Haberler

Beyaz Eşya Sektörü, Düğün Sezonu ile Hareketlenmeyi Bekliyor

Güncelleme:

Beyaz eşya sektörü, düğün sezonu açılmasıyla Haziran ayının ortasında oluşacak hareketliliğe hazırlanıyor. Satışların Haziran ayının 15'inden sonra artacağını bekleyen sektörün Nisan ayında ihracatı azaldı. Buna bağlı olarak ürünler iç piyasaya yöneldi.

Bir süredir durgun seyreden beyaz eşya sektörü, düğün sezonuyla Haziran ayının ortasında hareketlilik bekliyor. Beyaz eşya ihracatının Nisan ayında düşmesiyle birlikte ürünler iç piyasa için sunuluyor.

Beyaz eşya sektörü, düğün sezonunu açılmasıyla Haziran ayının ortasında oluşacak hareketliliğe hazırlanıyor. Satışların Haziran ayının 15'inden sonra artacağını bekleyen sektörün Nisan ayında ihracatı azaldı. Buna bağlı olarak ürünler iç piyasaya yöneldi. Evlenecek çiftler daha çok sıfır ürünleri tercih ederken, öğrenciler ikinci ele talip oluyor. Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve televizyondan oluşan düğün paketi 18 bin lira ile 25 bin lira arasından satılıyor.

Beyaz eşyada iç satış arttı, ihracat düştü

Nisan'da beyaz eşya satışları altı ana grupta yüzde 27 artarken ihracat yüzde 54 düştü. Üretim altı ana grupta yüzde 13 düşerken Ocak-Nisan döneminde üretim yüzde 5 geriledi.

"Satışlarımız Haziran'ın ortasından sonra artacak"

Beyaz eşya piyasasının önümüzdeki dönemde hareketleneceğini söyleyen esnaf Hüseyin Özalp, "Önümüzdeki dönemde düğün ve öğrenci sezonu başlayacak. Hareketlilik mecburen olması gerekiyor. Haziran ayının ortasından sonra hareketlilik başlayacaktır. Bu dönemde iğne atsan yere düşmeyecek. İhracat azaldı, şu anda herkesin deposu dolu. Haziran'ın 15'inden sonra depolar boşalacak. Evlenecekler ve öğrenciler için stoklarımız hazır. Satışlarımız Haziran'ın ortasından sonra daha da artacak. Beyaz eşyada düğün paketi için ayrılacak bütçe maksimum 25 bin lira minimum ise 18 bin liradır. Bu paketin içinde buzdolabı, bulaşık makinesi, televizyon ve çamaşır makinesi var. Evlenecek olanlar çok nadiren ikinci el alıyor, genelde sıfır ürün tercih ediyorlar. Öğrenciler ise ikinci eli tercih ediyorlar. Öğrencilere de paket yapıyoruz; ütü, ocak gibi ürünleri hediye veriyoruz" dedi.

Esnaf Selçuk Özalp ise "Haziran ayının 15'inden sonra piyasada bir hareketlilik olacağını düşünüyoruz. Biz daha çok ikinci el ürün satıyoruz. Çamaşır makinesi modeline göre 3 ila 7 bin liradan satılıyor. Buzdolabı ise 3 bin 500 liradan başlıyor, 7 bin liraya kadar devam ediyor. Öğrenciler için kampanyalarımız sürüyor. Elimizden gelen indirimi sağlıyoruz. İhracat azaldı, piyasada bir hazırlık var. Satıcılar şimdi iç piyasaya yöneldi, bu da piyasaya olumlu yansıyacak" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Beyaz Eşya Ekonomi Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeni fotoğrafı ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title