Haberler

Çin-Güney Asya Fuarı, Ekonomik ve Ticari İşbirliği İçin Önemli Bir Platform Haline Geldi

Güncelleme:

Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Li Fei, Çin-Güney Asya Fuarı'nın, Çin ve Güney Asya ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği için önemli bir platform haline geldiğini söyledi. Bu yılki fuar 16-20 Ağustos tarihleri arasında Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin Kunming kentinde gerçekleştirilecek. Fuar, çay ürünlerini ve kültürünü tanıtmak amaçlı gerçekleştirilecek ilk Güney Asya çay festivaline de ev sahipliği yapacak.

Çin Ticaret Bakanlığı: Çin-Güney Asya Fuarı Ekonomik ve Ticari İşbirliği İçin Önemli Bir PlatformÇin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin Kunming kentinde düzenlenen 6. Çin-Güney Asya Fuarında bir katılımcı canlı yayın aracılığıyla ürünlerini tanıtıyor, 19 Kasım 2022. (Fotoğraf: Hu Chao/Xinhua)

BEİJİNG, 26 Temmuz (Xinhua) -- Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Li Fei, Çin- Güney Asya Fuarı'nın, Çin ve Güney Asya ülkeleri arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği için önemli bir platform haline geldiğini söyledi.

Bu yılki fuar 16-20 Ağustos tarihleri arasında Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin Kunming kentinde gerçekleştirilecek. Li, Salı günü düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılından bu yana yedincisi düzenlenecek olan fuarın bu yıl tamamen fiili katılımla gerçekleştirileceğini söyledi.

Li, Çin ile Güney Asya ülkeleri arasındaki yıllık ticaret hacminin on yıl önce 100 milyar ABD dolarının altında olduğunu, ancak bu rakamın 2022'de yıllık ortalama yüzde 8,3'lük bir artış göstererek 200 milyar dolara yaklaştığını kaydetti.

Li, Çin'in Pakistan, Bangladeş ve Maldivler gibi ülkelerin en büyük ticaret ortağı haline geldiğini belirtti.

Şu ana kadar 60'ın üzerinde ülke ve bölge fuara katılma niyetini ifade etti. Bu yılki etkinliğe yaklaşık 1.000 işletmenin katılması bekleniyor. Fuar 4. Çin-Güney Asya İşbirliği Forumu da dahil olmak üzere sekiz foruma ve işbirliği projeleri için bir imza töreni de dahil olmak üzere üç ayrı etkinliğe de ev sahipliği yapacak.

Bu yılki fuarda çay ürünlerini ve kültürünü tanıtmak amaçlı gerçekleştirilecek ilk Güney Asya çay festivalinin yanı sıra, çevrimiçi konferans, iş görüşmeleri ve anlaşmaların imzalanmasını sağlayan dijital bir platform da yer alacak.

Kaynak: Xinhua / Ekonomi

Güney Asya Kunming Ekonomi Güncel Haberler

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri düştü

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title