Haberler

Doğal gaza zam geldi! İşte konut ve sanayi aboneleri için yeni tarife

Güncelleme:

BOTAŞ'ın yayınladığı haziran ayı tarifesine göre, doğal gazda konut abonelerine yüzde 30, sanayi abonelerine ise yüzde 40 zam geldi. Yeni tarifeye göre, konut tüketicileri bin metreküp doğal gaz için 3 bin 264 lira, sanayi aboneleri ise 10 bin 416 lira ödeyecek.

Doğal gazda haziran ayında geçerli olacak mesken, sanayi aboneleri ve elektrik üretim amaçlı tarife belirlendi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde, haziran ayına ilişkin tarife tablosuna göre, konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine haziranda uygulanacak satış fiyatı, bin metreküp doğal gaz için 3 bin 264 lira, sanayi abonelerinin tarifesi de bin metreküp doğal gaz için 10 bin 416 lira oldu.

KONUTTA YÜZDE 30 ZAM

Yeni tarifenin ardından konuttaki fiyat artışı yüzde 30 olurken, sanayideki fiyat artışı ise yüzde 40 oldu.

ELEKTRİK ÜRETİMİ TARİFESİ

Elektrik üretim amaçlı tarifede bin metreküp doğal gazın fiyatı ise 12 bin 500 lira olarak belirlendi. Doğal gazda fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor.

MAYIS AYI TARİFESİ

Mayıs ayında BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine mayısta uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğal gaz için 2 bin 511 lira, sanayi abonelerinin tarifesi de 1000 metreküp doğal gaz için 9 bin 450 lira olmuştu.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Ekonomi Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye iade-i ziyaret için tarih verdi: Kurban Bayramı'ndan önce kendisine ziyarette bulunacağım

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500

Yorumlar (32)

Oguz Turker:

Cebimizde meteliğimiz kalmadı. İnsanlar kredi kartı ve esnek hesaplarınıda tüketti yıl basından bu güne kadar. Piyasa hareketli göründü ama o paralarda bitti ve geri ödenmesi çok zor. Derhal seçimmi olacak hükümet istifamı edecek ne olacaksa olması lazım herkes çok zor durumda.

234
4
yanıtYanıtla
sadece kadir:

ZAMLAR ARTIK YÜZDE 3-5 DEĞİL.. YÜZDE 30-40 ALLAH NE VERDİYSE. İNSANLARI VATANDAŞLARI SÖMÜRMEYE DEVAM EDİN BAKALIM.ALDIĞINIZ BU AHLAR HİÇ BİR ZAMAN SİZİ AHİRETTE RAHAT ETTİRMEYECEKTİR.

175
5
yanıtYanıtla
Ic Minnak:

Ben ahirete inanmiyorum mesela. Ahiret, fakirin gercek hayatta bulamadigi adaleti tatmin etmek icin bir inanc. O yuzden ahiret beni korkutmuyor. Kim bilir baskalarini da korkutmuyordur.

yanıt49
yanıt67
Hakan Arslanoglu:

Ic Minnak, Ahiret, insanların sonsuza kadar yaşayacakları alemdir. Bu alemdeki cennet de cehennem de yedi tabakadan oluşur. İnanmayanlara anlatılmaz onlar cehennemde yaşadıklarında görecekler. Cennet ebedi en büyük zenginliktir.

yanıt55
yanıt23
Ic Minnak:

Hakan, simdi fakirsin ama ahirette kralsin ya! Bu zamlar sana birsey yapmaz. Aynen devam.

yanıt1
yanıt1
Fakır:

yetersiz yüzde 70-80 olmalıydı nasıl olsa yaz günü kimse farkına varamıyor

146
2
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Yemekleri yarı pişmiş şekilde ocaktan al diyeceğim hanıma ! Abi demiyorlar mı , üç alacağına iki al , bir kilo alacağına yarım al diye ! Ben de çözümü böyle buldum " YARI PİŞMİŞ YEMEK " Ne hale geldik arkadaş .

123
2
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

Vatanimi da milletimi de devletimi de millet ittifakina emanet etmeyecek kadar bilinçli bir vatanseverim cunku kimin uzantıları olduklarını biliyorum lakin Reis, kendimizi mi yakalım benzin döküp çaresizlikten? Seni seviyoruz ancak su ekonomi olayını acil cozmen lazim.

5
108
yanıtYanıtla
Erkan Can :

devletini sevmiyorsun kardeşim, hükümetini seviyorsun sen.. devlet 1.000 yıllık bir gelenek.. onu yönetsin diye seçilen hükümetler gelirler, giderler, hesap verirler,gerekirse yargılanır,gerekirse alkışlanırlar

yanıt82
yanıt1
Doğuş:

Yaptım, yaptım ama bir sor bakalım niye yaptım.

106
3
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title