Haberler

Taslak Bakan Bozdağ'ın masasında! Evlilik yılına göre nafaka düzenlemesi geliyor, işte detaylar

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, göreve başlamasının ardından uzun süredir tartışma konusu olan nafaka tartışmalarıyla ilgili yeni düzenlemeye odaklandı. Önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulması beklenen düzenlemeye göre 3 yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 7 yılın altındaki evliliklerde 5 ile 10 yıl arasında nafaka verilmesi ön görülüyor.

Abdulhamit Gül'ün görevden ayrılmasının ardından yeniden Adalet Bakanlığı'na atanan Bekir Bozdağ'ın ilk işi uzun süredir devam eden nafaka tartışmasıyla ilgili oldu. Adalet Bakanlığı kurmayları tarafından hazırlanan taslak, Bakan Bozdağ'ın da masasına getirildi. Taslak hazır, evlilik yılına göre nafaka düzenlemesi geliyor.

AK PARTİ'NİN HUKUKÇU KURMAYLARI TOPLANACAK

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, Bozdağ'ın, çalışmalarda sona yaklaşılan taslağı incelemesinin ardından AK Parti'nin hukukçu kurmaylarıyla önümüzdeki günlerde bir toplantı yapması planlanıyor. Taslak metin üzerinde yapılacak son rötuşlarının ardından nafaka düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

EVLİLİK YILINA GÖRE NAFAKA DÜZENLEMESİ

Taslak metne göre nafaka ödeme süresine üst sınır konulacak ve evlilik süresine göre nafaka ödenecek. Mesela; 3 yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 7 yılın altındaki evliliklerde 5 ile 10 yıl arasında nafaka verilecek. Takdir yetkisi yine hakime bağlı olacak. Hâkim, nafaka konusundaki kararını, çocuk sayısı ile kadının iş durumuna göre verecek.

"BİR AN ÖNCE TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ"

AK Parti kurmayları "Yakın bir dönemde nafaka için toplantı yapacağız. Taslak metin tamam. Bu sürecin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz. Düzenlemeyi bu yıl içerisinde Meclis gündemine getirmeyi planlıyoruz. Bu konudan mağdur olan vatandaşların sıkıntılarını gidereceğiz. Her iki tarafı da mağdur etmeyecek bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Ömür boyu nafaka uygulamasını doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜM ANLAŞMAZLIKLARIN KARARA BAĞLANMASI BEKLENMEYECEK

Öte yandan boşanma davalarında da önemli bir düzenleme yapılacak. Çekişmeli boşanma davalarına konu olan tazminat, velayet, nafaka ya da eşler arasında kusurun kimde olduğu gibi sebepler bu süreci uzatabiliyor.

Ak Parti, bu sürecin uzamaması için yapılacak düzenlemeyle, boşanmak için tüm anlaşmazlıkların karara bağlanması beklenmeyecek. Bu usul hükümleri ana davadan ayrılacak. Yani kusur, tazminat ve diğer uyuşmazlık konularında, boşanma gerçekleştikten sonra karar verilecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Nafaka Davası Bekir Bozdağ Haberler

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

İstanbul'da çöken binada gözaltı sayısı 2'ye yükseldi! Bina sahibinden sonra zemin kattaki dönerci de Emniyet'te

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Bakmadan Geçme

LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı! 2024 ve 2025 okullar ne zaman açılacak? 2024 – 2025 eğitim öğretim dönem ne zaman başlayacak? Zorunlu askerlik kalkacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılacak mı 2024? 2 Haziran hangi burç? 2 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Haziran tarihi hangi burç olur? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı hangi tarihte, ayın kaçında başlayacak?
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'ye çağrıda bulundu: Çayın fiyatı 25 liraya çıkarılmalıdır

500

Yorumlar (15)

Hakan Aksa:

bu ne saçma iş ya yapacağınız işe sizin. adam 1 yıl evli kalsa 5 yıl nafakaya mahkum mu kalacak bu ne saçma iş ya. yapın şunu adam gibi milleti çileden çıkarmayın millet delirdi iyice zaten ülke karışacak iç savaş çıkacak bunlar hala akılsızlık peşinde

76
7
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

Türkiye de sadece erkekler yok kadında düşünülüyor, şuan 1 gün evli kalsan bile ömür boyu nafaka var. o daha saçma değil mi. yapsınlar da 5 yıl yapsınlar.

yanıt30
yanıt11
haksız mıyım:

bu düzenleme işe yaramaz bence. hatta erken boşanmalara sebep olur. çok evli kalınca çok nafaka ödemeyeyim diye az canı sıkılan hemen ayrılma yoluna gider. bunu düşünemiyorlar mı kanun koyucular.

42
22
yanıtYanıtla
İbrahim YÜCEL:

MİLLET BİZE OY VERMESİN DİYE ELİNİZDEN GELENİ YAPIYORSUNUZ! YAZIKLAR OLSUN SİZE. ERKEK AMELE GİBİ ÇALIŞACAK KADINDA O PARAYI YİYECEK OH NE ALA MEMLEKET!

50
12
yanıtYanıtla
Melike Aras:

Eğer çocuğun velayeti annedeyse adam eşşek gibi nafaka verecek. Tek başına yapılmıyor o çocuk başından atınca da kurtulamazsın. Zaten çocuğa verilen emeğin binde biri etmiyor o nafaka. Erkekler gitsin önüne gelenle evlensin istediğinden çocuk yapıp arkasına bile bakmasın o zaman.

16
43
yanıtYanıtla
Vahit Gürüz:

Yasa ne gerektiriyorsa bu hususlara uyulur ama Bayan olarak bu tarz konuşma hoş değil kimse kimsenin kölesi değil

yanıt44
yanıt5
Umit Cetin:

bu karar gerçekten gerekliydi adalet bakanının değişmesi ve düzene girmesi ekonomi anlamlada olumluya yansır

18
39
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

ne kadar zormuş yaw, 3 yıl öncede okumuştum aynı başlıklı haberi.

44
1
yanıtYanıtla
Serkan Yaman:

devletin bile 6 ay işsizlik maaşı verdiği ülkede nasıl olur da 5-10 yıl nafaka olur ? 3 yıla kadar evliliklerde 6 ay ,daha uzun evliliklerde 1 yıl sınırı olmalı.

12
3
yanıtYanıtla
Arako Roka:

Nafaka belirli olmasi iyidir kadinda calişsin kimse calismasin demezler devlet bir an once cikarmalidir 11 yil evli kaldim bosanmadan once nafakaverdim yano 20 yil banada günah kalp kirizi gecirdim kim agladi anam babam başka hiç kimse..bir an once sonuclansin...

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title