı riske girip yatırım yapmayı üretmeyi öğrenirler belki. Biz yanındayız ölümüne.

32
61
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

sabredin 1 2 yıla faizi sıfırlarız yeterki cumhurbaşkanımızın yanında olalım

14
31
yanıtYanıtla
Gerçekçi Olalım:

Faiz 0 olacak tı, ama, lakin, şuan, gibi. anlayın işte....

36
3
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

O çok bayıldığınız hatta uğruna canını vereceğiniz avrupa :) merkez bankası başkanı hanım, faizi artırmak ekonomiye zarar verir demişti geçenlerde. Gidin o canını bile vereceğiniz avrupaya saldırın şimdi. sen ne diyorsun, biz burada artırılması gerekiyor diyoruz diye :)

12
24
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Ne olacak? SABiT KALACAK (yanlis yaptik anlamindaki yeni deyim)... Dün kanallari zaplarken, yanlislikla aTeleviyonda takilmis, tam o sirada DenizBank"in reklamini gördüm, hani devamli yalaka medyaya reklam veren bankalardan birinin... Kur korumali mevduattan bahsediyor ve ta Ha ha ham olarak cümleyi hatirlamiyorum ama reklam sonunda alenen FAiZ diyor....

25
5
yanıtYanıtla
Hek Tor:

Kusura kalinmasin, o "Ha ha ha" nereden geldi oraya ben de sasirdim vallaaaa..

yanıt0
yanıt1
ismail bey :

Zaten faiz. Emek ve mal satışı olmadan, para üzerine katkı sağlanması faizdir..

yanıt1
yanıt2
Bilir Kişi:

O çok bayıldığınız hatta uğruna canını vereceğiniz avrupa :) merkez başkanı hanım, faizi artırmak ekonomiye zarar verir demişti geçenlerde. Gidin o canını bile vereceğiniz avrupaya saldırın şimdi. sen ne diyorsun, biz burada artırılması gerekiyor diyoruz diye :)

5
14
yanıtYanıtla
Yusuf Ayan:

Sen faizi indirsen ne olacak bankalar faizi indirmiyor

10
2
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

Düşüre düşüre aksakta olsa giden ekonomiyi iyice tökezlettiniz. Hala gözler orda burda diye haber yapılıyor.

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title