Haberler

Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Bozkurt: Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum

Güncelleme:

Görevinden istifa eden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia edip CİMER'e şikayette bulunan Büşra Bozkurt, MB'nin yeni Başkanı Fatih Karahan'dan göreve iadesini talep etti. Bozkurt, "Sadece mağduriyetimi dile getirdim. Olay için 'operasyon' dendi. Yalancılıkla suçlandım. Ancak gerçek ortaya çıktı. Yeni atamanın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İşime bir an önce kavuşmayı bekliyorum." dedi.

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınmasıyla sonuçlanan CİMER şikayetinin sahibi eski Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, görevine iadesini talep etti. Bozkurt ayrıca Gaye Erkan'ın babasıyla ilgili olayın iftira değil gerçek olduğunun kanıtlandığını ifade etti.

Hafize Gaye Erkan ve ailesi ile ilgili bazı iddialar CİMER'e yapılan bir başvuru ile ortaya çıkmış ve kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Merkez Bankası çalışan Büşra Bozkurt'un CİMER başvurusunda Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkartıldığını iddia etmiş baba Erkan'ın bir çalışanı tokatladığına ilişkin kamera kayıtları olduğunu öne sürmüştü. İddialar bunlarla da sınırlı kalmamış ve Erkan'ın ailesinin Kadıköy'deki bir apartmanın sahibi olduğu, baba Erol Erkan'ın da Mehmet Ağar'ın yakın akrabası olduğu ileri sürülmüştü.

Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Bozkurt: Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum

"GERÇEK ORTAYA ÇIKTI"

Sözcü'de yer verilen habere göre yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan göreve iadesini talep eden Bozkurt, "Sadece mağduriyetimi dile getirdim. Olay için 'operasyon' dendi. Yalancılıkla suçlandım. Ancak gerçek ortaya çıktı. Yeni atamanın ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İşime bir an önce kavuşmayı bekliyorum." dedi.

CİMER'e yaptığı şikayetin ardından iftiralarla dolu zor bir süreç yaşadığını ancak Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla yaşadığı mağduriyetin bir anlamda kanıtlanmış olduğunu belirten Bozkurt, "Görev tanımı yapılmayan, yöneticimiz olduğu resmen ilan edilmeyen Baba Erol Erkan'ın talimatıyla Merkez Bankası'ndaki görevimden atıldım." diye konuştu.

Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Bozkurt: Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorumBüşra Bozkurt

"DÖNMEK İSTİYORUM"

"Beni görevden alan yetkililer, baba Erol Erkan'ın talimatına karşı gelemediklerini üzüntüyle söylediler." diyen Bozkurt, "Ben de son çare olarak CİMER'e başvurdum. Tüm amacım işime geri dönmekti. Gaye Hanım'ı hedef almadım. Ortada ne başkana karşı düzenlenmiş bir plan, ne operasyon, ne de iftira vardı. Sadece mağduriyetim vardı. Yalancılıkla suçlandım. Bugün yalancı duruma düşürülmekten kurtuldum, işsizlikten de kurtulmak, işime geri dönmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Bozkurt: Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorum

ERDOĞAN İSİM VERMEDEN SAHİP ÇIKMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Ocak'ta yaptığı konuşmada Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a ilişkin iddiaları dedikodu olarak nitelendirerek "Merkez Bankası rezervleri artıyor harekete geçiyorlar. Akla ziyan dedikodularla ekonomide binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar yürütüyorlar. Tüm umutlarını ülkemizin tökezlemesine bağlayanları, daha önce olduğu gibi yine hüsrana uğratmakta kararlıyız. Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz." demişti.

Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Bozkurt: Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorumHafize Gaye Erkan

BABA ERKAN İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan da "Bir banka personelini işten çıkardığı, Merkez Bankası Sosyal Tesisi'ni kapattırıp çalışanlarını ailesinin emrine tahsis ettiği ve bir personeli asansörde tokatladığı" iddialarını reddetmişti. Erol Erkan, hakkındaki iddialar sonrası yaptığı açıklamada "Böyle bir şey mümkün mü? Benim de bir kızım var. O da benim kızım sayılır. Bu tür bir komploya nasıl alet oldu, şaşırdım doğrusu?" ifadelerine yer vermişti.

Gaye Erkan'ın babası tarafından işten çıkarıldığını iddia eden Bozkurt: Yetkisiz atıldım işimi geri istiyorumHafize Gaye Erkan ve babası Erol Erkan

Açıklamasının devamında kızının yönetime geçmesiyle birlikte bir başarı sürecinin yaşandığını ve ABD'deki görüşmelerin de bunun göstergesi olduğunu belirten baba Erkan, "komplo" iddiasında bulunarak "Birileri düğmeye bastı ne yazık ki. Yalan haberleri, sistematik olarak devreye aldılar… Bu süreç 5 Ocak ve öncesinde başladı." diye konuşmuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Hafize Gaye Erkan Merkez Bankası Fatih Karahan Fatih Karahan Gaye Erkan Operasyon Bozkurt Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (69)

Mehmet Yarba:

Yazık ya ! Bu bayanın mağduriyeti kesinlikle giderilmelidir!

166
390
yanıtYanıtla
H Y:

Ne mağduriyeti memur değil birşey değil. Hiç bir vasfı olmadan işe alınan yandaş taşeron şirket elemanı.

yanıt458
yanıt88
yusuf ayan:

H y denen arkadaş sen bilmiyor olabilirsin ama insanlarda haklar var bunun için memur vb. Olmaya gerek yok kısaca insan olmak gerekli sen bunu anlayamazsın :)

yanıt135
yanıt178
recep kaya:

devlete verdiği ekonomik zarar ıda sen gider

yanıt123
yanıt17
Demir Acer :

Yarba:He he he bunu merkez bankasinin basina geçirirler, daha çok beklersin, isten çıkarılması gayet normal demekki işini iyi yapamamış. Ona buna çamur atmakla kariyer yaparim zannediyor.

yanıt149
yanıt31
Sehmus Kara:

Sen işini istersin ama senin cürüm kadar iş yerin yok. Gören sanıyor sen orada çalışan başdanışman ya da belirli puan yüksek alarak ataması olan birisin. Sen kim oluyorsun da bazı şeyleri kabullenmek yerine söyleniyorsun. Toplumumuzun en büyük sorunu... Kabullenmiyorsunuz

178
111
yanıtYanıtla
ARAS ÇEKİÇ:

haksızlığa uğramış birinin durumuna sevinen birinin insanlığından şüphe ederim. sen burda hangi bayana üzülüyorsun yanlışmı anladık. zülme destek olan ve kabullenmeyi bekleyen zavalı. sen kabullen

yanıt73
yanıt120
Isa Cevik:

Aras çekiç boş yapma

yanıt60
yanıt27
ARAS ÇEKİÇ:

isa efendi boş kafalarda bu söz olur boş yapma

yanıt24
yanıt27
Ahmet YILMAZ:

dokunanlardan bu belli :d

yanıt3
yanıt1
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title