Haberler

Aydın'da ceviz hasadı başladı

Güncelleme:

- Aydın'da ceviz hasadı başladı Ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin 'Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü' olarak tarif ettiği Aydın'da ceviz hasat dönemi başladı.

- Aydın'da ceviz hasadı başladı

AYDIN - Ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin 'Gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü' olarak tarif ettiği Aydın'da ceviz hasat dönemi başladı. Fiyatlardan memnun olan üreticiler aşırı kuraklıktan dolayı rekoltede ciddi derecede düşüklük yaşandığını belirttiler.

Türkiye'de kestane ve incir üretim merkezi olarak bilinen Aydın'da son yıllarda üretimi artan cevizin hasadına başlandı. Özellikle Köşk ilçesinde bağlı yüksek rakımlı mahallelerde hasat edilmeye başlanan cevizler üreticinin umudunu arttırdı. Adeta şenlik havasında geçen ceviz hasadında vatandaşlar bir yandan ceviz hasat ederken diğer yandan da yazdan kalma günlerin keyfini çıkarıyor. Ceviz hasadının en yoğun olduğu bölgelerden Köşk, Başçayır, Ahatlar ve Sarıçam bölgelerinde sabahın erken saatlerine işe başlayan çiftçiler akşama kadar ceviz hasat ediyor.

Bu yıl hasada domuzların bahçelere istila etmesinden dolayı biraz erken başlamak zorunda kalan çiftçiler, mahsülü ve ağaçları korumak için bu yıl hasat işleminde acele ettiklerini belirttiler.

Rekolte düşük fiyatlar yüksek

Pek çok tarım ürününde olduğu gibi bu yıl cevizde de rekoltenin düşük olduğunu belirten üreticilerden Burak Kılınç, "Kuraklıktan dolayı bu yıl rekolte düşüklüğü var. Ancak fiyatlar iyi. Cevizleri hasat etmeye başladık. Çok kurak, yağmur bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Evliya Çelebi Aydın Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title