Haberler

Eşinin Yerine İmza Atan Ünlü İş Adamı Hapse Girecek

Güncelleme:

Metrocity'nin ortağı Muammer Onur Ağım'ın 'resmi belgede sahtecilik' suçundan aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezası, yargıtay tarafından onaylandı.

Metrocity'nin ortağı ünlü işadamı Onur Ağım ile eşi Burcu Ağım 2005 yılında boşanmak için dava açtı. Ancak boşanma davası sürerken ikili 2006'da başka bir dava ile yine karşı karşıya geldi.

EŞİNİN YERİNE İMZA ATTI BAŞI YANDI

Bu davanın konusu ise resmi evrakta sahtecilik suçu. İddiaya göre, çiftin çocukları Anıl'ın yurt dışına gitmesi için eşlerden birinin diğerine muvafakat belgesi vermesi gerekti. Onur Ağım, tarafından hazırlatılan belgede eşi Burcu Ağım'ın da imzası yer aldı. Ancak o dönemki eşi bu belgedeki imzanın kendisine ait olmadığını, sahte olduğunu iddia ederek dava açtı.

İNCELEME ELE VERDİ

Yapılan incelemelerde Bakırköy Noterliği tarafından hazırlanan belgenin altındaki imzanın Burcu Ağım (Özer) tarafından atılmadığı tespit edildi.

SUÇU KABUL ETTİ

Bu tespit üzerine işadamı Onur Ağım'a dava açıldı. Ağım ifadesinde imzayı kendisinin attığını doğruladı. Ağım savcılık ifadesinde, "Eşimin çok işleri vardı. Onun yerine kendim imza attım. Olayda suç kastım yoktur" dedi.

SONRA ÇARK ETTİ

Ancak iş adamı mahkemedeki ifadesinde çark etti ve oğlunu yurt dışına götürmek için evrakların hazırlanması için uğraştığını belirterek, "Noter işyerime geldi. Burcu Hanım da işyerimdeydi. İmzalar atılmadan önce Burcu'nun telefonu çaldı. Konuşması epey uzadı. Burcu bana 'sen imzala Noter'e ver' dedi. Onun telkin ve rızasıyla noterin beklememesi için imza attım" dedi. Ağım'ın bu iddialarını eşi Burcu Ağım (Özer) ise reddetti. İmzanın kendisine ait olmadığını belirterek, "Belgenin imzalanması için sanığa herhangi bir talimat vermedim" dedi.

AVUKATTAN "GERİ ZEKALI" SAVUNMASI

Sanık avukatı Kezban Hatemi'nin de savunması dikkat çekti. Onur Ağım'ın avukatı Hatemi "Müvekkilimde hafif derecede zeka geriliği vardır. Müvekkilim böyle bir düzenek içinde olmasına fiilen imkan yoktur" diye savunma yaptı.

MAHKEME AFFETMEDİ

Ancak mahkeme sanığın ve avukatının savunmasına itibar etmedi. Mahkeme sanık Ağım'a 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

YARGITAY ONADI HAPİS YOLU GÖRÜNDÜ

Dosya sanık avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay'a gitti. Yıllar süren incelemenin ardından dava dosyası Yargıtay tarafından geçtiğimiz günlerde onaylandı ve iş adamına verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası kesinleşti. Bu karar ile cezaevi yolu gözüken iş adamının kısa bir süre de olsa hapse girmesi bekleniyor. Yargıtay tarafından onaylanan dosyanın yerel mahkemeye gönderilmesinin ardından infaz işlemlerine başlanacak. (Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kezban Hatemi Bakırköy Yargıtay Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500

Yorumlar (5)

çetin kaya:

ceza evinde kafa koparanlar yaşadı geliyor bir piliç yağlı hadiii iyisiniz iyi bir iki milyon dolar koymaz bu mala

4
5
yanıtYanıtla
hacı:

ben de diyordum bu keziban hatemi akp yi neden ve nasıl savunur.

2
3
yanıtYanıtla
ZikoMobil-ANDROID:

Her verilmeyen kart icin mac tekrarlansa, Turkiye de tekrar edilmeyen mac kalmaz.

1
3
yanıtYanıtla
günay Mobil-ANDROID:

hacı herşeye karşı

1
0
yanıtYanıtla
Hesap KitapMobil-IOS:

Kadın ne kadar kötü ruhlu imiş. Çocuğunun babasını hapse attırıyor Saçma sapan bir şey için.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title