Haberler

Bakan Tüfenkci'den Dtb'ye Ziyaret

Bakan Tüfenkci'den DTB'ye ziyaret Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bir yere yatırımcı veya paranın gelebilmesi için o yerin güvenli olması gerekir"DİYARBAKIR - Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Diyarbakır...

Bakan Tüfenkci'den DTB'ye ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bir yere yatırımcı veya paranın gelebilmesi için o yerin güvenli olması gerekir"

DİYARBAKIR - Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Diyarbakır Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci, TÜRKONFED tarafından düzenlenen 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi toplantısına katıldıktan sonra Diyarbakır Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. DTB Başkanı Engin Yeşil ve DTSO Başkanı Ahmet Sayar ile iş adamlarının karşıladığı Bakan Tüfenkci, burada üyelerin sorunlarını dinleyip not aldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, bir yere yatırımcının gelebilmesi veya paranın gelebilmesi için o yerin öncelikle güvenli olması gerektiğini söyledi. Bunu ticaretten az çok anlayan herkesin bildiğine dikkat çeken Bakan Tüfenkci, "Dolayısıyla illerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki, bölgedeki illerin güvenliği noktasında güvenlik sağlandıktan sonra bu bölgenin Diyarbakır'ın zaten geçmişten gelen bir cazibe merkezi konumu var. Üretim reformu paketi ile beraber biz hem organize sanayilerin kurulmasını kolaylaştırıyoruz hem oradaki maliyetleri minimum düzeye indirmeye çalışıyoruz. Orada yatırım yapan sanayicilere ekstra bir takım avantajlar sağlıyoruz. Bizim amacımız bölgenin tamamının kalkınması ve bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını en aza indirmek. Bu imkanlardan Diyarbakır'da hiç kuşkunuz olmasın yeteri kadar faydalanacak yeter ki biz huzuru ve güvenliği sağlayalım. Bunu sağladıktan gelen yatırımcıyı koruyalım. Kent olarak şehir olarak o yatırımcıya sahip çıkalım" dedi.

Toplantının ardından Engin Yeşil Bakan Tüfenkci'ye el işlemeli kahve takımı hediye etti. Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler daha sonra DTB binası girişinde toplu olarak hatıra fotoğraf çektirdi.

Ziyarette Bakan Tüfenkci'ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ile Ebubekir Bal, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, kamu kurum müdürleri eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bülent Tüfenkci Ahmet Sayar Engin Yeşil Diyarbakır Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title