Haberler

"Duyum aldım" diyen Destici asgari ücret zammı için rakam verdi: 16-17 bin TL arasında olacak

Güncelleme:

Asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken, Cumhur İttifakı'nın ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici'den rakam geldi. Destici, "Asgari ücretle ilgili duyumum; 16-17 bin TL arasında. Bana göre 17 bin TL'nin altında olmaması lazım." dedi.

Milyonların meraklı beklediği asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Yarın gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni asgari ücreti açıklaması bekleniyor. Heyecanlı bekleyiş sürerken Cumhur İttifakı'nın ortaklarından BBP lideri Mustafa Destici "Duyum aldık" deyip rakam verdi.

16-17 BİN TL ARASINI İŞARET ETTİ

Destici, "Asgari ücretle ilgili duyumum; 16-17 bin TL arasında. Bana göre 17 bin TL'nin altında olmaması lazım. Şöyle bir sürpriz çıkabilir. Defaaten de dile getirdim. Asgari ücret iki kere tespit ediliyordu. Bunun iki kere yapılması gerekiyor. Neden? Çünkü enflasyonun yüzde 40-50'lerde seyrettiği bir dönemde yılda bir kere zam yapmak, asgari ücretliyi enflasyona ezdirmek anlamına gelir. TCMB'nin 2024 enflasyon tahmini yüzde 38-40. Yurt dışında da yüzde 50-53. Diyelim ki yüzde 40-50 gerçekleşti. Yılın yarısı geldiğinde asgari ücret erimiş olacak. Sürpriz beklentim tek zam yapılacaksa 2024 enflasyon farkının da hesaba katılmasıyla asgari ücrete 17 bin TL'nin üzerinde bir rakam da komisyondan çıkabilir." dedi.

"7500 TL ALAN EMEKLİLERE YÜZDE 100 ZAM YAPILMALI"

Emekli zammıyla ilgili de konuşan Destici, kök ücret sorununa dikkat çekti. Kök ücreti düşük olan emeklilerin temmuz ayındaki yüzde 25'lik zamdan faydalanamadığını belirten Destici, "Kök maaşa zam yapılınca düşük alan 7500 TL'de kaldı. Mecliste olsaydım kesinlikle 7500 TL'nin altında maaş alan emeklinin kalmasına asla müsaade etmezdim. Emeklilere kademeli zam yapılması lazım. Emeklilerimizle ilgili sadece enflasyon farkı değil, enflasyonun üzerinde ciddi bir iyileştirme yapılmalı. 7500 TL alan emeklilere mümkünse yüzde 100 zam yapılması lazım." dedi.

"BEKLENDİĞİ GİBİ BİR ARTIŞ OLMAZSA SEÇİMLERE YANSIR"

Destici sözlerine şöyle devam etti: "Kademeli olarak diğer emeklilere de yapılması lazım. Vatandaşlar gelip, 'Emekli olduğumda asgari ücretin 3 katı maaş alıyordum, şimdi 1.5 katına düştü' diyor. Kademeli olarak yapılması lazım. Eğer ocak ayında beklendiği gibi bir artış olmazsa seçimlere de yansıyacaktır. Emekliye artı bir refah payı verilecek. Memurlara bu sene seyyanen fark yok. Bu defa emekliye verilecek. Düşük maaş alan 7.500-10.000 TL arasında maaş alan emeklilerin biraz daha fazla gözetileceği duyumlarımız var"

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Mustafa Destici Asgari Ücret Finans Politika Ekonomi Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Ali Koç, takımı toplayıp Rams Park'ta kutlama yaptı! Ortalık bir anda karıştı

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (24)

Çınar Saraç:

Sanki Milet 12 bin bekliyor , zaten herkes 16-17 arasında olacak bilmeyen mi var , 20 bin yaptık desinlerde görelim yemez ama der mi

184
17
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

SAYIN TESTİCİ ASGARİ ÜCRET ŞU VEYA BU OLSUN DİYE MAHSUSTAN ORTAYA KONUŞMA BUNU KİM YAPACAKSA İSMİNİ SÖYLE ONA : -SAYIN ALİ VEYA VELİ VEYA HER KİMSE .....EMEKLİLER GEÇİNEMİYOR İNSANCA YAŞAYACAKLARI PARA VER ..DE

85
9
yanıtYanıtla
Kısmet Uslukılıç:

Bu söyledikleri miktarı mutlaka milletvekilleri almalı neden emekli 7500 asgari ücret 11400 asgari ücret neyse milletvekilleri de almalı üstünde bir rakam milletvekillerine haramdır bu para ile geçinsinler enflasyon ne demek anlarlar traji komik bir durum 65 bin, 75 bin çoğu 150 bin alıyor asgari ücreti belirliyor çok adaletliler

85
3
yanıtYanıtla
recep kaya:

16 17 ARASI OLURSA BÜYÜK ŞEHİRLER % 30 KAYIP VE EMEKLİ İSE 14 ÜN ALTINA DÜŞERSE İLÇELERİN % 50 Sİ KAYIP

61
5
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

11.400 e sabit bıraksın sana söz veriyorum akp ye oy veriri. hatta 10.000 tl ye düşürsün ömrümün sonuna kadar oyum onun..

yanıt0
yanıt0
Göker Deveci:

Siz ilk once enflasyonu dusurun sayın destici

34
3
yanıtYanıtla
Nilay Durmaz:

Vay be ne duyum ama. İstihbarat sağlam. Millet en başından beri biliyor bu rakamlarda olacağını. Büyük iş yapmışsın

28
3
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Muhsin başkanın kemikleri sızlar. Bu adam ne ya kim ?

22
2
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

bu seçim zaten reisin son seçimi 2028 de zaten aday olmayacak milletin gönlünde erbakan gibi taht kurmak yada anılmak istiyorsa emekliye en az % 150 zam yapmalı yoksa yaptığı herşey boşa gidecek çünkü millet cebine cüzdanına mutfağına dokunan adamı hiç unutmaz iyi yada kötü yönde istediğin kadar iha siha yol yap bunu millet görmez

17
3
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

memurun karnı şişti yiye yiye birazda 7500 cü emekli kardeşlerim yesin bir memur nasıl bir emekliden 4-5 kat fazla maaş alır anlamak mümkün değil emekli harcayacakki memurada iş çıksın vatandaşda para olmasa harcamada olmaz harcama olmazsa memurada gerek kalmaz

15
3
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title