Haberler

Bakan Zeybekci: "Türkiye'nin Yolculuğu Avrupalı Dostlarımızla Beraber Medeniyet Yolculuğudur"

Bakan Zeybekci: "Türkiye'nin yolculuğu Avrupalı dostlarımızla beraber medeniyet yolculuğudur"İSTANBUL - Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci Türkiye-Lüksemburg İş Forumu'nda konuştu.

Bakan Zeybekci: " Türkiye'nin yolculuğu Avrupalı dostlarımızla beraber medeniyet yolculuğudur"

İSTANBUL - Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci Türkiye- Lüksemburg İş Forumu'nda konuştu. Zeybekci, " Türkiye'nin yolculuğu Avrupalı dostlarımızla beraber medeniyet yolculuğudur" dedi.

Türkiye- Lüksemburg İş Forumu, bugün İstanbul'da gerçekleştirildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Lüksemburg Başbakan Yardımcı ve Ekonomi Bakanı Etienne Schneider katılımlarıyla gerçekleştirilen foruma DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, DEİK/Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi Başkanı Pınar Eczacıbaşı ile Türk ve Lüksemburg iş dünyası temsilcileri katıldı. İş forumunda başta lojistik ve finans olmak üzere birçok sektörde, Türkiye ile Lüksemburg arasındaki iş fırsatları ele alındı.

Zeybekci burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Zeybekci, terör örgütlerinin, Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki ilişkileri bozmaya çalıştıklarını söyledi. Zeybekci, "Terör örgütlerinin istediği Türkiye ile AB arasında ya da Avrupalı ülkeler ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulması ve bundan ekonomik olarak da tarafların zarar görmesidir. Yani Türkiye olarak terör örgütlerini sevindirici hiçbir hareket içinde olmayacağız. Onların beklentilerini gerçekleştirmeyeceğiz. Dostluğumuzu geliştireceğiz, ilişkilerimizi derinleştireceğiz ve gelecek tarihe doğru da adımlarımızı bugünden itibaren planlıyoruz. Türkiye'nin yolculuğu bellidir. Türkiye'nin yolculuğu; Avrupalı dostlarımızla beraber bir medeniyet yolculuğudur" dedi.

"Türkiye, yatırım fırsatları anlamında baktığımızda Lüksemburg için son derece cazip bir yatırım alanıdır"

İki ülke arasındaki ticaret hacminin de artması gerektiğini belirten Zeybekci şunları kaydetti: "Bugün 200 milyon dolarlık bir dış ticaret hacmini beğenmiyoruz belki bunu düşük buluyoruz. Hakikaten de düşük. Türkiye ile Lüksemburg gibi iki güçlü ekonomi için 200 milyon dolarlık hacim pek kabul edilebilir değil ama Şunu söylememe de izin verin, 2001 yılında aramızdaki ticaret hacmi sıfırdı. Yani sıfırı bugün 200 milyon dolara getirmiş olmak bence son derece önemli. Demek ki 15 yılda sıfırdan 200 milyona çıkabildiysek 200 milyondan da 1 milyara çıkabilmeyi ben çok kolay görüyorum. Onun için Türkiye, yatırım fırsatları anlamında baktığımızda Lüksemburg için son derece cazip bir yatırım alanıdır".

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ömer Cihad Vardan Lüksemburg İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title