Haberler

Bayraklı Belediyesi'nde Ortalama İşçi Ücreti 5 Bin 250 Oldu

Güncelleme:

İzmir'de, Bayraklı Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 80 kadrolu işçiyi kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

İzmir'de, Bayraklı Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında 80 kadrolu işçiyi kapsayan sözleşmede, 'Eşine fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan, içki ve kumar sonucu evin huzurunu bozan işçinin maaşı 1 yıl boyunca eşine verilir' maddesi yer aldı. Yeni zamlarla birlikte en düşük net işçi ücreti 4 bin 950 TL'ye yükselirken, ortalama işçi ücreti 5 bin 250 oldu.

"SENDİKASIZ KÖLE PAZARI"

80 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme için Bayraklı Belediyesi Osmangazi Hizmet Binası konferans salonunda tören düzenlendi.


Törene, Bayraklı Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ, Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş İzmir 6 No'lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve işçiler katıldı. Başkan Karabağ, Türkiye'nin bir Ortadoğu ülkesi olma noktasına sokulduğunu belirterek, "Sendikasız ve köle pazarlarının kurulduğu bir ortam yaratılıyor. Yaptığımız sözleşme rakamlar geçmişe göre daha iyi olabilir ama önümüzdeki yıllarda sendikasız hayat içerisinde sözleşmeler yapılamaz hale gelebilir. İşçi sınıfının birinci mücadelesi demokrasi mücadelesi olmalıdır ve yerini de iyi belirlemelidir. İşçi sınıfı mücadelesinde safını iyi tutmuş, iyi bilen sendikalarla hayatını sürdürmelidir. Bu anlamda biz de Bayraklı'da yeni örgütlenen Genel-İş ile birlikte toplu sözleşme imzalıyoruz" dedi.

"VEFAKAR TAVIRLARINI ASLA UNUTMAM"

Bayraklı Belediyesi kurulduğunda bazı zorluklarla karşılaştıklarını, ancak bunları tek tek aştıklarını belirten Başkan Karabağ, "Kurulduğumuzda maalesef Karşıyaka özellikle 6 ay yasa gereği temizlik, park-bahçe işlerini yapması gerekirken 20 Nisan'da bu işini 'Ben yapmıyorum, vazgeçtim' diyerek araç gereçleri çekerek bizi ortada bırakmıştır. Bornova devam etmiştir. Ama Karşıyaka, Kent A.Ş. krizini bahane ederek bizim mağduriyetimize sebep vermiştir. O süreçte kadrolu işçi arkadaşlarımızın vefakar, cefakar bizi yalnız bırakmayan davranışını ben asla unutmam. Hayatta en nefret ettiğim şey vefa duygusu olmayan insanlardır. Dolayısıyla işçi kadrolu arkadaşlarımızla bir taşın altına elini koyma mücadelesi verdik. Bundan da başarıyla çıktık. Dolayısıyla kıdem tazminatının tartışıldığı bir ortamdayız. Bu iktidar herhalde kıdem tazminatını da bir şekilde kaldıracak gibi görünüyor. Bütün bunları dikkate alarak işçi arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması için bu sözleşmeyi birlikte hazırladık. Hayırlı olsun" dedi.


"BAŞKAN BİZİM KARDEŞİMİZDİR, YOLDAŞIMIZDIR"

Genel İş Başkanı Çalışkan ise, "Biz emek örgütüyüz. Biz masanın öbür tarafındayız. Masanın diğer tarafında işverenler vardır. Pazarlık ederiz. Mücadele ederiz. Emek sermaye çelişkisi devam ettiği müddetçe bu böyle devam edecek. Ancak dünyada ve Türkiye'deki gelişmelere bakıldığında, emeğe yönelik saldırıların yoğun yaşandığı süreçte, Genel Hizmetler İş Kolunda halkın seçtiği bizim için oranın mülki amiri olan belediye başkanlarına hele hele emek dostu, DİSK dostu, Genel İş dostu olunca biz işveren demiyoruz. 'Emek dostu, kardeşimiz, yoldaşımız' diyoruz. Belediye Başkanımız da bizim kardeşimizdir, yoldaşımızdır" diye konuştu.

EŞİNE ŞİDDET UYGULAYANIN ÜCRETİ EŞİNE VERİLECEK

Toplu sözleşmenin detayları ile ilgili bilgi veren Genel-İş 6 No'lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, "Günlük yevmiyelere totalde yüzde 30 zam yapıldı. Yılda 5 defa verilen erzak yardımı 6'ya çıkarıldı. Tüm çalışan işçilere ayırımsız ağır iş primi olarak maaşlarına 405 lira yansıtılması kararlaştırıldı. Tüm işçilere risk zammı yüzde 30, kıdem zammı ise yüzde 35 oranında arttırıldı. Kadına karşı şiddet toplu sözleşme maddesine girdi. Eşine karşı fiziksel ve psikolojik şiddet uygulayan, içki ve kumar gibi kötü alışkanlıklarla evin huzuruna bozan işçinin maaşı bir yıl boyunca eşine verilecek. Yapılan yeni zamlarla birlikte en düşük net işçi maaşı 4 bin 950 TL'ye yükselirken ortalama işçi maaşı 5 bin 250 oldu" dedi.

Konuşmaların ardından Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan toplu sözleşmeyi alkışlar arasında imzaladı. Sözleşme töreninin ardından da kurban kesildi. Başkan Karabağ, işçilerle toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Hasan Karabağ Emine Yılmaz Bayraklı İzmir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

Bakmadan Geçme

İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (54)

ŞÜPHE:

demekki bu chpli belediye vatandaşına vereceği hizmetten kısıp yandaş ve yoldaş işçilere aktarıyor nerede var 5000 tl işçi ücreti ya. chpli belediye başkanı 80 işçi ile dünyayı kurtaracağını zannediyor galiba bunların aklı bu kadar çalışıyor işte.

17
22
yanıtYanıtla
FIRTINA-IZMIRLI:

eyer gercekten 5000 verirse 1 senede top atar merak etmeyin yada soygun yapmaya baslaresnafi soyar

yanıt6
yanıt5
ŞÜPHE:

Bunlar kimin parasını kime veriyorlar 5. 900 TL işçi maaşı nerede var. bu durumun müfettişlerce incelenmesi lazım yok öyle yoldaşlara bol keseden devletin parasını peşkeş çekmek. Bu parada bir vatandaş olarak bir zerre miktar hakkım varsa bunlara zehir zıkkım olsun yemek nasip olmasın İNŞAALLAH. . . . . . . . . . . . .

16
10
yanıtYanıtla
geçen 15 yıldan şüphe et sen:

bunca yıl yandaşa, vakfa, şuna buna gidenleri sorgulamazsınız, parsel parsel satılanlara aldırmazsınız, vatandaş maaş aldı diye kıyameti koparırsınız.

yanıt8
yanıt3
TOLGA:

Bence devletin bu konuyu incelemesi lazım asgari ücretin 1300 tl olduğu bu ülkede bayraklı belediyesi çalışanları ne yapıyormuş gidipte terörle mi mücadele ediyorlamış ki bu toplu sözleşmeyi yapıyorlar . Bence savcılarımız gereğini yapmalı

18
8
yanıtYanıtla
Oz:

Chp yapar, Akmallar bakar kudurur. Milletin parası ile millete hava atıp oy istemekte sadece akpnin fıtratında vardır!

7
17
yanıtYanıtla
Tüm CHP li belediyelerden bekliyoruz...:

CHP li belediyeler işçi sayısı toplam 80 mi acaba, yaysın bütün CHP li belediyelere görelim bakalım. Sadece 80 kişiye o maaşı veriyolar bunu örnek gösteriyorsun. Emin ol o maaşı alanlarda o belediye başkanının bir şekilde tanıdığıdır.

yanıt13
yanıt1
diriliş mi?:

600 yıllık enkazı dirilten CHP''dir. . . 600 yıl vur kırdan başka bi şey yapma, tek çivi çakma, sonra 90 yılda ülkeyi kalkındıran CHP''nin eserlerini sat sat adını diriliş koy. . Hadi ordan.

yanıt2
yanıt0
demokrat:

bu maaşı verebilecek bir tane sağcı, dinci kafaya sahip, muhafazakar, ırkçı görüşlü belediye veremez. para olsa da vermez. gidip milyonluk makam arabası alır. sağcı, dinci, kapitalistler.

11
12
yanıtYanıtla
pehh:

la eleman olsun gözümüz yokta ben mühendislik mezunu yüksek lisanslı 2 yabancı dil sahibi bir devlet çalışanıyım. milyonluk hatta yerine göre milyarlık işlerin altına imza atıyorum. peki sana sorayım o maaşı alan işçiler hangi vasfa sahiplerde o maaşı alacaklar. o zaman bende orda işçi olayım. hatta ülkecek işçi olalım herkes bu maaşı alsın. bu arada bu işçiler beyin cerrahı uzmanlığını yapandan da unideki araştırma görevlisinden de öğretmenden de çok maaş alıyor. vay be.

yanıt1
yanıt4
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title