Haberler

Elazığ'ın Meşhur Salçalı Köftesi Festivalle Tanıtıldı

Elazığ'ın meşhur salçalı köftesi festivalle tanıtıldıELAZIĞ - Elazığ'ın meşhur salçalı köftesi ilk defa yapılan festivalle tanıtıldı.

Elazığ'ın meşhur salçalı köftesi festivalle tanıtıldı

ELAZIĞ - Elazığ'ın meşhur salçalı köftesi ilk defa yapılan festivalle tanıtıldı.

Elazığ'ın önemli lezzetlerinden biri olan salçalı köfteyi tüm dünyaya duyurmak adına Belediye, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası tarafından ilk kez Salçalı Köfte Festivali düzenlendi. Köfteciler Sokağında düzenlenen festivale çok sayıda vatandaş katıldı. Renkli görüntülere sahne olan festivalde vatandaşlara salçalı köfte ikram edildi.

İlk defa Salçalı Köfte Festivali yapıldığını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Elazığ'da bir çok fuar, organizasyon, festival yapılırken artık bunları rakamlaştırıyoruz. Festivalin birincisini yaptık. İnşallah ikinci, üçüncü ve devamını yapacağız. Elazığ sadece yollarıyla, kaldırımlarıyla, parklarıyla, bahçeleriyle alt ve üst geçitleriyle geliştirmiyoruz. Elazığ bunlara en iyi şekilde yapılan bir şehir olmakla birlikte aynı zamanda gastronomi kültürünü de devamlı geliştiren, ilerleten illerimizden bir tanesidir. Türkiye'nin bu konuda en zengin illerinden biridir. Ancak bunun tanıtılması, bilinmesi, güzelleştirilmesi ve öğretilmesi gerekir. Köfteciler Sokağı bundan iki yıl öncesine kadar böyle değildi. Yolları ve kaldırımları böyle değildi. Biz Elazığ Belediyesi olarak öncelikle Köfteciler Sokağınu adına uygun bir hale gelmesi için alt yapısını, üst yapısını, aydınlatmasını yaptık. Köfteciler Sokağı farklı bir konuma büründü. Şimdi Salçalı Köfte Festivalini yapıyoruz. Bu güzelim köftemiz, hem Elazığ'da hem bölgemizde hem de ülkemizde en iyi şekilde tanınması ve tanıtılması gerekir" dedi.

Salçalı köftenin Elazığ'ın ciddi bir değeri olduğunu aktaran Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan ise, "Şehrimiz sahip olduğu tüm kaynaklarıyla nadide ve emek verilmesi gereken ve işlenilmesi gereken eşsiz nimetlere sahip. Biz de bunların değerlerini verme adına bu ve benzeri etkinliklerde aktif olmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Festivale, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mücahit Yanılmaz Elazığ Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title