Haberler

Binlerce tweet atıldı! Çalışanlarından 2 günde 1 test isteyen Koç Holding'e tepki yağıyor

Güncelleme:

Koç Holding'in çalışanlarına koronavirüs testini zorunlu tutması tepkilere neden oldu. Holding bünyesinde bulunan şirketlerin işçilerden 2 günde 1 test istediği, test yaptırmayanların iş yerine alınmayacağı ve haklarında disiplin soruşturması başlatılacağı söyleniyor. Sosyal medyada da TT olan konu sonrası, birçok kullanıcı Koç Holding'e ateş püskürüyor.

Koç Holding, koronavirüsle mücadele kapsamında çalışanlarına yönelik tepki çeken bir uygulamaya imza attı.

2 GÜNDE 1 TEST

Koç Holding bünyesinde bulunan şirketler, aşı olandan da olmayandan da 2 günde 1 test istemeye başladı. Tüm çalışanlara zorunlu kılınan uygulama kapsamında, test yaptırmayanların iş yerlerine alınmayacağı ve mazeretsiz devamsızlık kabul edileceği belirtilerek disiplin soruşturması başlatılacağı söylendi.

ÇALIŞANLARA BİLGİLENDİRME

Koç Holding'e bağlı olan ve seyahat acentesi olarak hizmet veren Setur'un çalışanlarına gönderdiği bilgilendirme bir vatandaş tarafından sosyal medyada paylaşıldı. "PCR beyanı ibraz etmeyi reddeden, aşılarını tamamlamamış çalışma arkadaşlarımız için Ekim ayında beklediğimiz süreçleri uygulamaya devam edeceğiz." diye başlayan bilgilendirme mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Tüm bu bilgiler doğrultusunda 29 Kasım Pazartesi tarihinden itibaren;

  • 2 doz Covid-19 aşısını tamamlamayan ve iş yerinde çalışmakta olan çalışma arkadaşlarımızın mesaisine başlamadan 48 saat içerisinde (2 günde 1) PCR testini yaptırarak, test sonuç belgesini iş yeri hemşiremizle s.....@setur.comt.tr adresinden paylaşmaları gerekmektedir.
  • PCR testi gerekliliğinin yerine getirilmemesi ve sonuçların ibraz edilmemesi durumunda çalışanlar iş yerlerine alınmayacak, işe gelinmeyengünler mazeretsiz devamsızlık olarak sayılacak ve disiplin süreci başlatılacaktır.
  • Aşısını tamamlamayan çalışma arkadaşlarımızın çalışma alanına girebilmeleri için PCR testini yaptırarak iş yerine gelmeden önce test sonuç belgesini iş yeri hemşiremizle s.....@setur.comt.tr adresinden paylaşmaları gerekmektedir. Böylece çalışma alanına girebilmeleri için giriş kartları idari işler tarafından aktive edilecektir.
  • Ayrıca 2 doz Sinovac aşısından 3 ay sonra 3. doz aşı yapılmaz ise kişiler HES sisteminde aşısız görünmektedir. 3. doz aşıyı Sinovac veya Biontech olabilirsiniz işyeri hekimlerimizin görüşü koruyuculuğu nedeniyle 3. doz aşının Biontech olması yönündedir. Aksi halde aşısız görünen kişilerden de PCR talep edilecektir. "

Binlerce tweet atıldı! Koç Holding'in çalışanlarına yönelik başlattığı uygulamaya tepki yağıyor

TEPKİ YAĞIYOR

Test yaptırmayanları işiyle tehdit eden Koç Holding'in bu uygulaması tepkilere neden oldu. Sosyal medyada binlerce tweet atan vatandaşlar, şirkete ateş püskürdü. "KoçHoldingHaddiniBil" etiketi kısa sürede TT oldu.

İşte söz konusu tweetlerden bazıları;

Binlerce tweet atıldı! Koç Holding'in çalışanlarına yönelik başlattığı uygulamaya tepki yağıyor

Binlerce tweet atıldı! Koç Holding'in çalışanlarına yönelik başlattığı uygulamaya tepki yağıyor

Binlerce tweet atıldı! Koç Holding'in çalışanlarına yönelik başlattığı uygulamaya tepki yağıyor

Binlerce tweet atıldı! Koç Holding'in çalışanlarına yönelik başlattığı uygulamaya tepki yağıyor

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Koç Holding Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (23)

Doğrucu Davud:

Pandemi devam ediyor aşı olmayan ya aşı olacak ya da PCR testi yaptıracak. 2 günde bir yapılması da gayet doğal. Aşı yaptımalısın diye zorlamamış Almanya Avusturya İtalya gibi. Daha ne istiyorsunuz ki. Alemin bir akıllısı siz misiniz. Aşı ol kurtul bana ne? Neden toplumu çoluğu çocuğu tehlikeye atıyorsunuz ki. Takdir ettim KOÇ HOLDİNGİ helal olsun size. Aynen devam.

30
56
yanıtYanıtla
uCube :

Ülkenin tek akıllısı sensin evet, aşı olduğun da toplumu, çoluğu çocuğu tehlikeye atmamış mı oluyorsun? Yani aşılı olunca virüsü çocuklara yaymıyor musun? Artık o virüs zaten çocuklara geçti, ne kadar aşı yaptırırsan yaptır o virüs tekrar girmek istedikten sonra vücuda girer. 2 doz aşı olmuş kişiler neden covide yakalanıyor önce bunu düşün. Tehlikeden bahsediyorsun birde. Hastalık belirtisi olmayan biri, neden test yaptıracak? ;))

yanıt4
yanıt4
qqclicks :

kardes olaylara hep boyle tek acidan bakma. bugun "2gunde1 pcr" diyenler yarin "yilda1 asi bilmem ne kadar ilac maske vs vs" derler ise ona da boyun bukup kabul mu edecegiz? Allah'ın gönderdiği Yüce Kitabı Kur'an'a, Peygamberimize (sav) bu kadar bağlı ve sadık mıyız acaba?

yanıt0
yanıt0
ömer ihsan muşlu :

Test istenbilir buda enaz 5-6 gün içerisinde olabilir.Madem ölümden bu kadar korkuyorlar şirket kendi bünyesinde bu testleri yaptırmak zorundadır.Ancak bunların dini imanı Allahları para olduğu için bu paraları dünyada yiyip içip sıçamamak en büyük endişeleridir.

61
20
yanıtYanıtla
tarafsızgörüş:

aşı olandan da test istiyorsa. Biz de Koçtaş ve Migros tan alış veriş yapmayız. işçilerte destek

56
18
yanıtYanıtla
Kimbel:

Bu bulaşıcı hastalık kanunları bile değiştirebilir Almanya Austurya aşı zorunluluğu getirdi aşı olmayan toplu taşımacılığı kullanamıyor toplumdan uzak durması gerek yani işyeride toplumun kapalı alanda çalışması demek KOÇ HOLDING doğru yapıyor aşı olmayan çok Devlet milyonları harcayarak sağlığımızı koruyor peki neden aşı olmuyor kimse kimseyi bulaşıcı hastalığı bulaştırmaya hakkı yok

31
38
yanıtYanıtla
qqclicks :

ya aşılanacaksın ya aşılanacaksinlari desteklemeye devam bravo boyle devam edin (!) hababam sinifindaki gibi tünelin ucunda mahmut hoca cikmasin da ... (!)

yanıt0
yanıt0
Mert koçak:

ya boş yapmasınlar aşı olsunlar o zaman aşı olup işe gidip bu dallamalar yüzünden hastalığa maruz kalamam. Olsun aşısını. Yok küresel çeteymiş te bilmemneymiş te. Hayal dünyalarında kendi evlerinde yaşayabilirler

29
34
yanıtYanıtla
qqclicks :

size yeterli gelmediyse metaverse versinler? kendinizi internete baglayarak "belirlenmis" yerlerden istediginize gorsel olarak gidebilirsiniz? (ironidir, metaverse'e karsi cikin ve uzak durun. metaverse, deccal mentaliteli bir yapay dunya tuzagidir. deccalin, cennet gibi gosterdigi cehennem ve cehennem gibi gosterdigi cennettir)

yanıt0
yanıt0
Abdullah Özdemir:

Hastalığın sebebini asi olmayanlara baglayamazsin kardeş bende asi mıdır net olduğu belirsiz sıvıyı vücuduma enjekte ettirmedim sucmu bu aşı diyebilmek için 6 sene geçmesi lazım testin üzerinden ve herşeyden başarılı ölümcül risk olmadığından emin olunmalı.Senin akıl yoksunlugun yüzünden asi olmayanlara kabahat bulamazsın sen önce aşı nedir ? Nasıl kullanılır ?Nasıl aşamadan geçer bunu öğren ,bay çok ilmis vatandaş! Virüsten deilde akıllı insan azlığından sonumuz gelicek az kaldı!

yanıt0
yanıt0
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title