Haberler

Çin'in Anhui eyaleti, 2023 Dünya İmalat Kongresi için yeşil elektrik kullanacak

Güncelleme:

Çin'in doğusundaki Anhui eyaleti, devam etmekte olan 2023 Dünya İmalat Kongresi için yeşil elektrik tedarik edecek. Eyalet böylece ilk kez büyük ölçekli bir etkinliğin tüm süreci boyunca yeşil enerji kullanmış olacak.

Çin'in doğusundaki Anhui eyaletinin Hefei kentinde düzenlenen 2022 Dünya İmalat Kongresi'nde yeni enerjili bir aracı deneyimleyen ziyaretçiler, 22 Eylül 2022. (Fotoğraf: Zhang Duan/Xinhua)

HEFEİ, 20 Eylül (Xinhua) -- Çin'in doğusundaki Anhui eyaleti, devam etmekte olan 2023 Dünya İmalat Kongresi için yeşil elektrik tedarik edecek. Eyalet böylece ilk kez büyük ölçekli bir etkinliğin tüm süreci boyunca yeşil enerji kullanmış olacak.

Yeşil elektrik,üretim sürecinde sıfır ya da sıfıra yakın karbondioksit emisyonu olan ve çoğunlukla güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen enerji anlamına geliyor.

Ağustos ayı sonu itibarıyla Anhui'deki kurulu yeni enerji kapasitesi 39,07 milyon kilovata ulaşırken, bu yıl eyaletteki en yüksek günlük yeni enerji elektrik üretimi 19,9 milyon kilovata ulaşarak yeni bir rekor kırdı.

Üretim konferansı için yeşil enerji, fotovoltaik ve rüzgar enerjisi de dahil olmak üzere temiz enerjiden sağlanıyor. Etkinliğin tüm mekanları yeşil elektrik ticareti mekanizması üzerinden işlem gören yeşil enerji kullanacak.

Etkinliğin lojistik desteğinden sorumlu olan Hefei Zhengwen uluslararası fuar yönetim şirketinden Cheng Zheng, etkinliğin toplam elektrik tüketiminin 240.000 kilovat saat civarında olacağının tahmin edildiğini ve bunun da temiz enerji sayesinde karbondioksit emisyonlarında 166.000 kilogramlık bir azalmaya eşdeğer olduğunu söyledi.

2023 Dünya İmalat Kongresi Çarşamba günü eyalet merkezi Hefei'de başladı. Beş gün sürecek ve 80.000 metrekarelik bir alanı kaplayacak olan etkinlikte açılış töreni, sergiler, zirveler ve forumlar ile akıllı üretim ön plana çıkarılacak.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Dünya Anhui Ekonomi Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title