Haberler

George Soros'dan 2008 Krizi Tekrarlanabilir Uyarısı Geldi

Güncelleme:

"Para sihirbazı" diye bilinen ünlü işadamı George Soros, "Piyasaların şimdiki durumu bana 2008 krizini hatırlıyor" dedi.

85 yaşındaki Macar ve Yahudi asıllı ABD'li finans spekülatörü ve liberal girişimci George Soros, "Piyasaların şimdiki durumu bana 2008 krizini hatırlıyor" dedi.

TEDİRGİNLİK VERİCİ AÇIKLAMA

'Para sihirbazı' olarak anılan milyarder George Soros'tan tedirginlik verici bir açıklama geldi. Ünlü milyarder, "Piyasaların şimdiki durumu bana 2008 krizini hatırlıyor" diye konuştu.

"ÇİN EKONOMİSİNDE DE SORUNLAR MEVCUT"

Soros aynı zamanda Çin ekonomisinde de problemler olduğunu ve bunun dünya ekonomisinin önündeki büyük bir engel olduğunu belirtti. Öte yandan piyasalar Çin borsalarındaki sert düşüş ve borsaların ikinci gününde de kapatılmasının etkisiyle çalkalandı. Dolar/TL Çin yuanındaki değer kaybının hızlanması ardından EM'lere paralel yükselerek bu sabah 3.02'yi aştı. Çin borsası ise yüzde 7'lik düşüşün sonrasında üst üste ikinci gününde de kapatıldı. Brent petrol yüzde 4 değer kaybetti. Borsa İstanbul'un da güne düşüşle başlaması bekleniyor.

2008 KRİZİNDE NE OLMUŞTU?

ABD'de ev kredisi alan kişilerin borçlarını ödeyememesi uluslararası bir ekonomik krizi ortaya çıkardı. Üstüne Avrupa Birliği'nde borç krizinin patlak vermesiyle dünya etkileri bugün de hissedilen bir ekonomik durgunluk dönemine girdi.

GEORGE SOROS KİMDİR?

George Soros (d. 12 Ağustos 1930), Macar ve Yahudi asıllı ABD'li finans spekülatörü ve liberal girişimci. Yugoslavya, Ukrayna gibi doğu Avrupa ülkelerine yaptığı yardımın tutarı, bu ülkelere Birleşmiş Milletler tarafından yapılan yardım miktarını aşmıştır. Bu yüzden kimi çevreler onu "hayırsever" olarak tanımlamaktadır. Ancak bu yardımların siyasi amaçla yapıldığını savunanlar da vardır.

Soros, Açık Toplum Enstitüsünün kurucusudur.

Soros'un Açık Toplum Enstitüsü nün Türkiye şubesi Eylül 2001'de kurulan Bebek'teki OSIAF (Açık Toplum Enstitüsü Yardım Vakfı)'tır.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Avrupa Birliği George Soros Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500

Yorumlar (22)

AKP:

BAŞIMIZDA REİSİMİZ VARKEN BİR ŞEY OLMAZ KORKMAYIN.

11
30
yanıtYanıtla
ugur:

illimünatinin ekonomi ayagı bu adam

21
1
yanıtYanıtla
ünitimsah:

soros doğudaki tüm siyasi devrimlerin sebebidir. vakıf aracılığyla 10 dolar toplar 5 dolara devrimi yapar gerisi cebe kalır. rabbim bu soros ve rockafeller in canını ne zaman alır acep

6
4
yanıtYanıtla
suruclu recai:

gereyi dusunulmustur turkiyeye birsey olmaz korkulacak birsey yok baskalari dusunsun bizene reyiz sag olsunnnnnnnnnnnnn

2
7
yanıtYanıtla
pak genç:

bir şey olmaz. akp, dsp gibi bir daha meclisi göremez. tarihin tozlu raflarına kaldırılır.

6
3
yanıtYanıtla
Kasımpaşalı:

Ne iş ise, bu Yahudiler krizi hep önceden bilip hiç zarar etmedikleri gibi o durumda dahi kazanıyorlar!!

7
0
yanıtYanıtla
tr:

savaş, ekonomik kriz hepsi kasıtlı çıkarıldı. önce milleti bankaları aracılıklarıyla iyice borçlandırdılar şimdide savaş terör işsizlik, ekonomik krizi çıkart sonra hadi öde bakalım borcunu ödeyebilirsen

4
2
yanıtYanıtla
BatmanLıMobil-IOS:

Bu para sihirbazı değil. Bu kimlerin parasını işletiyor. Kimler bununla kamufle ediliyor yoksa o çok bahsedilen ailelenin muhasebe işlerini yapanlardan birimidir.

4
2
yanıtYanıtla
AKEPE İYİ BAK.:

DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASINDA ISRAR EDEN HÜKÜMET MEMLEKETİ ATEŞE ATMAK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR . ÜRETMEYEN VE BÜTÜN KOMŞULARINI DÜŞMAN YAPTIĞI İÇİN SATAMAYAN BİR ÜLKENİN KALKINMASI İMKANSIZDIR.

5
0
yanıtYanıtla
XXL02:

faizden eskisi gibi kazanamıyorsun heralde

yanıt0
yanıt0
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title