Haberler

Davutoğlu ile İş Dünyasının Sürpriz Gece Yarısı Zirvesi!

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, aralarında Mustafa Koç, Murat Ülker, Suzan Sabancı Dinçer'in de bulunduğu iş dünyasının önemli isimleri ile Ali Kibar'ın evinde bir araya geldi.

Seçime sayılı günler kala, yoğun miting maratonunu sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki akşam Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar'ın İstanbul Baltalimanı'ndaki evinde iş dünyasının önde gelen isimleri ile bir araya geldi.

BAŞBAKAN PATRONLARLA BULUŞTU

Fortune Türkiye'nin haberine göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding ve Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, MUDO A.Ş kurucusu Mustafa Taviloğlu, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yandex Türkiye CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ'ın da aralarında bulunduğu zirvenin ana konusu asgari ücret ve HDP oldu.

ASGARİ ÜCRETİN ARTIRILMASINA İTİRAZ ETMELERİNİ İSTEDİ

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerinin asgari ücretin artırılması konusunda vaatlerini gündeme getirerek TÜSİAD'ı bu konuda sessiz kalmakla eleştirdi. İş adamlarına bu konuya tepki göstermediklerini belirterek sitem etti.

ALİ KOÇ'UN YANITI

Toplantıda yer alan TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç başbakana seçim sürecinde olunduğu için seçim vaatleriyle ilgili herhangi bir yorum yapmadıkları yanıtını verdi.
7 Haziran seçimlerine giderek özellikle muhalefet partileri vaatlerini ekonomik konular üzerine yoğunlaştırırken, birinci gündem maddesi de asgari ücretin artırılması olmuştu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) asgari ücreti 1,500 TL'ye çıkarmayı vaat etti. HDP ise seçim beyannamesinde asgari ücreti 1,800 TL'ye çıkaracağını öngördü.

ÜSTÜ ÖRTÜLÜ UYARI

Bu vaatler karşısında Ahmet Davutoğlu da seçim meydanlarında konuyu gündeme getirerek TÜSİAD'a seslenerek şu çağrıyı yaptı:
"Asgari ücreti belirleyen hükümet değil, iş çevreleridir. TÜSİAD eğer beğeniyorsa çıksın Kılıçdaroğlu'nun önerilerini desteklesin ve yeni bir rakam belirlesinler. Ama dürüst de olsunlar, açık konuşsunlar. Asgari ücret 1500 lira olursa kaç iş yeri kapanır?"
Türkiye'de halen asgari ücret aylık net 949 TL düzeyinde bulunuyor.

Sabah saat 02:00'ye kadar süren toplantıda Ahmet Davutoğlu seçim meydanlarında HDP ile ilgili sıkça dile getirdiği eleştirilerini de iş dünyası temsilcileri ile paylaştı.

Ahmet Davutoğlu toplantıda, seçim gündemi ve diğer konularla ilgili iş dünyasına görüşlerini aktardı. (Kaynak:Fortune)


Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ahmet Davutoğlu Suzan Sabancı Murat Ülker Ali Koç Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Londra-Singapur seferini yapan uçakta şiddetli türbülans: 1 yolcu öldü, 30 kişi yaralandı

Londra-Singapur seferini yapan uçakta şiddetli türbülans: 1 yolcu öldü, 30 kişi yaralandı

500

Yorumlar (53)

burakmobilWeb@haberler.com:

Bir basbakan gidiyor patronlara dar gelirliye yoksula fazla ucret odeemesi.icin yalvariyor. Bu utanc verici bir durum. Yoksul dusuk ucret alan insanlarimiz bunu gormesi lazim. Bir diger konuda HDP baraji asarsa onlarin sonu gelir diye korkuyor patronlara silayet ediyor. Nasil HDP nin yukselisini durdururuz diye planlar yapiyor. Ben Turkiye Cumhuriyetin lurulusundan bu yana boylesi cumhurbaskani ve basbakani gormedim. Bunlar her seyi yapar kendi kusisel cikarlari.icin

15
0
yanıtYanıtla
CİMİLLİ:

YOK YA YALANDIR. İNANMAM. BİR BAŞBAKAN BU KADAR DA . . . .

10
3
yanıtYanıtla
şanlıurfa63:

Bu adamlara iyi hizmet ediyorlar. o açık. Allah belanızı versin ya. neden eşit vatandaş olamıyoruz. Neden ömür boyu çalışan bir inşaat işçisi bir ev sahibi olamıyor. siz neden milyon dolarları savuruyorsunuz. .

13
0
yanıtYanıtla
nasıl olurmobilWeb@haberler.com:

Aklım almıyor bu gerçek olamaz bu kadarına çok fazla sen Başbakan olacak ne kalıba ne adamlığı sahipsiniz sayın davutooglu

12
0
yanıtYanıtla
davutoğlu:

Samimiysen asgari ücretten vergi almayı bırak.

11
0
yanıtYanıtla
Tayyip Erdoğan kimdirmobilWeb@haberler.com:

Örnekleri hatırlayalım: Adı: Fevai Arslan. İşi: AKP Milletvekili. Söylemi: “Tayyip Erdoğan Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir liderdir.” Adı: İsmail Sezer. İşi: AKP İl Başkanı. Söylemi: “Recep Tayyip Erdoğan bizim için ikinci peygamber gibidir.” Adı: Hüseyin Şahin. İşi: AKP Milletvekili. Söylemi: “Sayın Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan’a dokunmak bile inanın bence ibadettir.” Adı: Egemen Bağış. İşi: AKP Bakanı. Söylemi: “Başbakanımız Tayyip Erdoğan’ın doğduğu şehir de mübarektir. Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşı olmak makamların en yücesidir.” Adı: Rıza Çakır. İşi: AKP Belediye Başkanı. Söylemi: “Başbakanımız Tayyip Erdoğan’ın çıkacağı televizyon yere konmaz.” Adı: Efkan Ala. İşi: AKP Bakanı. Söylemi: “Hz. Peygamber gurura kapıldı ve Allah tarafından uyarıldı. Biz kapılmayacağız.” Adı: Şamil Tayyar. İşi: AKP Milletvekili. Söylemi: “Tayyip Erdoğan, Hz. İbrahim’e kadar uzanan davanın en son neferlerindendir.” Adı: Yiğit Bulut. İşi: Cumhurbaşkanı danışmanı. Söylemi: “Başbakan Tayyip Erdoğan benim atamdır. İki tabancam var. Bolca da mermim var. Ben ölmeden, beni vurmadan bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın kılına kimse dokunamaz.” Adı: Süleyman Soylu. İşi: AKP Başkan Yardımcısı. Söylemi: “Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ezeli ve ebedi başkanıdır.” Adı: Mehmet Şimşek. İşi: AKP Bakanı. Söylemi: “Başbakanımız Tayyip Erdoğan’ı karşılamak üzere tarih de coğrafya da kıyama kalkıyor.” Adı: Serdar Çam. İşi: TİKA Başkanı Söylemi: “Çünkü yapan da eden de ‘O’ artık. Recep Tayyip Erdoğan ile bütünleşmiş.” Ve en son örnek: Adı: Yasin Aktay. İşi: AKP Milletvekili adayı Ve ilahiyat profesörü. Söylemi: “Serok Tayyip Erdoğan Salli Ala Muhammed…”

6
4
yanıtYanıtla
dara:

Hangi Dönemde bir '' Başbakan '' Kapitale İşçi ve Emekçilere karşı daha acımasız olması gerektiğini İkaz etmiştir ? ! . . . . . . . Milletin Adamları !

10
0
yanıtYanıtla
SerdarKamilmobilWeb@haberler.com:

Pacalar tutusmus anlasilan.

9
0
yanıtYanıtla
GOOL:

ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYORLAR PATRONLARA, OLAN YİNE FAKİRE FUKARAYA OLACAK. RESMEN ASGARİ ÜCRETİ ARTIRMAMAK İÇİN BÜYÜK HOLDİNGLERE BİZİM AĞZIMIZLA KONUŞUN DEMEK İSTİYORLAR, DOYMADINIZMI YETERİNCE GEMİ SALTANAT ALMADINIZMI YETER ÇEKİLİN DÜŞÜN FAKİRİN FUKARANIN YETİMİN YAKASINDAN ALLAH AŞKINA.

9
0
yanıtYanıtla
...:

mesela sarayın faturası ödenemez elektriği kesilir deeemi. . .

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 53 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title