Haberler

Denizli Çivril'de Şeftali Hasadı Başladı

Güncelleme:

Denizli'nin Çivril ilçesinde Eylül ayına kadar sürecek olan şeftali hasadı başladı. Çiftçiye umut olacak olan şeftalinin kilosunun fiyatı ise pazarlarda 20 ila 25 TL arasında değişiyor.

Talep artışı sonrası oluşan fiyatlar şeftali üreticisini memnun etti

DENİZLİ - Denizli'nin Çivril ilçesinde Eylül ayına kadar sürecek olan şeftali hasadı başladı. Çiftçiye umut olacak olan şeftalinin kilogramının fiyatı ise pazarlarda 20 ila 25 TL arasında değişiyor.

Denizli'nin Çivril ilçesinde bu yılki şeftali hasadı başladı. Sabah erken saatlerde toplanan şeftaliler yapılan işlemlerin ardından tek kullanımlık kasalara sıralanıyor. Ayrıca ağustos ayı ortalarında başlayan şeftali hasadının eylül ayı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Çivrilli şeftali üreticisi Raşit Önen, üreticiler olarak bu yıl ki şeftali fiyatından memnun olduklarını söyledi. Şeftali de arz talep dengesiyle birlikte bu yıl üreticinin para kazanacağına dikkat çeken Önen, "Denizli ili Çivril ilçesi Haydan mahallesindeyiz. Şu anda üretimini yapmış olduğumuz şeftali bahçesi 6 bin 500 metre kare alan içerisinde mevcut. Toplam 290 ağaç var. Bu tarlada iki cinsimiz mevcut. 10 numara diye isimlendirdiğimiz Vecia, Hale isimli diğer çeşidimiz var. Bu ağaçlarımızın fidanları dahi kendi üretimimiz. 2009 yılından itibaren fidan üretimi yapmaktayız. Çivril'e elimizden geldiği kadar bilinen yeni cinsleri kazandırıp vatandaşın gelirini artırma yönünde katkıda bulunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Arz - talep artışıyla fiyat gayet güzel"

Şeftalinin bu yıl üreticisini üzmeyeceğini anlatan Önen, "Şu an için bahçemizden 20 ile 23 ton civarında bir tonaj bekliyoruz. İlk etapta satılan bahçelerimiz var köyümüzde. Fiyatlar çok fazla memnun edici değildi. Ama şu anda şeftaliye olan arz - talebin artması sebebiyle fiyat gayet güzel, çiftçiyi tatmin edecek bir fiyata ulaştı. 19-22 TL arasında şeftali satışı büyük boylarda yapılmaktadır. Bu da bizim için yeterli. Allah'ım diğer sezonların da inşallah bu şekilde bereketli ve ürünlerimizin değerli kılmasını nasip eder" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Denizli Çivril Eylül Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title