Haberler

BİM'in Kanada'dan davet aldığı iddia edildi! CEO Haluk Dortluoğlu'ndan yanıt gecikmedi

Güncelleme:

Türkiye'nin dev gıda perakende şirketlerinden BİM, Kanada hükümeti tarafından ülkede faaliyet göstermesi için davet edildiği iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan BİM CEO'su Haluk Dortluoğlu, "Kanada'dan herhangi bir resmi davet almadık. Anladığımız kadarıyla bu, Kanada hükümetinin kendi içinde yaptığı bir değerlendirme olup basına sızdırılan bir konu. Kanada hükümeti talep ederse elbette bir değerlendirme yaparız" dedi.

Kanada basınında yer alan haberlere göre, federal hükümet, rekabeti artırmak ve halka daha fazla seçenek sunmak amacıyla ülkeye gelecek yabancı işletme arıyor.

ALMANYA'DAN DA 2 MARKET VAR

Bu doğrultuda Kanada hükümeti, potansiyel aday listesine Türkiye'den BİM'in yanı sıra Almanya'dan Aldi, Lidl ve Fransız Les Mousquetaires'i aldı.

BİM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

BİM CEO'su HalukDortluoğluReuters'e açıklamada, "Kanada'dan herhangi bir resmi davet almadık. Anladığımız kadarıyla bu, Kanada hükümetinin kendi içinde yaptığı bir değerlendirme olup basına sızdırılan bir konu. Kanada, yakın zamanda girmeyi düşündüğümüz bir pazar değildi. Ancak Kanada hükümeti tarafından talep edilirse elbette bir değerlendirme yaparız. Piyasayı analiz edip görüş bildiririz" diye konuştu.

FAS VE MISIR'DA DA FAALİYET GÖSTERİYOR

Satış açısından Türkiye'nin lider gıda perakendecisi olan BİM, şu anda Türkiye'nin yanı sıra Fas ve Mısır'da da faaliyet gösteriyor.

NET GELİR 8 MİLYAR TL

Şirketin açıkladığı son mali rakamlara göre BİM'in 2023'ün 3. çeyreği sonu itibarıyla dokuz aylık satışları 184 milyar lira (5,64 milyar dolar) seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde net geliri ise 8 milyar lira oldu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Hükümet Türkiye Kanada Bim CEO Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (17)

Shef :

Bim'in rafsız ve sade halini istiyoruz. Bu milletin sizi tercih sebebi "halk için kaliteli ürünleri uygun fiyata sunma" sloganıydı. Fakat diğer marketlerden farkları kalmadı.

137
9
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bizdeki üç harfliler rekabet etmiyor aralarında anlaşıp tekel oluşturmuşlar kesinlikle bu market zinciri elenir

121
6
yanıtYanıtla
YİĞİT TÜRKALP:

KANADA GİBİ BİR ÜLKE BUNLARI ALIR MI ÜLKEYE....

62
11
yanıtYanıtla
Fondaşsavar:

Sen kendini ne sanıyorsun ki Bunlar diyorsun. Bunlar dediğinin yaptığı ticaretin kaçta kaçını yapabiliyorsun ki?

yanıt12
yanıt12
Eclipse Moon34:

Doğru yorum

yanıt3
yanıt0
Hsn:

Kanada fahiş zamlar yaptırmaz haberiniz olsun o yüzden tutunamazsınız oralarda

34
4
yanıtYanıtla
veli İdi:

“Anladığımız kadarıyla Kanada hükümetinin kendi içinde yaptığı bir değerlendirme” diyor BİM CEO’su. Bakanlar korulundamı konuşuldu acaba? Yoksa ulusal güvenlik toplantısında mı? Bu nasıl kafa böyle? Bim in hangi ürününü tüketince bu kafaya ulaşılabiliyor :))

25
6
yanıtYanıtla
Mustafa Uzun:

Tabii Kanada da bu fiyata çalıştıracak eleman bulabilirsen. Hem en düşük fiyata hemde en az sayıda elemanla hemde en fazla süre çalışacak dünyanın başka hangi ülkesi var merak ediyorum. Türkiyede ise Krallığını ilan etmiş durumda. İktidara bile rest çekebiliyor lar.

23
1
yanıtYanıtla
gökhan yıldırım:

medeni ülkelerde sizin o sattğiniz ürünleri yemezleri hemde o fiyatlara...

20
2
yanıtYanıtla
kuzeyli baba:

türkiye de kı market urunlerı gayet saglıklı lezzetlı hayırdır sızın bı sorununuz mu var bım ıle

yanıt2
yanıt8
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title