Haberler

Düzenlemede sona gelindi! Peynir, süt, et, bebek maması, hijyenik ped gibi ürünlerde KDV'nin tamamen kaldırılması gündemde

Güncelleme:

KDV oranlarıyla ilgili düzenlemede sona gelindi. Sektör temsilcileriyle yapılan görüşmede temel gıda ürünleri; peynir, yağ, süt, et, yumurta, bebek maması, hijyenik ped gibi lüks sayılmayan ürünlerde KDV'nin tamamen kaldırılması ön plana çıkarken, düzenlemeyle meyve ve sebzede tarladan çıkış ile perakende satış arasındaki oran dengesizliğinin de giderilmesi hedefleniyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nca KDV oranlarının aşağı çekilmesi için yürütülen çalışmada sona gelindi. KDV indirimi doğrudan vatandaşın cebine yansırken, üretici, ticaret yapanları da rahatlatacak. Gelir İdaresi Başkanlığı'nda odalar, sektör temsilcileriyle yapılan çalıştayda temel gıda ürünleri; peynir, yağ, süt, et, yumurta, bebek maması, hijyenik ped gibi lüks sayılmayan ürünlerde KDV'nin tamamen kaldırılması talebi ön plana çıktı.

ÜZERİNDE DURULAN KONU TEMEL İHTİYAÇLARDA VERGİNİN SIFIRLANMASI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin çok ses getireceğini söylediği yeni sistemde birkaç alternatif bulunuyor. KDV'nin sadeleştirilmesi, istisnalar, indirimler ve iade süreçlerine ilişkin çalışma hız kazandı. Öncelikle üzerinde durulan konu yüzde 18'lik KDV'nin düşürülmesi temel ihtiyaçlarda da verginin sıfırlanması yönünde.

TARLADAN ÇIKIŞ İLE PERAKENDE SATIŞ ARASINDAKİ DENGESİZLİK GİDERİLECEK

Sabah gazetesinin haberine göre; Gıda, eğitim, sağlık gibi temel ihtiyaçlarda KDV oranlarında yapılacak düzenlemeyle fiyat etiketlerinde düşüş sağlanması hedefleniyor. Meyve ve sebzede tarladan çıkış ile perakende satış arasındaki oran dengesizliğinin de giderilmesi hedefleniyor. Bunun ortadan kalkması için de toptan mal, perakende ve hizmet tesliminde tek oran KDV uygulanması planlanıyor. Mevcut uygulamada tarladan çıkış yüzde 1, perakende satışta yüzde 8 KDV alınıyor. Sektör temsilcileri, elektrik, su, doğal gaz gibi temel ihtiyaçlardaki vergilerin de indirilmesini talep ediyor.

KONFEDERASYON KDV'NİN KOMPLE KALDIRILMASINI İSTİYOR

Tüketici Konfederasyonu temel ihtiyaçlarda KDV'nin komple kaldırılmasını, bazı sektör temsilcileri de gıdada tek bir KDV oranı uygulanıp yüzde 1'e çekilmesini istiyor. Pakette yatırımcıyı teşvik eden, tüketicinin de alım gücünü artıran tedbirler olacak. KDV, hâlihazırda 1,8 ve 18 olmak üzere 3 farklı şekilde uygulanıyor. Farklı KDV rakamlarının uygulanması sorunlara neden oluyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (28)

Kanal Tube:

GÜNAYDIN anca mı aklınız başınıza geldi...ÖTV yi de hemen kaldırmanız lazım, o geçici bir vergiydi...neyse siz bilirsiniz sandıkta görüşürüz...

90
19
yanıtYanıtla
Eren İsmail:

İnandırıcı gelmedi. Benzinde de inmedi dolar düşmesine rağmen ÖTV indirimi dendi araçlar inecegine yükseldi.

88
7
yanıtYanıtla
Gurbetci :

Sandikda neyi degistireceksiniz. Chp zihniyetinin cumhuriyet tarihinde ne hizmeti olmus bu vatana. Heykeller ihtilaller aci ve zulumden baska Istanbulda ne degistide ulkede ne degisecek chp geldiginde Bu defada eski iktidara suc atma donemi baslayacak ve daha kotu olacak Klasik biz enkaz devraldik hemen duzelmez diye birazda bunlar yiyecek Tarih tekkurden ibarettir. Allah gozunuzu kapatmis gormuyorsunuz

yanıt30
yanıt72
ferhat atmaca:

bu gurbetçilerin yatacak yeri yok. sırf ülkede kur farkı nedeniyle rahatça cirit atabiliyorsunuz diye 83 milyonun hakkına giriyorsunuz. burada biz yaşıyoruz. kaymağını yiyorsunuz bari ortada görünmeyin milletin sinirleriylede oynamayın.

yanıt39
yanıt1
Ibrahim Demiryürek:

Ne düşüşü yaşanmasını bekliyorsunuz. Ertesi günü reklamlar dönmeye başlar kdv indirimi yerine gramajını artırdık artık aynı paraya daha fazla ürün alacaksınız altatmacası ile.

77
1
yanıtYanıtla
UğuR DURAN:

Bir sorum olacak ama samimi cevap verin...: Aranızda bir ürün fiyatının düşebileceğine inanıyor musunuz? Yani atıyorum 90 liralık peynir KDV kaldırılınca 80 liraya düşer mi?

68
5
yanıtYanıtla
Barbaros:

Dolar düştü benzin 4 lira zamlandı ak parti geldi geleli hergün zam

41
11
yanıtYanıtla
ferhat atmaca:

suistmale yer verilmemeli böyle bir düzenlemede. yani sıkı denetlenmeli piyasa. bekçilerin bir görevide bu olabilir mesela

34
1
yanıtYanıtla
bekir yapici:

artik yaptik yapacagiz düsünüyoruz görüsüyoruz düzeltecegiz düzenliyecegiz ve gaz alma uyutma oyalama unutturma politikasi 20 yilin sonunda iflas etti milletin güveni ve sabri kalmadi ülkede yollara köprülere beton yiginlarina ve ranta satafat ve lükse belli bir kesimi zengin etmeye yönelik islere agirlik verilirken halkin refah ve huzuruna yönelik islere önem verilmedi düzeltilmedi müjde ve sözlerinde arkasi gelmedi halkin gelir düzeyi yükselmedigi gibi refah seviyesi eskisinden kötü oldu.

30
5
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Heee, biz de inandık . Yaptığınız hangi işle neyi indirdiniz ? Marketlere baskın yapıyorsunuz , neyi indirdiniz ? Bak hakkınızı inkar etmeyelim . Allah var " suratımızı aşağı indirdiniz "

33
2
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title