Haberler

Bomba iddia! Seçim öncesi emeklilerin tamamına 4 bin TL ile 8 bin TL arasında seyyanen zam yapılabilir

Güncelleme:

SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına yapılan yüzde 5'lik ek zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye çıkarılması tartışma konusu olurken, Ankara kulislerine düşen iddia büyük ses getirdi. 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesinde emeklilerin tamamına 4 bin ila 8 bin lira arasında seyyanen zam yapılabileceği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan salı günü yapılan Kabine toplantısının ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merakla beklediği maaşlara ek zam gelişmesini duyurmuş ve "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor" ifadelerini kullanmıştı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL'YE YÜKSELDİ

"Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra artışları bir an önce emeklilerimizin maaşlarına yansıtmak istiyoruz." diyen Erdoğan, 7 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseleceğini duyurmuştu.

ANKARA KULİSLERİNİ HAREKETLENDİREN İDDİA

Emekli maaşlarına yapılan zam oranı yeni tartışmaları da beraberinde getirirken Ankara kulislerine düşen iddia büyük ses getirdi.

"4 BİN TL İLE 8 BİN TL ARASINDA SEYYANEN ZAM YAPILACAK"

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde emekli maaşlarına ek zam yapılabileceği iddia edildi. Emeklilerin tamamına seyyanen bir zam gelebileceği ve bu rakamın 4 bin ila 8 bin lira arasında olacağı öne sürülüyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Bağ Kur Ankara Zam Ssk Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500

Yorumlar (127)

sade vatandaş:

emeklilere fazla para vermeyin şımarmasınlar on bin lira onların nelerine yetmiyor zaten bir ayakları çukurda ne yapacaklar parayı bir kenara otursun dursunlar onlara oyu verdiler şimdi cırcır edip duruyorlar garantili köprülere otoyollara şehir hastahanelerine para lazım idare edin şükredin

625
490
yanıtYanıtla
commer neres:

seyyanen zam söylentisi duyunca aklıma tek seferlik harçlık geliyor.

yanıt383
yanıt45
Vscorpion:

Al bir tane sivri zeka daha, milyonlarca emekli bu yazını okuyunca senin için ne diyecek düşünerek vicdanen yaz , hadsiz saygısız sen emekli olunca sana zam yapamsınlar o zaman, tabi bu zekayla o yaşları görebilirsen ne ala.

yanıt473
yanıt142
Bekir Tarla:

Mezar taşlarında yazar biz de siz gibiydik gezerdik dünyada siz de biz gibi geberip geleceksiniz yanımıza sen de ömrüm olursa ki Allah göstermesin geleceksin emekliliğe

yanıt166
yanıt33
serdar turan:

sade vatandaş ironi yapmış arkadaşlar. emekli maaşlarının azlığıyla dalga geçmiş bence

yanıt303
yanıt22
Bay Metin:

Emekliyi öldürdün reis bizi yok saydın dilenci yaptın zekata muhtaç etin. Hic bir donem bu kadar gecim sıkıntısı görmedik. Asgari ucreten 800 tl fazla alırken simdi sayende 4000 bin az alıyorum bumu adaletin

583
61
yanıtYanıtla
Cem Arslan:

Hakettiniz

yanıt241
yanıt127
Ufuk Gökceoglu:

Bay metin, aklınca politika yapıyorsun ve emekli değilsin. Tabii durum böyle olunca emeklinin adına konuşmak yerine sana maydanoz yemek düşer. Fitneyi bırakın artık.

yanıt5
yanıt2
Kemal Sağlam:

Neden seçim öncesi bunu hep merak ediyorum neden .

414
25
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

nesini merak ediyorsun kardeşim oyunu satılığa çıkarmış kerizlerden oy satın alınacak. Vatandaş siyasetçinin aklına seçim zamanı, vergi toplanacağı zaman ve vatan için şehit lazım olduğunda gelir

yanıt313
yanıt35
Tüm 127 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title