Haberler

Patates hasadı başladı! Tarladaki satış fiyatını duyanlar "Vatandaşın vay haline" diyor

Güncelleme:

Bursa'da patates hasadı yeni sezonun gelmesi ile başladı. Tarlada kilosu 7,5 liradan satılan patates hakkında bölgede incelemelerde bulunan Bursa Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise çiftçilerin fiyatlardan memnun olduğunu aktardı. Tüketicinin ödeyeceği fiyata da değinen Çelik "Tarlada bu fiyatlar olunca tüketicinin 12-13 liradan aşağıya yiyemeyeceğini buradan anlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Son dönemlerde sebze-meyve fiyatlarının artması vatandaşın alım gücünü bir hayli düşürdü. Yeni dönemde fiyatların inmesini bekleyenlere Bursa Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik'ten kötü haber geldi. Kurşunlu Mahallesi yolu üzerinde hasadı yapılan patates tarlasında incelemede bulunan Çelik, tarlada 7,5 liraya alıcı bulan patatesi, tüketicinin ise 12-13 liradan aşağıya yiyemeyeceğini belirtti.

Patates hasadı başladı! Tarla satış fiyatı buysa tüketicinin vay haline

"KAZANDIRMADIĞINDA ÇİFTÇİYİ MÜTHİŞ ZARARA UĞRATIYOR"

İncelemenin ardından açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, "Bildiğiniz gibi, burası hatırı sayılır derece patates ekilen bir bölgeydi. Bu uzun yıllar devam etti. Özellikle son 5 yıldır azala azala 3 bin dekara kadar düştü. Bunun da sebebi patatesin bir sene para kazandırıp, bir sene kazandırmaması. Tabi ki patates para kazandırmadığında maliyetleri yüksek olduğu için çiftçiyi müthiş bir zarara uğratıyor. Onun için çiftçimiz sözleşmeli patates ekimine yöneldi. Şu anda yüzde 70'i sözleşmeli, yüzde 30'u ise bireysel ekim yapıyor" dedi.

Patates hasadı başladı! Tarla satış fiyatı buysa tüketicinin vay haline

TÜKETİCİ 12-13 LİRADAN AŞAĞIYA YİYEMEYECEK

Patatesin tarlada 7,5 liraya alıcı bulduğunu, tüketicinin ise 12-13 liradan aşağıya yiyemeyeceğini ifade eden Çelik, " İnegöl'de ÇKS'ye kayıtlı olarak 3 bin dekar patates ekimi var. Kayıt dışı da bin dekar var. Dönümünden 3 ton ürün alınıyor. Önceki yıllarda 4-4,5 tonlara kadar çıkmıştı. Bu sene yağmurların sürekli devam etmesi, güneşin olmamasından dolayı dekar başına 1 ton verim düşüklüğü söz konusu. Toplam da 4 bin dekar alanda 12 bin ton civarından bir ürün alınması bekleniyor. Çiftçimiz fiyatlardan memnun. Şu anda çiftçimiz kilosunu 7,5 liradan veriyor. Tarlada bu fiyatlar olunca tüketicinin 12-13 liradan aşağıya yiyemeyeceğini buradan anlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sezai Çelik İnegöl Bursa Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! 'Enflasyonu hangi parti çözer' sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

İktidar ve muhalefeti kara kara düşündürecek anket! "Enflasyonu hangi parti çözer" sorusuna vatandaşların verdiği cevap bir hayli manidar

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

Alevler evlere kadar ulaştı! Manisa'da orman yangını saatlerdir söndürülemiyor

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

500

Yorumlar (18)

Umit Cetin:

bur da suç ne devletin ne üreticinin suç aracı firmaların fırsatçıların

43
56
yanıtYanıtla
arda yucel:

Benzinn 25 tl olmuş aracı firmanın araçı su yakmıyor

yanıt13
yanıt6
ferfer:

bende bunu anlamıyorum patates soğan domates ülkenin neresine ekersen ek çıkıyor nasıl oluyorda uçuyor bu fiyatlar domatesin fidesi,patates ve soğan yine kendinden üretiliyor nasıl oluyor bu iş????

84
10
yanıtYanıtla
taner ipek:

Patates yemeyiveririm 50 liralık mazot alırım şükrederim Allah kalanlara hidayete ermeyi nasip etsin ammaaaa bunlar şükürsüz, bunlar utanmaz hem bu gün patates 20 lira da olsa Türkiyeyi bölemeyecekler

23
51
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Üretici alinterinin karşılığını almalı ve buna inanın çok sevindim hemde en son şahıs olarak tabi. Ancak arada malın bize gelene kadar 3-4 el değişmesinin ve asalak kazanç sağlayanların önüne geçilmesi zorunludur.

53
8
yanıtYanıtla
Hakan Arslanoglu:

Aradaki komisyoncular, fırsatçılar, kazıkçılar kazanmış olduğunuz haksız kazançlar sizlerden kat kat fazlasıyla hastalık olarak çıksın inşallah. Allah yarına bırakır ama yanınıza bırakmaz..

40
13
yanıtYanıtla
Orhan :

İlk bahara doğru da ağlayıp sızlar bunlar satamıyoruz diye

32
5
yanıtYanıtla
Bahattin bakkal :

Hep açgözlü cips fabrikaları yükseltiyor 1 avuç cips paketi 15? olursa

27
5
yanıtYanıtla
arda yucel:

Benzin 15 tl nın altına düşmezse böyle dewam eder

28
4
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Çok ucuz ya ciftçi 20 den satsın market 50 TL nasıl olsa asgari ücret arttı 5500 TL 1500 TL patrona elden geri ödiyince kalan 4000 TL bozdur bozdur ye tabi geri kalırsa kira 8000 bin elekrik 350 Doğalgaz yaz 200 TL ekmek 5 TL bu gün yarın ??

29
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title