Haberler

Bank of America'dan dolar tahmini: Seçimleri kim kazanırsa kazansın yüzde 15-25 artış bekliyoruz

Güncelleme:

Türkiye 14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine kilitlenirken, seçim sonuçlarının ekonomiye olan yansıması da merak konusu. Bank Of America'nın 30 Mart tarihli raporu ortaya çıkarken, tahminlere göre Türkiye'de seçimleri kim kazanırsa kazansın dolarda yüzde 15-25 düzeyinde bir yükseliş gerçekleşecek.

Bank of America Securities ekonomide dengelenme için dolar/TL kurunun yüzde 15-25 düzeyinde 'artması gerektiğini' ifade etti.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YENİDEN DENGELENME İHTİYACI

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, BofA Securities ekonomist ve stratejistlerine göre tüm göstergelerin Türkiye ekonomisinden yeniden dengelenme ihtiyacına işaret ettiğini, bunun da finansal koşullarda sıkılaşma, deprem sonrası harcamalarda kayda değer bir düşüş ve Türk lirasında yüzde 15-25 arası bir değer kaybı ile sağlanabileceği değerlendirmesinde bulundu.

"DOLAR/TL ADİL DEĞERİ 24 SEVİYESİ"

Kurumun Zümrüt İmamoğlu, Merveille Paja, David Hauner ve Mikhail Liluashvili imzalı ve 30 Mart tarihli raporunda, gerçekleşen cari denge rakamlarının uzun vadeli normlar ile kıyaslandığı banka modelinin dolar/TL'nin adil değerini 24 seviyesi olarak gösterdiği belirtildi.

"PARA BİRİMLERİ SIKLIKLA ADİL DEĞERLERİNİN ÜZERİNDE İŞLEM GÖRÜR"

Raporda, "Bu, dolar/TL'nin bu seviyenin de üzerine çıkabileceğini gösteriyor çünkü para birimleri sıklıkla adil değerlerinin üzerinde işlem görürler" denildi.

"SEÇİMİ KİM KAZANIRSA KAZANSIN YÜZDE 15-25'LİK ARTIŞ BEKLENİYOR"

Raporda şu değerlendirmeler yapıldı: "Türk lirasının olması gerekenden daha değerli olması nedeniyle döviz kuru beklentilerimizi opsiyonlar yerine forwardlar üzerinden ifade etmeyi tercih ediyoruz. Ortodoks politikalara dönülürse ve politika faizi yüzde 50'ye çıkarsa, 10 yıllık tahvil getirisinin, bizim hesapladığımız adil değeri olan yüzde 28'i aşarak, yüzde 29-30'da tepe yapacağını düşünüyoruz. Seçimi kim kazanırsa kazansın ekonomide dengelenme için dolar/TL'de yüzde 15-25 artış gerektiğini tahmin ediyoruz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Bakmadan Geçme

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500

Yorumlar (15)

alperenlive:

Amerikadan tetiğe basılıyor, Türkiye'de manupülasyon dalgası başlıyor. Seçimleri kim kazanırsa kazansın dolar'da oynama olmayacak. Normal seyrinde devam edecek.

185
157
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

Kkm 90 milyar gitmiş nasıl normal seyir buuu

yanıt1
yanıt2
sade vatandaş:

seçimlerden sonra suni şekilde düşük tutulan dolar kuru patlayacak iktidara kim gelirse gelsin seçim dolasıyla karşılığı olmadan dağıtılan paralar enflasyonu azdıracak nereden bakılırsa bakılsın ülkeyi ekonomide karanlık günler bekliyor bunu hiç bir kimse kısa zamanda düzeltemez

262
65
yanıtYanıtla
TC Behçet Korkmaz:

Dolar ihtiyacı olmayanın dolar satın alması vatana ihanettir altın al arsa daire al araba al dolar Euro alma derim

130
130
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

Dolara talebi arttırmak için mi bu açıklama? Peki Amerika nın en büyük bankalarından biri battı. durum kötüye gidiyorda durdurmaya mı çalışıyorlar acaba?

132
67
yanıtYanıtla
Arman Usa:

Bilgisizce konusuyorsun ben amerikadayim ve batan bankanin ismini hic duymadim. Bank of America ve chase bank buranin en buyuk bankalari. Bundan onceki bloombergun aciklamasiysa dolarin 31 tl olacagiydi

yanıt51
yanıt42
Haber Ola:

eski taktik Amerika'nın batan bankalarına para lazım.. geçmişte, söğüşleyecekleri ülkelerin ekonomisine gizliden manipülasyonla, dolar üzerinden paralarını (altın) söğüşleyip ..kendi değersiz kağıtlarını veriyorlardı... tüm Avrupa 2. v2 3. dünyayı bu şekilde yolddu

yanıt2
yanıt1
Kasım Ekşi:

Amerika'nın Dünya'ya ne kadar karşılığı olmayan dolar pompaladigini bilen yok.Bastığın para ulkenin borcudur,ABD bu dolarci takımına bir kazık atacak iste o zaman çok güleceğim.

112
52
yanıtYanıtla
Turgut Aydın:

Abd faiz arttırak dolarına sahip çıktı haberin olaa

yanıt1
yanıt1
Hasan Tttt:

manipilasyon yapıyorlar akıllı olmakta fayda var

118
35
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title