Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil tartışmalarına ilişkin, "Olaya Roubini merkezli bakamayız."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil tartışmalarına ilişkin, "Olaya Roubini merkezli bakamayız. Eğer onun zaviyesinden bakarsak, sektör de onun zaviyesinden bakarsa bence büyük yanlış yapar. Biz Roubini zaviyesinden değil de kendi zaviyemizden, ülkemizin gerçekleri, ülkemizin ihtiyaçları zaviyesinden bakmamız lazım. Bu açıdan baktığımızda, bu bizim yapamayacağımız bir şey değil" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Ergün, SKYTÜRK 360 televizyonunda katıldığı programda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yerli otomobil çalışmalarına ilişkin, "Kriz kahini" olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini'nin sözlerinin hatırlatılması üzerine Ergün, bu konuda herkesin görüşünü bildirebileceğini söyledi.

"Olaylara Roubini merkezli bakacak olursak dünya şimdi yıkılmış olması lazımdı, ülkelerin hiçbir tanesi ayakta duramıyor olması lazımdı, Türkiye de bunlardan bir tanesi" diyen Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye dair de Roubini'nin geçmişte neler söylediğini biliyoruz. Olaya Roubini merkezli bakamayız. Eğer onun zaviyesinden bakarsak, sektör de onun zaviyesinden bakarsa, 'Roubini böyle demiş, acaba böyle mi yapsak' derse bence büyük yanlış yapar. Biz Roubini zaviyesinden değil de kendi zaviyemizden, ülkemizin gerçekleri, ülkemizin ihtiyaçları zaviyesinden olaya bakmamız lazım. Bu açıdan baktığımızda, bu bizim yapamayacağımız bir şey değil."

Hükümet olarak gereken teşvikleri oluşturduklarını ve gereken motivasyonu sağladıklarını belirten Ergün, yerli marka otomobil yapmanın milli ve manevi bir görev olduğunu ifade etti.

-"Markalaşma desteği gelebilir"-

Bu konuda yapılan tartışmaların, karar alma süreçlerini biraz olumsuz etkilediğine de işaret eden Ergün, biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu bildirdi.

Bakan Ergün, bunun bir markalaşma süreci olduğunu belirterek, "Bu konuyla ilgili yatırım teşvikleri dışında markalaşmayla ilgili de özel destek mekanizmaları gerekebilir, ona da hazırız. Markalaşma konusunda özel birtakım destek mekanizmaları oluşturma imkanına da sahibiz" dedi.

-Tayvanlı elektronik şirketi TECO'nun Türkiye'ye gelebileceğini düşünüyorum"-

Tayvanlı elektronik şirketi TECO'nun yönetimiyle Türkiye'de yatırım konusunda bir görüşme yapıp yapmadığının sorulması üzerine de Ergün, şunları söyledi:

"Evet, TECO'nun başkanı ve yöneticileri, Avrupa başkanı ile Tayvan'daki ana grubun başkanı geldiler, onlarla görüştük. Enteresan bir şey oldu. Türkiye'yi ilginç bir şekilde şimdiye kadar fark edemediklerini, Türkiye'nin kendileri için ne kadar önemli bir yer olduğunun dikkatlerinden kaçtığını, bunun için başka yerlere yöneldiklerini söylediler. Şimdi ise Türkiye'yi, son yıllardaki başarısı da dikkat çekici bir ülke olması açısından yatırım yapılabilir bir ülke olarak değerlendirdiklerini ve samimiyetle bu konu üzerinde çalıştıklarını ifade ettiler. Lojistik de bunlardan bir tanesi olabilir. Sadece lojistik değil ama diğer yatırım konularında da mesela elektrik motorları ve benzeri alanlarda da yatırım yapabileceklerini... ama yeni gelmişler henüz ülkeye. Tam bir araştırma safhasındalar fakat büyük bir firma ve çok samimi buldum başkanlarını ve yöneticilerini. Türkiye'nin onlardan istifade edebileceği çok yönler var. Onların da Türkiye'den istifade edebileceği çok yönler var. Bu firmanın yatırım için Türkiye'ye gelebileceğini düşünüyorum. Biz de onlara yardımcı olacağız."

Muhabir: Recep Demir

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Nouriel Roubini Nihat Ergün Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title