Haberler

Diyarbakır'ın merkez ilçelerine 23 milyon liralık şebeke yatırımı

Güncelleme:

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından merkez Kayapınar, Bağlar ve Sur ilçelerinde devam eden toplam 23 milyon liralık şebeke iyileştirme yatırımının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ Diyarbakır İl Müdürlüğü tarafından merkez Kayapınar, Bağlar ve Sur ilçelerinde devam eden toplam 23 milyon liralık şebeke iyileştirme yatırımının yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Dicle Elektrik tarafından sorumluluk alanındaki illerde devam eden şebeke iyileştirme yatırımlarının yıl sonunda tamamlanması için çalışmalar hızlandırıldı. Enerji şirketi tarafından Diyarbakır'ın 3 merkez ilçesinde 2020 yılı içinde başlatılan 23 milyon liralık yatırımın yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka devam eden yatırım çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, merkez ilçelerden Bağlar'da bulunan Emek Caddesi ve çevresinde 6 bin 700 aboneye hizmet sunacak dağıtım şebekesi çalışmasına haziranda başladıklarını söyledi. Yaka, "Burada devam eden 12 milyon liralık yatırım çalışmamız aralık ayında tamamlanacak. Bu yatırım sayesinde yenilenen altyapıyla abonelerimiz daha kaliteli enerjiye kavuşturulacak" dedi.

17 kilometrelik aydınlatma tesisi devreye alındı

Yine merkezde yer alan Sur ilçesinin Karaçalı ve Yiğitçavuş mahallelerinde yıl ortasında başlanan 4 milyon liralık dağıtım şebekesi yatırımının kasım ayı sonuna kadar tamamlanacağını dile getiren Yaka, "Bu yatırımla 2 mahallemizdeki bin 200 aboneye verilen hizmetin kalitesi artacak. İlimizin en büyük merkez ilçesi olan Kayapınar'ın Pirinçlik Mahallesinde ise 4,6 milyon liralık yatırım ile mevcut dağıtım şebekesini yeniliyoruz. Yine aynı dönemde başladığımız bu yatırımımız yıl sonuna kadar tamamlanacak ve bu mahalledeki bin aboneyi olumlu etkileyecek" diye konuştu.

İl merkezinde refüj çalışmaları kapsamında 2.5 milyon liralık yatırımla 17 kilometrelik aydınlatma tesisi devreye alındığı kaydedildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır Bağlar Dicle Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title