Haberler

Ekonomi Bakanı Zeybekci Katar'a Gidecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 19 20 Nisan tarihlerinde Katar'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 19-20 Nisan tarihlerinde Katar'a resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre  Zeybekci, Türkiye'nin ekonomi ve ticaret alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve iş adamlarından oluşan heyetle 19-20 Nisan tarihlerinde Katar'a resmi ziyarette bulunacak.

Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasser bin Khalifa al-Thani ile görüşecek olan Zeybekci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohammed Al Thani, Katar Yatırım Otoritesi Başkanı Ahmed Al Sayed ve Ashgal Kamu İşleri Otoritesi Başkanı Nasser Bin Ali Al Mawlawi ile de bir araya gelecek.

Zeybekci, ziyaret kapsamında, 20 Nisan'da Doha'da iki ülkenin iş adamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek Türkiye-Katar İş Forumu'na katılacak.

Katar'ın 2022 Dünya Kupası organizasyonunu gerçekleştireceği anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu ziyaret ile yeni projelerde Türk firmalarının aktif rol alması amaçlanıyor. Türkiye ile Katar arasında 2003'te 24 milyon dolar olan ticaret hacmi, 2013 yılı sonunda 618 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. 2015 yılı sonu itibarıyla iki ülke arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkarılması hedefleniyor. Dünya genelinde 103 ülkede 280 milyar doların üzerinde 7 bin 443 proje üstlenen Türk müteahhitlik firmaları, Katar'da 13,5 milyar dolar değerinde 117 proje üstlendi. Ayrıca, Katar'dan ülkemize bugüne kadar 744 milyon dolar değerinde yabancı yatırım girişi gerçekleşti." - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Ali Al Katar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title