Haberler

Kredi Kartlarını Boşaltan Yeni Bir Virüs Yayılıyor!

Güncelleme:

Kredi kartlarını boşaltan yeni bir virüs dünyayı kasıp kavuruyor. Uzmanlar CryptoWall virüsüne karşı tüm kullanıcıları uyarıyor.

Trend Micro, kredi kartlarını boşaltan yeni bir saldırıya karşı tüm kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda ikaz etti.

BİLGİLERE BİLGİSAYARDAN ULAŞIYOR

Siber saldırganları artık fidye yazılımlarıyla kullanıcıların bilgisayarlarını kilitleyip para almak tatmin etmiyor. Fidye yazılımlarıyla casus yazılımları birleştiren saldırganlar artık tüm veri trafiğini dinleme ve bilgisayarları ele geçirmeye çalışıyorlar. İnternet ve veri güvenliğinde dünya lideri Trend Micro'nun yakaladığı bu yeni saldırıda CryptoWall adlı bir fidye yazılımının Fareit isimli bir casus yazılımla birleştirildiğini ortaya çıkardı.

AZ RİSKLİ DOSYALARLA SALDIRIYOR

Saldırıda kullanılan CryptoWall 3.0 fidye yazılımı, kullanıcılara yollanan e-postaların içine gizleniyor. Trend Micro'nun yakaladığı örnekte sanki bir iş başvurusunda bulunuyormuş gibi yollanan e-postanın içinde bir özgeçmiş dosyası bulunuyor. Bu dosya açıldığında ise kullanıcının bilgisayarına CryptoWall fidye yazılımı bulaşıyor. CryptoWall, zararlı parçalarını JavaScript ve resim dosyaları gibi küçük boyutlu ve bazı tarayıcılar tarafından riskli görülmeyen dosya uzantılarını kullanarak gizlemeye çalışıyor.

BİLGİSAYARLARI KİLİTLİYOR

CryptoWall, bilgisayarı ele geçirdiğinde ise dosyalarla birlikte tüm bilgisayarı da kilitliyor. Kilidin kaldırılması için ise kredi kartları hedef alınıyor ve 500 dolar ödenmesini istiyor. Eğer belli bir süre girişimde bulunulmazsa kullanıcılardan bu bedelin iki katı talep ediliyor. CryptoWall bununla da kalmıyor ve bilgisayarlara Fareit isimli bir casus yazılımı da bulaştırıyor. Fareit ise bilgisayar kilitliyken arka planda çalışarak kayıtlı kişisel bilgileri, sisteme ait FTP'leri, e-posta hesaplarını, web tarayıcısı verilerini ve eğer hatta mevcutsa Bitcoin cüzdanlarını dahi ele geçiriyor.

GÜVENMEDİĞİNİZ E- POSTALARI AÇMAYIN

Saldırıdan en fazla etkilenen ülkelerin başında yüzde 50 oranla Avustralya ve Yeni Zelanda geliyor. Bunun yanında saldırıların yüzde 24'ü Kuzey Amerika bölgesinde, yüzde 14'ü ise Avrupa bölgesini hedef aldı. Kullanıcılar zararlı yazılımlar daha bilgisayarlarına bulaşmadan önce onları engelleyecek bir veri güvenliği yazılımı kullanarak CryptoWall gibi fidye yazılımlardan korunabilirler. Bunun yanında düzenli olarak yedekleme yapmak ve şüpheli e-postalardaki dosyaları açmaktan kaçınmak da uygulanabilecek yöntemlerin başında geliyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Trend Micro Kobi Memur Alışveriş Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (20)

İnanç direnişMobil-IOS:

bunu PKK yapıyor geliri vurgun kaçakçılık ölüm itlik bunlarda vurun yıkın PKKyı

13
12
yanıtYanıtla
abdullahMobil-ANDROID:

tam akp ye göre aday durmak yola devam

3
6
yanıtYanıtla
bu gune kadar dolandirilmadim bu sekildeMobil-ANDROID:

ama en yakinlarim.can dostum dedigim arkadaslar carpti.babam alacagimi isteyince basindan def etti.arkadasim numarasini degistirdi.mahkemede inkar etti.Allaha sukur suan maymun gozunu acti.durumum onlardan iyi.

7
0
yanıtYanıtla
celal k.Mobil-ANDROID:

artık barış olsun

0
5
yanıtYanıtla
turan genclikmobilWeb@haberler.com:

Pkk kimin iti lan

2
3
yanıtYanıtla
Apple fan.:

Windows kullananlar düşünsün.

5
0
yanıtYanıtla
Kerim Türkoğlu Mobil-ANDROID:

Banka düşünsün hesapların güvenliğini sağlamak zorunda. .

5
0
yanıtYanıtla
Bİ DOSTmobilWeb@haberler.com:

Anlamadığım şuuuu. Neden kredi kartlarını boşaltan değilde dolduran virüs yayılmaz.

4
0
yanıtYanıtla
/\:

Virüs koruma programı olmadan olmaz.

3
1
yanıtYanıtla
yorumlumobilWeb@haberler.com:

Bankalar vatandasın parasını virüssüz bosaltıyor. bu cok daha tehlikeli.

4
0
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title