Haberler

Engelli ve eski hükümlere iş kurabilmeleri için hibe desteği verilecek

Güncelleme:

Niğde İŞKUR Müdürü Ali Bingül, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için sunulan hibe desteği miktarının yüzde 170 oranında artırıldığını açıkladı. Engelli hibe desteği 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlü vatandaşlara verilecek destek ise 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltildi. Başvurular 7 Haziran tarihinde sona erecek.

Engelli ve eski hükümlere iş kurabilmeleri için hibe desteği verilecek

NİĞDE - Niğde İŞKUR Müdürü Ali Bingül; engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için sunulan hibe desteği miktarının yüzde 170 oranında artırıldığını söyledi.

Niğde İŞKUR Müdürü Ali Bingül konu hakkında yaptığı açıklamasında engelli ve eski hükümlü vatandaşlara kendi işlerini kurmaları için verilen hibe desteği ile ilgili açıklama yaptı. Hibe desteğinin engelliler için 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlüler için ise 110 bin liradan 300 bin liraya çıkarıldığını belirten Bingül; "Bu projemiz engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden kesilen ceza paralarını kullanmaya yetkili komisyon tarafından değerlendirilecek olan bir projedir. Bu çerçevede engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaya yönelik hibe desteği için proje başvuruları alınmaya başlandı. Engelli hibe desteği 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlü vatandaşlarımıza verilecek destek ise 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltildi. Bu kapsamda başvurular 7 Haziran tarihinde son bulacak" dedi. Bingül, bugüne kadar çok farklı alanlarda hibe başvurularının yapıldığını belirterek, "Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık, oto tamir atölyesi, terzi, oto yıkama, lokanta, fastfood işletmesi vb. birçok alanda başvurular yapıldı ve hemen hemen hepsinden de olumlu sonuçlar alandı" ifadelerini kullandı.

Son Başvuru Tarihi 7 Haziran

Engelli ve eski hükümlüler için proje başvurusunda son tarihin 7 Haziran olduğunu hatırlatan Bingül; "Proje başvuruları 7 Haziran mesai bitimine kadar yapılabilecek. Amacımız, ilimizde yaşayan engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın fazla sayıda başvuru yaparak ilimizin bu destekten olabildiğince çok istifade etmesidir. Engeli ve eski hükümlü olup kendi işini kurmak için proje hazırlama amacında olan vatandaşlarımızı en kısa sürüde kurumumuza beklediğimizi ifade etmek istiyoruz" dedi.

Hibe desteğinden yararlanmak isteyenler Türkiye İş Kurumu internet sitesi veya Niğde Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü'nden başvuru yapabilecekler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hibe Desteği İŞKUR Niğde Engelliler Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title