Haberler

Borsa Haftaya Düşüşle Başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,25 düşüşle 90.261,59 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,25 düşüşle 90.261,59 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi 229,79 puan azalırken, bankacılık endeksi yüzde 0,32, holding endeksi yüzde 0,23 geriledi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,87 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 0,81 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

Haftanın son işlem gününde, ABD Merkez Bankası (Fed) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarının devam eden pozitif etkisiyle 90.843,67 puana kadar yükselen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,25 artışla Ocak 2015'ten bu yana en yüksek haftalık kapanış seviyesi olan 90.491,39 puandan tamamladı.

Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Ba1" olarak teyit etti ve görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Analistler, Moody's'in kararının piyasalar üzerinde etkisinin sınırlı olacağını belirterek, bugün yurt içinde veri akışının sakin olduğunu, yurt dışında ise Almanya ÜFE ile Avro Bölgesi iş gücü maliyetleri verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinin 90.000 puanın üzerinde kapanışlarını sürdürmesi durumunda 91.000 ve 92.200 seviyelerinin önemli direnç konumunda olduğunu ifade eden analistler, kar satışlarının etkisini artırması durumunda ise 89.600 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini belirtti

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Merkez Bankası Borsa İstanbul Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title