Haberler

Yıllardır terörle anılan Gabar Dağı'ndan petrol fışkırıyor! Günlük üretim 5 bin varili buldu

Güncelleme:

TPAO Genel Müdürü Bilgin, yakın zamanda terörden arındırılan Şırnak'ın Gabar Dağı'ndaki petrol keşfinden yeni detayları paylaştı. Bölgede şu an günlük 5 bin varil petrol üretimi yapıldığı aktaran Bilgin, bunun değerinin 400 bin dolar olduğunu söyledi. Sözlerini sürdüren Bilgin, "Önümüzdeki yıl bölgede toplam 20 kuyuya çıkacağız" dedi. Çıkarılan petrol miktarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 yılının ilk müjdesi olarak açıklaması bekleniyor.

Terörden arındırılan Şırnak'ın Gabar Dağı'ndaki petrol keşfiyle ilgili Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, önemli açıklamalarda bulundu. Bölgede günlük 5 bin varil petrol üretimi yapıldığı bilgisini veren Bilgin, işin ekonomik değeri bugünkü petrol fiyatına göre günlük 400 bin dolara denk geldiğini söyledi.

"ÖNÜMÜZDEKİ YIL 20 KUYU AÇACAĞIZ"

Gabar'daki mevcut petrol sahasında daha önce açıkladıkları bir keşfi geliştirdiklerini belirten Bilgin, "Saha geliştirme faaliyetlerimiz kapsamında bu yıl orada 10 kuyu açmayı planladık. Bu keşif de onlarla ilgili bir çalışma. Sahada her yaptığımız faaliyet, bize olumlu sonuçlar getiriyor. Rezerv değerlendirmesini sürekli güncelliyoruz. Orada çok ciddi bir üretilebilir rezerv var. İki türlü rezerv vardır: 'Brüt rezerv' dediğimiz, yerinde gaz veya yerinde petrol var, bir de onun ne kadar üretilebildiği var. Kritik olan üretilebilir olan rezervdir. Önümüzdeki yıl bölgede toplam 20 kuyuya çıkacağız. Şu anda orada günlük 5 bin varil üretiyoruz" dedi.

GAZ EMARESİNE RASTLANDI

Akdeniz'deki çalışmalarla ilgili son durumla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bilgin, "Akdeniz'deki çalışmalarımızda özellikle gaz emarelerine rastladık. Olumlu veriler aldığımız kuyu oldu, çalışmalarımızı o kuyu etrafında yoğunlaştırdık. Henüz sonuçlandırmadık. Oralara daha dikkatli bakıyoruz" diye konuştu.

ADIM ADIM PLAN YAPILDI

Bilgin, Karadeniz'deki keşfin yanı sıra bölgede başka keşifler için de olumlu beklentileri olduğunu söyledi. Bilgin, "Çaycuma-1 kuyusunu tamamladık. Bir plan yürütüyoruz, beş sene içerisinde adım adım nerede, hangi kuyuya gideceğimizi planlamış vaziyetteyiz. Fatih Sondaj Gemisi, yeni hedefine yönelecek. Bölgeden olumlu bir beklentimiz var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Gabar Dağı TPAO Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

ERKAN :

seçim öncesi petroller bulunur doğal gazlar bulunur altın madenleri bulunur seçim biter bu saydıklarımın hepsine zam gelir

217
113
yanıtYanıtla
Hakan Kara:

Seçime 5 yada 6 ay kalamı fışkırmaya başlamış ilginç

165
102
yanıtYanıtla
Zafer yılmaz :

eskiden hiçbirşey çıkmıyordu zamyılda 1 oluyordu. şimdi müjdeli haberlerin ardından gümbür gümbür zamlar geldi ve gelmeye devam edecek. biz artık müjdeli haber almak istemiyoruz.

152
104
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Zamları Erdoğan yapmıyor fahiş zam yapanlar chp'li zincir marketler ve onların tehdidiyle katılmak zorunda kalan diğerleri. Fahiş fiyatlarla akıllarınca darbe deniyorlar. Senin daha olan bitenden zerre haberin yok boş boş konuşuyorsun.

yanıt6
yanıt11
king matematik:

Heyecanlanmak istiyorum ama nedense sadece okuyup geçiyorum artık bu tür haberlere heyecanlanmiyorum. Hicbirsey hissetmiyorum. Hergun bişey bulundu diyorlar ama ben bir etki hissetmiyorum.

123
106
yanıtYanıtla
ERKAN :

eee nerde hani ırak gibi 3-5 liraya düşsün artık benzin o halde. anca fışkırıyor haberleri var gören yok

180
37
yanıtYanıtla
ALİCAN:

Türkiyenin her yerinden petrol fışkırsa dahi Devlette bu kadar israf ve yolsuzluk varken petrol paraları yine zenginlerde birikecek..Yani zenginler yine zengin fakirler yine fakir kalacaktır..

169
34
yanıtYanıtla
levent Hoca:

Buralarda daha önce petrol arama faaliyetleri ve sondajlarda yeterli petrol yok diye rapor verip kuyuları kapatanlar tespit edilip vatana ihanet suçundan mahkemeye çıkarılmalı ve tazminat olarak tüm malvarlığına ve parasına el konulmalıdır.

160
12
yanıtYanıtla
abdullah kadıoğlu:

petrol gaz derken iyi güzelde araba alacak paramız kalmadı bizi kıskanıyor dediğiniz avrupanın orta ve alt sınıf araçları bize lük oldu her geçen gün dibi görüyoruz ! Sayın bakanlar dalganızı denizde yapın tükendik bize geçmiyor artık boş vaatleriniz .

110
30
yanıtYanıtla
Abcd Efgh:

Seçim yaklaşınca standart oldu gaz çıkartmak. Bir karadenizde bir akdenizde bir güney doğuda gaz çıkarıyorlar. Ama sanırım sisteme bağlayamıyorlar havaya gidiyor.

95
37
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title