Haberler

Konut kredilerinde limit güncellendi: 5 milyon liranın altındaki daireler için yüzde 90'a kadar kredi kullanılabilecek

Güncelleme:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, konut kredilerinde limiti güncelledi. BDDK, daha önce 2 milyon lira ve altında olan konutlar için belirlediği yüzde 90'a kadar kredi kullanım sınırını 5 milyon liraya çekti.

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'te yapılan değişikliklere ilişkin karar, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) resmi internet sitesinde yayımlandı. Değişiklik doğrultusunda, tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı tablosu güncellendi. Buna göre, değeri 5 milyon lira ve altında olan sıfır konutlar için, bu bedelin yüzde 80-90'ı kadar kredi kullanılabilecek.

DEĞERİ 5 İLA 20 MİLYON ARASINDA DEĞİŞEN KONUTLAR

Söz konusu oran, değeri 5 milyon lira ile 10 milyon lira arasındaki sıfır konutlar için ise yüzde 70 ila 80 arasında olacak. Değeri 10 milyon lira ile 20 milyon lira arasında değişen sıfır konutlar için tüketiciler bu bedelin azami yüzde 60-70'i kadar kredi alabilecek. Değeri 20 milyon liranın üzerindeki sıfır konutların ise yüzde 50'si ila 60'ı arasında kredi kullanabilecek.

İKİNCİ EL KONUTLAR İÇİN DE AZAMİ ORANLAR YENİDEN BELİRLENDİ

Karar ile, ikinci el konut alımında ve konut teminatlı kredilerde kullandırılabilecek azami kredi tutarları da yukarı yönlü revize edildi. Buna göre, değeri 1 milyon lira ve altında olan ikinci el konutlar için, bu bedelin yüzde 90'ı kadar kredi kullanılabilecek. Söz konusu oran, değeri 1 milyon lira ile 2 milyon lira arasındaki ikinci el konutlar için ise yüzde 60 ila 70 arasında olacak. Değeri 2 milyon lira ile 5 milyon lira arasında değişen ikinci el konutlar için tüketiciler bu bedelin azami yüzde 50-60'ı kadar kredi alabilecek. Değeri 5 milyon lira ile 10 milyon lira arasındaki ikinci el konutlarda 2,5 milyon lira ila 3 milyon lira tutarında kredi kullanılabilirken, 10 milyon lira üzerindeki ikinci el konutlar için kredi kullanılamayacak.

YENİ KONUT FİNANSMANI PROGRAMI KAPSAM DIŞI

Öte yandan Yeni Konut Finansmanı Programı kapsamında kullandırılacak krediler karar kapsamında yapılan belirlemelere tabi olmayacak. BDDK, daha önce 2 milyon lira ve altında değere sahip sıfır konutlar için yüzde 80-90 düzeyinde kredi kullandırılabiliyordu. İkinci el konutlar için ise azami yüzde 90'ı kadar kredi kullanabilme şartı 500 bin lira ve altı değere sahip konutlar için uygulanıyordu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurumu Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

Ahmet YILMAZ:

Abi ben bi çalışan olarak 2milyon liralık ev alıp aylık 26 bin lira veya 56 bin lira ödeme yapabilecek maaşı alamıyorum.

30
2
yanıtYanıtla
Erkan :

Kredi limiti yüzde doksana çıksa ne bankalar iki yüz elli binden fazla kredi vermiyor.

28
2
yanıtYanıtla
Selçuk Kartal:

Yani hukumet diyorki fakir fukara tokiye muhtac kalsin zengin, parasi olan kesim sadece ev sahibi olabilir ozeti bu .. Ne kadar cok paran var o kadar kolay ev sahibi olursun ... 15 bin maasin mi var ruyanizda gorursunuz ev sahibi olmayi Bankalarda bunu bu yolla bize deklare etmis oldu

22
7
yanıtYanıtla
Kadir Atış:

1. derece yakını sayısınca ev alma hakkı olmalıdır, anne, baba ve 1 çocuk varsa en fazla 3 ev alabilmelidir. 1 kişinin 50-100 tane ev alınması engellenmelidir. Aç gözlülüğün acısı şuan ortaya çıkıyor iken 10 yıl sonra çok acı şekilde bedel ödeyeceğiz

25
3
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

2 milyon ev kredisi çekerseniz, aylik ödemesi 34.000 tl.Dalga mi geçiyorsunuz insanlarla ,memur maaşı,asgari ücret ne kadar?Konteyner ev,çadırlara mahkum edeceksiniz insanları.Yabanciya ev satisi ,kiralanması yasaklansın artık.

20
0
yanıtYanıtla
erhan gülem:

Sakamisiniz yaw sizz 5 milyon kredi kullanabilecek kim var lannn

15
0
yanıtYanıtla
Selçuk Kartal:

Milletvekilleri bakanlar mustesarlar ceolar patronlar sadece bu kesim ev alir calisana ev yok kirada otursunlar mantigi bu

yanıt9
yanıt0
wqwq wwqw:

Tv ler taraf tutmamali cocuklarimizi nasil bir gelecek bekliyor her gun dusunuyorum once insan insanligini bilmeli herkes birilerinin tarafi olma pesinde kendi kimliklerini kaybediyorlar

13
0
yanıtYanıtla
ayh:

Zengine daha lux evlerde oturma kredisi !

12
0
yanıtYanıtla
Ali Kamil Acar:

Karı koca memura bile 150 bin kredi çıkaran bankalarımız meblağı artık 200 bin yapar üstünü cepten vatandaş öder …

10
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title