Haberler

Egiad'dan Küçük Ölçekli Esnafa Çağrı

Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Hakan İnci, geçtiğimiz hafta Edirne’de bir yerel işletmede turistlere 5 eurodan çorba satışı yapılmasının çok yanlış olduğunu dile getirerek "Bunu yapmasınlar.

Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Hakan İnci, geçtiğimiz hafta Edirne'de bir yerel işletmede turistlere 5 eurodan çorba satışı yapılmasının çok yanlış olduğunu dile getirerek "Bunu yapmasınlar. Bu altın yumurtlayan tavuğu kesmeyelim" dedi.

Edirne Genç İş adamları Derneği Başkanı Hakan İnci, bir otelde düzenlendiği basın toplantısında, ülke genelinde yaşanan ekonomik durumun Edirne ölçeğindeki etkilerini değerlendirdi. İnci, döviz kurundaki hareketlilik nedeniyle komşu ülke Bulgaristan ve Yunanistan'dan vatandaşların alışveriş için Edirne'yi tercih etmeleri sayesinde ülke genelinde yaşanan ekonomik krizin kentte hissedilmediğini söyledi.

İnci, geçtiğimiz hafta Edirne'de bir yerel işletmede turistlere 5 eurodan çorba satışı yapılmasının da kesinlikle çok yanlış olduğunu dile getirerek, ilgili resmi kurumların bu konularda tedbirlerini arttırmasını beklediklerini belirtti.

"Döviz kurundaki avantajlardan dolayı Edirne'yi tercih ediyorlar"

İnci, ekonominin zora girmesinin bütün piyasaları alt üst ettiğini belirterek, "Şu anda biz Edirne'de küçük çaplı esnaflarımız bunu pek hissetmiyorlar. Bunun nedeni Yunanistan ve Bulgaristan'dan komşu şehirlerden ve artık daha da komşu şehirleri aştık, iç kesimlerdeki Plovdiv, Sofya, İskeçe gibi şehirlerden kentimize alışveriş yapmaya gelen insanlar var. Döviz kurundaki avantajlardan dolayı Edirne'yi tercih ediyorlar" dedi.

"Menü üzerinden satış yapmaları gerekiyor"

EGİAD olarak kentte yaşanan Bulgar, Yunan turist yoğunluğunu olumlu karşıladıklarını belirten İnci, "Biz tabi dernek olarak bu durumu olumlu karşılıyoruz, olması gereken bir şey. Ama burada önemli olan bu yüksek talebe karşılık bazı olumsuzluklar yaşanmıyor değil. Bizim de şehrimizde maalesef fırsatçılık yapan arkadaşlarımız var. Bunların kesinlikle engellenmesi gerekiyor ilgili resmi kurumlar tarafından. Bir kere bütün esnaf arkadaşlarımızın menülerini artık gelen bütün yabancı misafirlerimize özellikle menü üzerinden satış yapmaları gerekiyor. ve o menülerde de konulan rakamların anlaşılabilir, karşı taraf için de tereddüde mahal vermeyecek biçimde hazırlanmış olması gerektiğini söylüyorum" dedi.

"Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyelim"

İnci, kentte faaliyet gösteren bütün esnaflara çağrı da bulunarak, "Çünkü bu insanlarda kuşku oluşturuyor. Bu kuşku da ilk başlarda bize avantaj gibi gözükse de ekonomimize fayda sağlayan bir pozisyon ileride negatife dönmesine neden olur. Yani bunları duyuyoruz. Geçen hafta bir toplantıda da Edirne Valisi Günay Özdemir bunu dile getirdi. Bir çorbaya 5 euro alan esnafımızı varmış arkadaşlar. Bu yanlış bir şey. Bunu yapmasınlar. Bu altın yumurtlayan tavuğu kesmeyelim" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Edirne İl Ticaret Müdürü Mahmut Altun da kentte bir turiste çorbanın 5 eurodan satılmasına ilişkin şikayetleri değerlendirdiklerini ve gerekenin hızla yapılacağını belirtti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Hakan İnci Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title