Haberler

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası'nın Açılış Töreni

Ford Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı Ford: "Neredeyse 90 yıldır Ford ile Koç arasındaki ilişkiler, her geçen gün daha da güçlenerek büyümeye devam ediyor.

Ford Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı William Clay Ford, "Neredeyse 90 yıldır Ford ile Koç arasındaki ilişkiler her geçen gün daha da güçlenerek büyümeye devam ediyor. Bu ilişki, sadece iki şirket arasındaki bir birlik anlaşmasından ibaret değil. Bu ilişki, aynı vizyonu paylaşan 2 büyük şirketin biraraya gelmesine dayanıyor" dedi.

Ford, Ford Otosan'ın Yeniköy Fabrikası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, Koç Holding'le olan dostluklarının temellerinin Ford Otosan'ın da öncesine dayandığını belirterek, bu dostluğun, Vehbi Koç'un, Ford'un Ankara temsilcisi olduğu 1928 yılına kadar gittiğini söyledi.

Yaklaşık 90 yıldır Ford ile Koç arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da güçlenerek büyümeye devam ettiğini anlatan Ford, "Bu ilişki sadece iki şirket arasındaki bir birlik anlaşmasından ibaret değil. Bu ilişki, aynı vizyonu paylaşan 2 büyük şirketin biraraya gelmesine dayanıyor" diye konuştu.

Ford, bu iş birliğinin, Ford Otosan'ın sadece Türk otomotiv sektöründe iyi konuma taşınmasıyla değil, dünyanın önde gelen şirketi olmasıyla da sonuçlanmasının hem Ford hem de Koç açısından gurur kaynağı olduğunu kaydetti.

Yeniköy fabrikasının açılmasıyla birlikte yeni bir sayfa açtıklarını dile getiren Ford, şöyle konuştu:

"Böylesine büyük bir başarı hem otomotiv sanayisinde hem de Türkiye tarihinde benzeri görülmemiş bir başarıdır ve bu karşılıklı güvenin ve saygının bir eseri olarak tezahür etmektedir. Yeniköy Fabrikası, Ford Otosan tarihindeki önemli dönüm noktalarından bir tanesidir. Her geçen gün daha da ileri giderken Ford'la birlikte hayata geçirdiğimiz bu tesislerin ve tarih içerisindeki ilişkilerimizin gelecekte de devam edeceğine inanıyorum. Ford Otosan'ın başarılarını görmekten kendi ailem, Koç Holding ailesi ve Türkiye adına çok büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum."

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası

Ford Otosan'ın Gölcük Fabrikasından 13 yıl sonra Türkiye'nin ilk otomotiv fabrikası yatırımı olan ve temeli 19 Mart 2012'de atılan Yeniköy Fabrikası, 70 bin metrekarelik kapalı alana sahip bulunuyor.

Fabrikanın Courier hafif ticari araç geliştirme projesi 40 ay sürerken, eş zamanlı fabrika inşaatı da 16 ayda tamamlandı.

İnşası, donanımı ve Courier üretimi için 511 milyon dolar yatırım yapılan fabrika, yıllık 110 bin adet üretim kapasitesine sahip.

Tüm alan ve ekipmanlar için işçi sağlığını destekleyecek şekilde ergonomik olarak tasarlanan fabrikada, engelli çalışanlar ve ziyaretçilerin tamamının yardım almadan dolaşabilecek şekilde donatıldı.

Down sendromu ve fiziksel engellilere uygun montaj final hattı ve trim hattının yer aldığı fabrikada, ortopedik engellilere özel güvenlik ayakkabısı ve engellilere özel "Buddy" çalışma prensibi bulunuyor. - Kocaeli

Kaynak: AA / Ekonomi

Ford Otosan Vehbi Koç Yeniköy Ford Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title