Haberler

Dolardaki düşüş sonrası Tarım Kredi, ŞOK ve Migros'un ardından CarrefourSA da indirime gitti

Güncelleme:

Dolardaki düşüş sonrası marketler teker teker indirime gitmeye başladı. Kurdaki gerileme sonrası Tarım Kredi, ŞOK Marketler ve Migros indirime gittiğini duyurmuştu. İndirim kervanına CarrefourSA da katıldı. Market zinciri bazı ürünlerde yüzde 30'a varan indirimler uygulayacağını açıkladı. Bu hamlenin ardından gözler A-101 ve BİM'e çevrildi.

Dolardaki düşüş sonrası marketler teker teker indirime gitmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu milleti kimsenin sömürmeye hakkı yoktur. Dolar yükselince fiyat yükseltenlerden aynı hızda indirim yapmasını bekliyoruz." diyerek indirim çağrısı yapmıştı.

İLK İNDİRİM TARIM KREDİ'DEN

Marketlerden ilk olarak Tarım Kredi indirime gitmişti. Tarım Kredi marketleri fiyatlarda yüzde 30'luk bir indirim yapmıştı. Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, döviz kurundaki düşüşün ardından girdi fiyatlarında indirim olmasını beklemeden fiyatları aşağı çektiklerini söyledi. Yüzde 30'a varan indirimleri fiyatlara yansıttıkları belirten Yıldırım, "Un fiyatlarımızı yüzde 27 aşağı çektik, ayçiçeği yağında yüzde 11 civarında indirim oldu, tuvalet kağıtlarında yüzde 30'a yakın indirim yaptık" dedi.

ŞOK VE MİGROS DA İNDİRİME GİTTİ

Tarım Kredi'nin ardından ŞOK Marketler ve Migros da indirim kervanına katıldı. ŞOK Marketler'de 5 litrelik ayçiçek yağının satış fiyatı 119 liradan 109 liraya, 1 kilogram çay 37,5 liradan 33,5 liraya, 1 litre süt 7,90 liradan 6,90 liraya, 30'lu yumurtanın fiyatı 38,90 liradan 35,70 liraya indirildi.

Migros ise meyve-sebzede yüzde 10'luk indirime gitti. Migros diğer ürünlerdeki indirimleri şöyle duyurdu:

"Ayrıca 5 litrelik Migros ayçiçekyağı 109 TL'ye inmiş olarak satılıyor. Ürünlere yenileri de eklenmektedir. Tüketicinin yoğun ilgi gösterdiği indirimli Doğadan geleneksel Karadeniz çayı 1 kilogram 29,90 TL, Migros Rize çay 1 kilogram 29,50 TL'den, Türk Şeker 5 kilogram 26,50 TL'den, 5 kilogram Migros şeker 34,90 TL'den satışa devam edilmektedir. Sinangil un 2 kilogram 16,90 TL'den, Tahsildaroğlu 500 gram peynir 36,95 TL'den, Migros bal 19,95 TL 'den, Selpak 24'lü tuvalet kağıdı 59,90 TL'den satılmaktadır."

İNDİRİM KERVANINA KATILAN SON MARKET CARREFOURSA

İndirim kervanına katılan dördüncü market ise CarrefourSA oldu. Bu kapsamda CarrefourSA, belirli markalardaki süt, ayçiçek yağı, kaşar peyniri, domates salçası su, maden suyu, tere yağ, tost peyniri, ıslak havlu, makarna çeşitleri, çay, zeytinyağı, un, pirinç, deterjan, kağıt havlu, tuvalet kağıdı ile domates, ayva, avokado ve karnabahar ürünlerinde 30'a varan indirimler uygulayacağını açıkladı.

Şirketten konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, olarak 11 bin çalışanımızla faaliyette olan 733 marketimiz ve Carrefoursa.com e-ticaret sitemiz üzerinden sizlerin de desteğiyle her gün yüz binlerce müşterimize doğru ürünü, doğru bir hizmet ve doğru fiyat politikasıyla ulaştırıyoruz. Ülkemizi seviyoruz, müşterilerimize değer veriyoruz. Bize düşenin doğrusunu yapmak olduğuna inanıyoruz. Bununla birlikte tedarikçilerimize gönderdiğimiz bilgilendirme yazısında döviz kurundaki düşüşe dikkat çekerek kendilerinden tedarik fiyatlarını 20 Kasım 2021 tarihi öncesindeki kur seviyesine göre güncellemelerini talep ettik. Biz de bu indirimi derhal reyon fiyatlarımıza yansıtmayı taahhüt ediyoruz. Tedarikçilerden aldığımız dönüşler ile fiyat indirimlerimiz artarak devam edecektir. Müşterimize doğru ürünü, doğru bir hizmet ve fiyat politikasıyla ulaştırma vizyonuyla hareket etmeye devam edeceğiz." denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

CarrefourSA Ekonomi Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 4 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (8)

zübükzade:

Neyin fiyatını düşürmüş milleti kekleyip durmayın onbin kalem üründen 1o tanbesinimi düğşürmüş.

51
1
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

Haberin aslı yok başka bir şey istemiyorum sadece sıvı yağ şuanda 120 TL fiyatı 80 TL ye çeksinler bütün ürünlerde indirim yaptı olarak göreceğim hadi bakalım peçetede 3 lira indirim yapmak indirimmi oluyor muş

31
0
yanıtYanıtla
Zirzop:

5 kg yogurt 10 tl olmadıgı sürece inanmam asla indirim yalanlarına

23
1
yanıtYanıtla
Miran Gündoğdu:

Arkadaşlar indirim falan yalan bu haberi okuduktan sonra marketlere gittim fiyatlar ya aynı ya da üstüne Bi zam koymuşlar. Sadece yağ fiyatını 119 dan 109 yapmış bim diğerleri aynı. 20 gün önce 3.5 TL olan meyveli yoğurt 6.25 TL olmuş Allah fakir fukaraya yardım etsin. Bunların varya dini imanı vicdanı yok. Ayrıca bu tüik neye göre hesaplıyor enflasyonu ula 2 ayda herşeye yüzde yüz zam geldi tüik e göre 2 ayda gelen zam yüzde 5 komik değil mi

12
1
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bu gün ben süt aödım 12 TL

9
1
yanıtYanıtla
Ayaz Karahanlı:

eger dolar her cıktıgında böyle olacaksa bu firmaları kapatıp devlet kendisi acmalı ac fabrıka üret satılsın marketlerinde hem kendi yaptın satılsın hemde cebine para girsin işte bide insanına fabrıkada iş kapısı acılsın ama ülkenin başıntakı fabrıkaları kapatmaktan yana o ayrı konu

2
5
yanıtYanıtla
İsm:

Devletin marketi Tarım kredi marketine gittim mi hepsinden daha pahalı sadece makarna 4.5 TL.

yanıt0
yanıt0
Es ruzgar:

Yalan marketlerde fiyat düşme yok sadece biraz yağda oda az et Avrupa'nın en pahalisi Türkiye'de

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title