Haberler

Deniz Emniyet Derneği: "Gemi acenteleri ve kılavuz kaptanlar risk altında"

Deniz Emniyet Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Cahit İstikbal, giderek yaygınlaşma riski bulunan Koronavirüs ile ilgili "Türk Limanlarında günde 100, Türk Boğazlarında ise günde 60 yabancı bayraklı gemiye kılavuzluk hizmeti veriliyor.

Deniz Emniyet Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Cahit İstikbal, giderek yaygınlaşma riski bulunan Koronavirüs ile ilgili "Türk Limanlarında günde 100, Türk Boğazlarında ise günde 60 yabancı bayraklı gemiye kılavuzluk hizmeti veriliyor. Bu gemilerde görev yapan kılavuz kaptanların potansiyel olarak Koronavirüs tehdidi altında bulunuyor." dedi.

Merkezi İstanbul'da bulunan Deniz Emniyet Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Cahit İstikbal, giderek yaygınlaşma riski bulunan Koronavirüs'ün denizcilik sektörüne muhtemel etkileri hakkında açıklamalarda bulundu.

2020 Ocak verilerine göre, Türkiye genelinde limanlarımıza uğrak yapan gemilerin yüzde 32'sinin Türk, yüzde 68'inin yabancı bayraklı olduğuna dikkat çeken Kaptan Cahit İstikbal, günde 100 adet civarında olan limanlarımıza yabancı bayraklı gemi uğrağının her gemide ortalama 20 kişilik mürettebat bulunduğundan yola çıkarak günlük 2 bin kişilik bir gözetim/kontrol zorunluluğu ve buna bağlı olarak risk ürettiğini belirtti.

Ayrıca, Türk Boğazlarından aynı dönemde günde ortalama 118 gemi geçtiğini söyleyen Kaptan Cahit İstikbal, bu gemilerin yüzde 63'ünün uğraksız geçiş yaptığını, yüzde 68 inin ise geçişi esnasında kılavuz kaptan aldığını açıkladı.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde Koronavirüs ile ilgili önleyici uygulamalar yapıldığına dikkat çeken Deniz Emniyet Derneği Başkanı İstikbal, şunları söyledi: "Şu anda Arjantin'den Fransa'ya pek çok ülkede limanlara gelen tüm gemilerden 'Koronavirüs Beyan Formu' doldurulması istenmekte. Bu formdaki herhangi bir soruya 'Evet' cevabı veren gemilerden mürettebat üyelerinin kesinlikle karaya çıkmasına izin verilmemekte, limanlara gelen gemideki mürettebat için bir sağlık taraması yapılmaktadır. Ayrıca acil eylem planı çerçevesinde olası bir şüpheli vaka/karantina durumu ile karşılaşılma durumuna göre gerekli sağlık ve korunma önlemleri /ekipmanları sevk ve takviyesi söz konusudur. Limana yanaşma-kalkma operasyonlarında kılavuz kaptan gemiye çıkmamakta ve gemilere uzaktan kılavuzluk hizmeti verilmektedir. Yine gemi acenteleri, PSC görevlileri gibi gemi üzerinde görev yapması gereken kişilere de gemiyle temas konusunda asgari uygulama izni verilmektedir."

Türk Limanlarında günde 100, Türk Boğazlarında ise günde 60 yabancı bayraklı gemiye kılavuzluk hizmeti verildiğini belirten İstikbal, bu gemilerde görev yapan kılavuz kaptanların potansiyel olarak Koronavirüs tehdidi altında bulunduklarını söyledi.

Ayrıca, bu gemilerde acente olarak görev yapan, kumanya veya ihrakiye vermek üzere gemi mürettebatıyla temasta bulunan kişiler ya da liman devleti kontrolü amacıyla gemiye çıkan uzmanların kendilerini koruyacak önlemlere ağırlık vermelerini isteyen İstikbal; "Bu risk, uluslararası alanda hizmet veren deniz çalışanları açısından hafife alınmamalıdır, yurtdışındaki benzer tedbirlerin alınması ivedilikle gereklidir." şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Koronavirüs İstikbal Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title